Страница 106 от 283 ПърваПърва ... 5696104105106107108116156 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,576 до 1,590 от общо 4234
Like Tree4116Одобрявам

Избор на климатик '2018

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: Избор на климатик '2018

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Не мога да разбера,какво значение има че цяла сграда била с Дайкин ,или че някой с къща за 200 000 евро,бил с мидея ?И в моя блок,масово са мидея/осака,дайкин нисък клас,Haier.Просто хората отиват в магазина и вземат най евтиното ,или каквото им препоръчат продавачите.Ефекта после ,е че който комшия дойде в нас и се учудва колко е топло ,а аз като отида в тях стоя с якето ,щото са ги настроили на по 20 гр ,да не ги тормозили.Единствения на който казвам евала,е с Daikin Nexura за над 3000 в хола,и от него имам много добри впечатления.Пък после като говорим за сметките ,моята все е по малка.Така ,че малко четене и информиране преди покупка не е вредно ,а не да гледаме ,че цял чисто нов блок е накичен с Haieri,Midei и Daikin Bob.
    Най-после да видя мнение на човек с Daikin Nexura.Ако може колега да споделиш това което пише в рекламите ,че като мине20 гр. почве да работи като парно,т.е. не върти въздуха и по-малко шум,което е най-добре,особенно за спалня.Вярно ли е и колко процента от времето работи в такъв режим.Разбирам,че това е относително и зависи от темп. изолация и др. неща,но горе -долу опиши твоя случай.
    За batbojko не сте прави колеги.Човека си пише абсолютно по темата.Търси уред да си замери климатиците,както и други уреди.Ами нали затова даваме толкова пари за климатици,да направим икономия.Ако не мислим за това може да минем с къв да е за охлаждане,пък за отопление с по-висок комфорт начини доста.
    Уредите които продават за около 30 лв. са достаъчни като функции.Мерят моментен разход или за период,като даже може да настроиш с цени на дневна и нощна енергия и да ти изчисли.За това дали са точни мисля че лесно се проверява,като го включиш на няколко уреда с обявено потребление.По мои наблюдения са достатъчно точни за целите които си поставяме в тази тема.Даже се учудвам как хора с много мнения по темата не са си направили елемнтарни замервания на потреблението от различни уреди...ама разбира се всеки сам си решава.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2011

За съжалние Nexurata не е моя,а е н акомшията ми.Вътрешното тяло е огромно и е сложено под прозореца,но външното е малко ,така че мисля че е 35 ца.Стаята е около 30 кв.Когато бях в тях,навън беше минус 4 гр ,климатика беше настроен на 23 гр и авто вентилатор.Като че ли не ми направи впечатление да грее и от панела.Но вентилатора духаше много слабо,усещаще се на 50 тина см. от него и с доста гореща струя,като не се чуваше шум от климатика.А в стаята си беше топло.Дефроста му траеше около 12 мин ,без да се усеща студ около него.Въобще много добра работа,макар и за малкото време през което бях там.
    necata2, cable, Иван Вълков и 1 други харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Добрич

здравейте, бихте ли ми препоръчали климатик за детска стая 12 кв с добра изолация западно изложение в блок ,да става за отопление без чести дефрости и да не вее много , бюджет 1200-1300лв без монтаж

5. Junior Member Аватара на sniper
    Тук е от
    Jan 2018
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от shener84 Виж публикацията
    здравейте, бихте ли ми препоръчали климатик за детска стая 12 кв с добра изолация западно изложение в блок ,да става за отопление без чести дефрости и да не вее много , бюджет 1200-1300лв без монтаж
    ASHG07KGTA(цепи мр
    бихhttp://powerclima.com/index.php?page...&id=335---1549 лева с монтажа(вземи сто лева на заем от комшията)(фуджицу 07 kgta,най доброто за класа и парите си,цепи мрака )Fujфггitsu Aфффффф

SHG07KGTA(цепи мрака,най доброто за парите си)
    Този пост е редактиран от sniper; 31-03-18 в 00:25.

6. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Ти имаш ли го? Знаеш ли как работи? Цепи мрака, а? И мивки кърти даже!
    dodo_pv, pulsedriverbg, JOKVN и 2 други харесват това.

