Харесват ми такива обосновани коментари.
Сори за ОФФ-а, но не можах да се стърпя.
Харесват ми такива обосновани коментари.
Сори за ОФФ-а, но не можах да се стърпя.
Гледам, че Aleksandars често препоръчва- Тошибата ras 10 pkv shorai,та някой ако може да ми даде някаква препратка на отзиви във форума за този климатик, защото поне аз не можах да намеря нищо съществено.разбира се има го и като вариант това чудо на природата да не се ползва от почти никой(да не смее да си го вземе) въпреки че се препоръчва.
Този пост е редактиран от avenger; 21-04-18 в 19:02.
Препоръчва, се щото тези дето питат не дават повече от 1300 за климатик, не че е някакво чудо на техниката.
Кой е по добър
Mitsubishi Heavy SRK35ZS-S 'Premium', Ен. клас: А++ / А++, Мощност: 12'000 Btu ИЛИ
MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FH35VE, серия 'ZUBADAN', Ен. клас: А+++ / А++, Мощност: 12'000 Btu ,
RAS-13G2KVP-E / RAS-13G2AVP-E
Този пост е редактиран от Aleksandars; 16-04-18 в 07:23.
Последният предлага по-голям достъп до управлението на турбината => по-голям комфорт при по-разнообразни по форма помещения.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 16-04-18 в 07:34.
Втория има нагревател във външното тяло , което е предимство при отопление.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 16-04-18 в 07:34.
Здравейте,
Търся климатик за охлаждане - до около 900 лв с монтажа.
Ще охлажда стая 20-тина кв по 2.40 -> около 50 кубика.
Евентуално ще седи отворена вратата към спалня още 30-40 кубика, но там е по-скоро каквото стане.
Апартамента е вътрешен - ново строителство.
Колебая се между:
https://*********/invertoren-klimati...tu-klas-a.html
и
https://*********/invertoren-klimatik-midea-msmabu-12hrdn1-blanq-12000-btu-klas-a.html
Здравейте всички,
Имам нужда от помощ при избор на климатици за 2 стаи всяка по 15кв/м. Стаите са една до друга, но нямат връзка помежду си. Изложението е северно. Предимно ще се ползват за охлаждане, но може да се пускат да отопляват през зимата. Мислех си за мулти сплит система от 2 вътрешни и едно външно тяло, за да спестя броя на външните тела. За момента съм се спрял на това:
Daikin 4MXМ40М - за външно
Daikin FТXМ25М - за 2 вътрешни тела.
Първо искам да попитам, Дайкин все още ли са хубави климатици :-) ?
Има ли еквивалентно и добро решение за горното изпълнение ? Ако може и по-евтино :-)
Моделите които съм избрал дали са достатъчно надеждни и дали ще вършат работа?
Благодаря,
zerozed, така както се поставили въпросите, шанса да получите адекватни отговори клонят към нула...Първо уточнете за какво ще използвате машините - охлаждане или отопление или и за двете. Има значение. Също така, от значение са и параметрите на самите помещения, както и на сградата. Друг е въпроса, че едно мулти не Ви гарантира по-евтина цена. И сте объркали модела - Daikin 2MXМ40М е. Ориентировъчна цена за комплекта - ~ 3400 лв. Относно качество на марката - няма да коментирам....
Този пост е редактиран от Aleksandars; 17-04-18 в 22:46.
Както вече написах в предишния ми пост, големината на помещенията - 15кв/м височина на таван 2.5-2.6м. Сградата е с външна изолация. Помещенията са спални. Климатиците ще се използват и за двете, отопление + охлаждане. Охлаждането ми е по-важно и като цяло целта е конфорт през лятото, защото през зимата мога да спя на студено. Като всеки нормален човек, искам евтино и надеждно решение и затова се обръщам към вас, хора с опит и познания в областта. Какво бихте предложили за така зададения въпрос без да се съобразяваме с марката и модела на климатика който предложих?