Чак пък излишен, смятам да се охлаждам лятото с него.
ко
Ако е само това е твърде висока цената.За жалост нещата ми приличат на роклите при жените-влизаш в дамски магазин за дрехи и поли и рокли няма-само панталони.Има рокли в скъпите бутици.Мисля , че ако се хване някой с интерес и възможности , би ги осъдил за липса на алтернатива.
iihtiandar, Вие какво очаквате?! 500 лв. ли да струва тази машина? За подобни суми има онлайн платформи с употребявани конвенционалки от марки, знайни и незнайни... "Бъркаш в торбата" и каквото хванеш....
Очаквам тъй-като 12 инвертор е 1100-1500 , обикновенният да е около 1000.Или мисля грешно?
Грешно...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Цитираният от мене е голям климатик. Колкото две 12-ки. Може би и за това цената му е такава.
Здравейте колеги,
Благодаря за отговорите, в крайна сметка се спрях на 12 ltcа.
Може ли да ми кажете колко метра трябва да е тръбния път,за да го изискам от монтажниците и за друго какво да гледам при монтажа?
3-те метра, дето ще ти отделят и ти влизат в цената на монтажа са достатъчни.Нагоре вече е бонус, ама струва още пари, няма смисъл, ако не се налага.
Здравейте,
тъй като ми стана пълна каша от климатици всеки със своите плюсове и минуси реших да се посъветвам с вас.
1. апартамент, ново строителство 2009-та , две спални
2. Отопление и охлаждане
3. Спалня 1: ~15кв.м ; Спалня 2 ~18кв.м
- двоен стъклопакет, PVC
- Спалня 1: север/изток; Спалня 2 - изток/юг
- 7-ми етаж
4. Русе
5. Температури в диапазона 21-24 според зависи
6. мисля че външната изолация е 5 см на цялата сграда или поне на терасата е толкова
По принцип съседите над мен и през един етаж надолу се отопляват на газ. апартамента под мен е неотопляем.
Тоест в момента спалните са топли по принцип. При външна -8 в помещенията е 10 градуса.
В холът от предишния собственик остана Daikin FTXS35.
По принцип се бях насочил към Daikin FTXM25M, но това което ми даде контра беше високите минимуми от 1.3 киловата отопление и охлаждане.
Насочих се към Daiseikai 8, там други драми - шумни били, успивали се, но като минимуми декларират най-голям диапазон от 0.5 до макс
Фирмата за климатици направи оглед и ми предложи тези двата като естествено отбеляза че дайкините ще са една идея по тихи.
Естествено спомена и за fuji LT.
По принци имам един Daiseikai 6-ца, който отново бях вземал на подобни цени като 8-цата и така и не ми се изплати тъй като се ползваше отново за охлаждане и отопление до около 3-5 градуса външна когато локалното парно влизаше в употреба за да се стопли къщата както си трябва.
По принцип си мислех като компромисен вариант вместо да вземам два Дайкина за ~4k или два Daiseikai-а 8 за ~4.4к да взема да преместя 6-цата 27db в едната спалня , а в детската спалня да взема 8-ца като една идея потенциално по тихи 20db.
Интересува ме какво друго бихте ми препоръчали. Като цяло спалните ми изглеждат топли за времето през което ги наблюдавах последните 6 седмици. И клоня към модели с ниски минимуми за по-голям комфорт и по малко on/off цикли.
Като цяло 6-цата е в шумна, но е възможен компромис все пак daiseikai 8-ца и преместването на 6-цата би излязло около 2.6k.
Доколкото успях да проверя в eurovent certification и двата модела Daisekai 8-ца и FTXM имат приблизително еднаква отоплителна мощност при -15 градуса.
Тези малки стаи не са за дайсейкай. Попитай за нещо друго.
Не че нещо,но спалните му са с размер на панелен хол ,защо да са малки за Daiseikai.
Защото в спалня 17 квадрата х 3 метра височина, западно изложение и 2 външни стени съм с MHI 20ZM-S, което е СЕДМИЦА и идва голямо. Дайсейкаите са 10-ки и вече не могат да изключват единия цилиндър.
Към drekinov, при мен Дайсекай 8/10-ка в стая 17кв/югозапад поддържа температурата, като през повечето време работи постоянно на минимум, който му е необходим за поддържането на зададената температура в зависимост от топлозагубите.
При теб в спалня 2/18м2, също би трябвало да работи повечето време така, но ще се случва да минава в режим он/офф и тогава шума от клапите ще те дразни особено ако е нощем. Трябва или да го моднеш(описвано е как в темата за Дайсекай 8) или да си вземеш друг климатик с незабелижим он/офф. Успех!
Не се модва, а се настройват клапите в горно положение! Дайсейкай 5 го прави автоматично, след като се активира режим "сън".