7. Junior Member Аватара на sniper
    Тук е от
    Jan 2018
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Ти имаш ли го? Знаеш ли как работи? Цепи мрака, а? И мивки кърти даже!
    когато цифрите говорят и боговете мълчат,всичко останало....е бош лаф,чесане на езици и хабене на форумско мастило
    п.с.-що се однася до това дали го имам,много скоро,цели две парчета

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цифрите нашепват пълен смях, снайпер! Бобчето на Дайкин е дори по-добра оферта. Толкова много пари, за минимум от 900W в 12 квадрата стайче, само за охлаждане ще се ползва. Адакс с 500W ще вдигне спокойно 22°С в помещението.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    Genadi80 одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Добрич

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Цифрите нашепват пълен смях, снайпер! Бобчето на Дайкин е дори по-добра оферта. Толкова много пари, за минимум от 900W в 12 квадрата стайче, само за охлаждане ще се ползва. Адакс с 500W ще вдигне спокойно 22°С в помещението.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    точно бобче на дайкин ще свалям от стената от тази стая, че не ми хареса алгоритъма му на размразяване, дори бях сложил 35-ца като си мислех ,че ще работи он-офф и няма да размразява често , но не съм познал

11. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Редки дефрости - Тошиба, да не вее много MHI - а дори и да вее , струята е топла винаги.Мисля , че високия клас е без излишни дефрости , но излиза от бюджета.За он-оф не знам кое европейско би било с най-малко, особенно щом си с добра изолация, може би е по-важно да е незабележим.Има японки на старо които биха отговорили на изискванията и са в бюджета, има и нови с гаранция , но са извън.
    rosswen одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Добрич

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Редки дефрости - Тошиба, да не вее много MHI - а дори и да вее , струята е топла винаги.Мисля , че високия клас е без излишни дефрости , но излиза от бюджета.За он-оф не знам кое европейско би било с най-малко, особенно щом си с добра изолация, може би е по-важно да е незабележим.Има японки на старо които биха отговорили на изискванията и са в бюджета, има и нови с гаранция , но са извън.
    Тошиба за кой модел говорим мирай или сузуми или старите авант-и имал съм авант и не бях особено очарован малко по шумничък идва дори и на най -ниската скорост на вентилатора, за мирай нямам наблюдения но гледам че са с много малки външни тела и не знам как са при отрицателни температури, МХИ съм имал също 20 зм-с наистина е тих и топли , но вече е стар модел и имаше проблем с турбината прословутото тракане, четох из форума че и при новите модели няма кой знае каква разлика. Приемам предложения всякакви от китайски нови и евтини до обявената сума , 2 употреба в нашия град (Добрич)мисля, че почти никой не ги предлага, имам добри впечатления от фуджитсу но понеже веят не знам примерно дали 9-ка ще се справя на тих режим само.

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Сузуми13 имаме на работа - за мен е тих и топлещ.От Фуджи/тсу личните ми впечатления(виж колко съм ги наредил в подписа) , че на тих режим е незабележим - единия е в спалнята на малката(на silent) и не го забелязва .Приципно са прости и топлещи машини.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Добрич

Сузуми13 имаме на работа - за мен е тих и топлещ.От Фуджи/тсу личните ми впечатления(виж колко съм ги наредил в подписа) , че на тих режим е незабележим - единия е в спалнята на малката(на silent) и не го забелязва .Приципно са прости и топлещи машини.
    благодаря за инфото колега , ще ги погледна утре в техното има 10% намаление сега мисля че цената идва някъде около1100 лв с монтажа за 10-ка сузуми, а фуджитсуто в колко квадрата стая е и с каква мощност е ?

16. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

09LCC (0.5-3.6-5.3kw) в 15кв. с изолация,вътрешна стая , но не спя аз там.Малката(18г) спи зиме и лете на него от 5г.Питал съм я много пъти дали е доволна - казва , че не го забелязва - топло и е, за нея това е важно.
    Сузумито13 на работа е в около 25кв - пак вътрешно и изолирано с 20см стириопор на едната външна стена помещение.
    shener84 одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Добрич

09LCC (0.5-3.6-5.3kw) в 15кв. с изолация,вътрешна стая , но не спя аз там.Малката(18г) спи зиме и лете на него от 5г.Питал съм я много пъти дали е доволна - казва , че не го забелязва - топло и е, за нея това е важно.
    Сузумито13 на работа е в около 25кв - пак вътрешно и изолирано с 20см стириопор на едната външна стена помещение.
    сузуми 13 има свекървата но почти не го ползват , ние го ползваме когато сме им на гости , на 1 етаж е в 20 кв и не може да смогне да стопли докато сме били там и не виждам кой знае каква разлика с авант13 освен че е малко по тих , но както казах приемам оферти всякакви благодаря за инфото колега

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

shener84, имаш ли го още този 20zm-s

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung телевизори 2018
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 443
    Последно: 02-01-19, 16:43
  2. LG телевизори 2018
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 257
    Последно: 02-01-19, 15:59
  3. Panasonic телевизори 2018
    От kod във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 164
    Последно: 02-01-19, 15:01
  4. SONY телевизори 2018
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 911
    Последно: 02-01-19, 14:40
  5. ЧНГ 2018, колеги
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 01-01-18, 18:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе