MHI SRK35ZS-S ниво на шум вътрешно тяло 19/26/32/40 db
Е това 26дб или 24 при девятката, според мен, липсват на фуджитсу, за да бъдат значително по-комфортни климатици.
MHI SRK35ZS-S ниво на шум вътрешно тяло 19/26/32/40 db
Е това 26дб или 24 при девятката, според мен, липсват на фуджитсу, за да бъдат значително по-комфортни климатици.
Напълно нормално е да пишат много хора тук. Все пак това е свободен форум с подраздел климатици. Това дали ще пишат мотажниците и продавачите на климатици си зависи единственно от тях. Както навсякъде има празна но и полезна инфарция. Ако потребителя е технически грамотен може да си отсее полезната ако не, негов си проблем.
Да ти имам логиката! Значи технически неграмотните ще дават акъл за избор на машини, а други като тях ако не могат да отсеят глупостите ДГД. Нормално е да пишат много хора, не е нормално хора, които не знаят откъде се отваря климатик и какво има вътре, обаче са прочели постовете на такива като тях, да дават акъл за избор, ремонт и експлоатация на машини. Ей затова не пишат професионалистите-защото има много други "капацитети"!
Колега напълно съм съгласен че форума е свободен и всеки може да пише. Но все пак темата е за помощ при избора на специфична техника която изисква специфични знания по хладилна техника. Почучава се така че потребител който смята климатика за вещ закачена на стената при прочит на темата ще остане с грешно впечатление - ако изобщо успее от разтегнатите локуми и лакъртии. Има си подраздел за почти всяка марка климатици, където има впечатления, техническа документация и т.н. Точно затова си мисля че тази тема е строго специфична.
П.п Пак ще повторя : Климатизатор се избира според помещението, а не по надписа на капаците.
П.п Докато кълва по тела и колегата ме е изпреварил.
Този пост е редактиран от Иван Вълков; 13-01-18 в 21:28.
Това е ТОЧНО така и нямаме спор. Ако си спомняш, коментирах като странно решението да направят топлообменника на 10-ката на дайсейкай 5 плосък и двоен, вместо да го огънат, както е при другите. Единичният външен топлообменник е по-топъл при отопление от същия такъв, направен двоен. Затова е и по-ефективен. Еднакви по мощност машини, но с различно количество фреон - познай от първия път, кои ще са по-ефективните в студено и влажно време, примерно около 0°С. Повече фреон - повече тръби., най-общо казано.После, но не и по важност се нареждат алгоритмите за дефрост и тишината.
Трудно се отсява кое е полезно, кое слух, кое лично предположение, кое е лично наблюдение, статистика и т.н. Още повече, че е пълно с мнения от рода на "пий си ракийката, наздраве" (мислех че тва е форум за климатици, не за ракия), мнения с по 1 изречение, такива без доводи, мн заяждания, и всякакъв друг вид СПАМ, от който над 30+% от мненията изобщо не са полезни и темите стават по 50 страници - иди ги чети всичките после...
Другото което ми прави впечатление - вещите в занаята тук си говорят често на жаргон или говорят за модели без да конкретизират какъв точно е модела, в кво помещение е (има 10 човека дето си се знаят наизуст и си коментират, но останалите не им знаем кътните зъби, та да раберем за кво точно говорят) и т.н. и останалите трябва да гадаем (мн малко хора са си написали в "Подписа" какви климатици притежават, та да знаем за кой точно коментират, аз даже и не видях в панела къде е това поле "Подпис", та да си го напиша).
Затова ми се наложи да пиша доста ЛС на доста хора, да им досаждам даже, за да получа по-подробна сбита информация от първа ръка, преди да си взема климатик...
Този пост е редактиран от MistaMasta; 13-01-18 в 21:25.
Мисля че модератор трябва да разчисти темата до 10 страница след мнението на @necata.
Хайде стига с това разчистване. Мине се не мине време и някой ще се изкаже че иска разчистване. Чистете си във вас. Това е форум и има оторизирани хора които са поели ангажимента да се грижат за форума.
