Амиии.. като апартамент е топъл/южен/ се купува за тези показатели.
Ама всички клими са добри,има много „специалисти”оттам идват ...лайната в тази техника !
Да не слезе на обявения минимум, като се има в предвид всичко, което съм изчел из форума през годините, може да се очаква от всяка една от марките, с големи претенции. Всичко си зависи до голяма степен от самото помещение. Една и съща машина, в едно помещение ще стига до обявения минимум, в друго-няма. Други пък, никога не достигат обявения минимум и така...
Този пост е редактиран от rosswen; 20-03-18 в 22:45.
Резонен въпрос. Ако се абстрахираме от COP-а, климатизатори и цепеници - 09kgta е с по-нисък номинал на отопление (2,8 kw срещу 3,2 kw) от 09lmc и според evrovent с по - ниско топлоотдаване при - 7 (2,12 kw срещу 2,57 kw) и - 15 (1,99 kw срещу 2,03 kw) от 09lmc, при близка консумация, може и да греша, но икономията ще е за сметка на отоплението плюс 500 допълнителен разход...
Този пост е редактиран от dvdsub; 20-03-18 в 22:54.
Господа хората търсят съвет за избор на климатик.
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Последната част от поста ми беше "изпусната". Допълних информацията в оригиналния пост.
Този пост е редактиран от ivu; 20-03-18 в 23:21.
Хората, които питат и мислят да си закупуват климатик трябва да знаят, че преизчислената машина не може да слезе или трудно достига обявения от производителя минимум, тъй като саморегулирането не може да сработи коректно, т.е. почти винаги машината излиза от равновесие. Същото се получава и тогава, когато вътрешното тяло не си е на местото в стаята. Машините нямат никаква вина. Цепениците ги изключвам от коментара.
Eми точно 500 лева е разликата между двете деветки (LMC/KGTA}.Тия климатици от година на година все по скъпи стават.Онзи ден наминах в един неoбитаем апартамент,където има монтирана една деветка на Elite,купена за 370 лева преди X години.Температурата навън беше около -5,апартамента е вътрешен.Включих климатика и за 15 минути в стаята стана 23 градуса,и машината след малко изключи.Духаше си нормална топла струя .Мерил съм я преди - 1 киловат дава разход.Вътрешното не е по шумно от това на lmca.Повече няма кво да говорим.Убеден съм че до -10 ще се справи,а за по надолу има конвектори.Важното е че върши добра работа за малко пари.Отдеве гледах девятката на KGTA на цена от 1550 лева.Никога не бих дал...
rosswen , уважавам всяка една машина без значение цена , предимства или недостатъците и' защото тя така е създадена и ни е в услуга. Просто не понасям неглежирането на даден модел заради ниска цена или нечий изкривени разбирания и начини на изразяване които биха създали погрешно впечатление на човек като "дилема". А той си е писал че бюджета е ограничен.
Не визирам теб , ти в един момент просто не ме разбра защо и заради кого започнах да формулирам мненията си в синхрон с някои съфорумци