Страница 112 от 283 ПърваПърва ... 62102110111112113114122162 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,666 до 1,680 от общо 4234
Like Tree4116Одобрявам

Избор на климатик '2018

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Избор на климатик '2018

Предполагам първо са монтирали базата и след това са почнали да дупчат? Можеха да ви спестят корекциите...
    necata2 одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Свищов
    Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Г-н Петков, не разбрахте въпроса на колегата Иво...В случая, машината така е монтирана, че нейното обслужване за бъдеще е мисия "мазохизъм"....Можеше тръбния път да бъде направен с отвор отзад и отляво, щуцерите да бъдат под вътрешното тяло, зад външното тяло тръбния път да бъде оформен като колело или квадрат и свързан с външното тяло. Така щеше да има дължина и машината да може да се обслужва в последствие, без нуждата от сваляне на тръбен път и цялата "цигания". Но явно капацитет на тези е толкова и така са решили за по лесно. Максимата "дупчи бате" важи в пълна сила...
    Абе аз разбрах, че съм пропуснал някои важни детайли. Нали с това си изкарват хляба. Не можем от всичко да разбираме. Както и да е, мачът е свирен. Явно монтажът не толкова добур, както смятам.

- - - - - - - - - -

Предполагам първо са монтирали базата и след това са почнали да дупчат? Можеха да ви спестят корекциите...
    Първо монтираха планката на вътрешното тяло и тогава дупкаха, но с твърдо убеждение, че трябва да е отдясно.

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Първо се пробива отвора и след това се слага планката. Така се елиминират подобни последствия както при Вас. Със здраве да си използвате машината. Весели Празници!
    tanatos и oska харесват това.

5. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

А защо е по-добре да е от ляво снопа?
    Питам защото имам един монтиран така(заварено положение) , който
    вече два пъти е свалян за профилактика - верно със целия сноп откачен от външното.
    Т.е. това ли е проблема , че трябва да се свалят и тръбите , или има и друго?

6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Свищов
    Първо се пробива отвора и след това се слага планката. Така се елиминират подобни последствия както при Вас. Със здраве да си използвате машината. Весели Празници!
    Весели празници и от мен! Съжалявам, че изместихме посоката на темата към монтажа!

- - - - - - - - - -

Сега като се замислих, така го направи. Първо дупка, после сложи планката, но разкъртеното не можаха да скрият.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Добрич
    Поне кабела са ти скрили това мисля че монтаж на Антонов клима в Силистра монтирани гръб в гръб двете тела с 1,5м тръбен път
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Junior Member Аватара на Jackxxx
    Тук е от
    May 2013
    Живее в
    Града под тепетата

Така и така сте зачекнали темата. За какво има два снопа на този климатик?

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Левият е само за охлаждане, в слънчево време.

11. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

То добре, че са само два, може да са и повече.

12. Тук е от
    Apr 2018
    Живее в
    Русе

Здравейте на всички и адмириации за това, което правите тук. Ще бъда благодарен и ще се радвам да чуя мнения и по моя казус - избор 2018

1. жилищно
    2. За охлаждане + отопление (около месец) преди да пуснат ТЕЦ-а
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo: 35 m2, 87 m3
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa: ΠBЦ стъклопакет 32мм, 4-сезона
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe: 8 m2
    · изложение нa пoмeщeниeтo: север-запад
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa: 4ти предпоследен
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- всекидневна с кухня
    · апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Русе
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - 20
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - таван каменна вата 5 см, стена вътрешна изолация стиропор 3 см
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - фурна, готварски плот, хладилник
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж - не)? максимум около 2000 +-

Тръбите и кабелите за климатика са заработени по време на ремонта. Когато ги поставяха ме питаха дали искам 12 или 18-ка и аз казах 18. За което в момента се колебая.
    Едната от тръбите е 12.7мм доколкото мога да я премеря омотана в пакета от найлони и тикса. Не знам дали може да се направи преход към по-малка тръба (предполагам може).
    На кантар съм между 12/18 с цел икономия на ел енергия. Също нещо което смятам за важно е че мисля да ползвам кредитите по програмата за енергийна ефективност и
    енергийният клас на климатика трябва да попада в границите им SCOP >4, SEER >5.6 (ако не се лъжа такива бяха)
    Помещението е свързано с коридор, към който не затваряме вратата. Като го купихме имаше раздрънкана OSAKA 12-ка, която беше включена на таймер и една седмица ни изненадваше
    и се чудехме защо е хладно, като идвахме да сваляме тапети и дребни неща преди съществените ремонти.