Ясно са написани кои са модераторите. Ако искате разчистване им пишете на тях.
Абсолютно поддържам това мнение! Модераторите са достатъчно компетентни и не е нужно някой да им задава тон.
Вълков, животът ни е Мейд ин Чайна Изгледай 1-2 документални филма в youtube за Китай и недей така с лека да отчаш дръпнатите. Хората имат много успешен бизнес модел и където и по света да отидат, с всички се договарят успешно и другите държави виждат в Китай надежден бизнес партньор. Китай ще става все по-могъща държава.
Напиши в Google "GMCC", което е joint venture-а между Тошиба и Мидеа, дай на Images, после settings > advanced search - избери Large pictures, и прочети китайските символи, изписани на компресора.
Напарави същата справка и за Matsushita, на който направо си пише Made In China.
Здравейте, моля за съвет за климатик за кухня, 14 кв.м. с външна изолация , намира се в Петрич, едноетажна къща с три външни стени, южно изложение с 4 кв.м. пвц дограма с добър пакет.
След четене тук се двуумя(по-скоро разчетворен съм) между 07(09)luc или 20(25)zs-s.
За сега съм се спрял по мои изводи на 07luc.
Моля за съвет?
Ще го ползвам за отопление до външна темп. над 0 градуса, или по-скоро над 4-5 градуса. И охлаждане предимно при 35 до 40 гр.
Желана темп. Зимата 22, лятото 26-28 градуса.
Ака предложите нещо друго ще го разгледам.
Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk
Колега виждам че от части си попълнил анкетата за изисквания към климатика. Не си определил бюджет и уточнение монтажа дали ще е към него. Предвид че ще се използва само за т.н. преходен сезон ( до 0 градуса) може да погледнеш и по бюджетни решения. Моделът на триото LMCA също не е лош избор. Тошиба също имат не лоши модели. Цитираното от теб Хеви също е добро. Всичко опира до финанси и предпочитания. За да съм обективен ще кажа че не съм нито фирма занимаваща се с климатична техника нито монтажник. Не подценявайте и фактора фирма за монтаж и поддръжка. Мисля че имаше колега от Петрич @bobovo ( не съм убеден на 100%)който ще може да ви даде адекватен отговор.
Точно bobovo.
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Здравейте,
Нуждая се от помощ за избор на климатик с приоритет отопление. Става въпрос за втори етаж от къща, без изолация, дограма нормална PVC с две стъкла, намира се до София, с. Петърч., таваните са 2.50метра. Идеята ми първоначално е да се отоплява хола, който е 31 квадрата, 77 кубика, като после се добавят и климатици в спалните. (за момента с адакси). Изолация за другата зима евентуално. Желаната температура 20-22 градуса зимата. Изложението на спалните е Южно, хола от едната страна Изток, другата Запад.
Направил съм една схема (горе долу точна кое къде е) за придобиване на някаква представа.
На стените при прозорците в хола няма възможност за монтаж поради липса на място. При това положение се чудя дали ще трябват 2 по малки или 1 по-голям ще се справи. Също така има ли възможност за монтаж над телевизора с опцията да духа топло/студено и към спалните? Бюджета е към 2000лв, ако има опция за по-малко е добре дошла. За спалните пак към 1000лв на стая, както и препоръка за локация на монтажа.
Благодаря.
Този пост е редактиран от svetlin777; 14-01-18 в 12:54.
Здравейте, препоръчайте ми модел климатик за хол с кухня,Г-образно- 30 кв.-75куб. ,изложението е югозапад,последен етаж,с външна изолация и вътрешна/корк/,петкамерна дограма,с КА стъкла,за отопление и охлаждане,ценови диапазон до 1500-2000лв
както и читава фипма за София
остъклихме балкона и се наложи да преместим външ.тяло,което удължи тръбния път и стария климатик отказа и трябва нов , има нов тръбен път сменен преди празниците,за втори път