Първоначално публикувано от
gerinn Здравейте, каква машина ще ми препоръчате предимно за отопление. Искам да отоплявам с климатик дневна 14 кв.м. с преход към антре 9 кв.м. стандартна височина 2,55 -2,60 м. в тухлена кооперация, без допълнителна изолация, под мен топлят, дограмата е дървена двойна и е читава (не е изгнила, не е изкривена, има гумени уплътнения, не мърдат пердетата, като духа, терасата пред прозореца е остъклена) дневната има само една външна стена. Не знам какво е изложението, но като има слънце, грее дневната от обяд докато се скрие. Желана температура 24-25 градуса през зимата. Идеята е от антрето да се държи отворена врата към спалня, която е около 14 кв.м. в която да се пречупи температурата около 18 градуса, което за мен е ок за спане. Спалнята се пада г-образно на антрето. Дневната и антрето са на една линия, има възможност климатика да се монтира в дневната така, че да е срещу антрето. Сега паля обикновена печка на дърва в дневната, като се прибера от работа в 18 часа, която си топли дневната и антрето, а в спалнята става 18-20 градуса за няколко часа горене на печката. Приемам вашите съвети за икономична, топлеща машина, на която мога да разчитам поне до -15 градуса външна температура. Бюджет 2000 лв. мога да повиша малко, ако си заслужава. ще бъда благодарна за всички, които се отзоват с предложения.