Като цяло доста неща изчетох из форумите (най-много тук) и съм се спрял на няколко марки и модела:
    Gree: U-Crown 12/18 цената е близка 12-ката ми се струва по-икономична,
    Gree: Amber Nordic - нов модел този месец се очаквало да се появи
    Fuji/Fujitsu: ASHG12KGTA, ASHG14KGTA, ASHG14LUCA/AOHG14LUC
    Daikin: Bluevolution R32 FTXM/RXM-35M - много се колебая за марката уж най-добрите, уж не ставали, кой е нисък клас, кой висок .. стана ми пълна мъгла

Ето и скица на помещението:
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от apamuc Виж публикацията
    Здравейте на всички и адмириации за това, което правите тук. Ще бъда благодарен и ще се радвам да чуя мнения и по моя казус - избор 2018

1. жилищно
    2. За охлаждане + отопление (около месец) преди да пуснат ТЕЦ-а
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo: 35 m2, 87 m3
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa: ΠBЦ стъклопакет 32мм, 4-сезона
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe: 8 m2
    · изложение нa пoмeщeниeтo: север-запад
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa: 4ти предпоследен
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- всекидневна с кухня
    · апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Русе
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - 20
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - таван каменна вата 5 см, стена вътрешна изолация стиропор 3 см
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - фурна, готварски плот, хладилник
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж - не)? максимум около 2000 +-

Тръбите и кабелите за климатика са заработени по време на ремонта. Когато ги поставяха ме питаха дали искам 12 или 18-ка и аз казах 18. За което в момента се колебая.
    Едната от тръбите е 12.7мм доколкото мога да я премеря омотана в пакета от найлони и тикса. Не знам дали може да се направи преход към по-малка тръба (предполагам може).
    На кантар съм между 12/18 с цел икономия на ел енергия. Също нещо което смятам за важно е че мисля да ползвам кредитите по програмата за енергийна ефективност и
    енергийният клас на климатика трябва да попада в границите им SCOP >4, SEER >5.6 (ако не се лъжа такива бяха)
    Помещението е свързано с коридор, към който не затваряме вратата. Като го купихме имаше раздрънкана OSAKA 12-ка, която беше включена на таймер и една седмица ни изненадваше
    и се чудехме защо е хладно, като идвахме да сваляме тапети и дребни неща преди съществените ремонти.

Като цяло доста неща изчетох из форумите (най-много тук) и съм се спрял на няколко марки и модела:
    Gree: U-Crown 12/18 цената е близка 12-ката ми се струва по-икономична,
    Gree: Amber Nordic - нов модел този месец се очаквало да се появи
    Fuji/Fujitsu: ASHG12KGTA, ASHG14KGTA, ASHG14LUCA/AOHG14LUC
    Daikin: Bluevolution R32 FTXM/RXM-35M - много се колебая за марката уж най-добрите, уж не ставали, кой е нисък клас, кой висок .. стана ми пълна мъгла

Ето и скица на помещението:
    Може са погледнеш Hitachi 50RPC

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Генади, имаш ли си бегла представа как ще работи това хитачи, ако не дай си, Боже, човекът реши да го ползва през зимата?

16. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Генади, имаш ли си бегла представа как ще работи това хитачи, ако не дай си, Боже, човекът реши да го ползва през зимата?
    Да ще си работи без проблем ,при условията в Русе,както работи при един потребител във Видин,през последната зима.

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
    splendor одобрява това.

17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Дори и да не се топли зимата постоянно с климатика е добре да е подсигурен при авария на ТЕЦа.
    Като гледам бюджета е към 2 бона - машини много има.

18. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Например 12 LTC

Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
    necata2 и ccankov73 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung телевизори 2018
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 443
    Последно: 02-01-19, 16:43
  2. LG телевизори 2018
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 257
    Последно: 02-01-19, 15:59
  3. Panasonic телевизори 2018
    От kod във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 164
    Последно: 02-01-19, 15:01
  4. SONY телевизори 2018
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 911
    Последно: 02-01-19, 14:40
  5. ЧНГ 2018, колеги
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 01-01-18, 18:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе