Страница 161 от 283 ПърваПърва ... 111151159160161162163171211 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,401 до 2,415 от общо 4234
Like Tree4116Одобрявам

Избор на климатик '2018

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Избор на климатик '2018

Какво означава надута? Това е официален вносител на марката и той определя цената. Друг е въпроса, че няма регламент който да определя правила в този бизнес...затова всичко е пълен кенеф... ти можеш да си вземеш по 1500 лв. такива машини, но не убеждавай хората, че това е възможно тук и всеки може да си го позволи. Ако случайно не си прочел, човека е определил максимално 1800 лв с включен монтаж. Надявам се, че ме разбираш. Това което съм написал не е заяждане, а реалност....
    necata2, Mega, rosswen и 1 други харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    ... просто показвам, че когато давате съвети, нека съвета да бъде обективен, а не като развалена грамофонна плоча....
    Просто ти не четеш между редовете! Има крадени машини, има също и добри хора (апапи), които могат да ти подарят по една - две бройки, ако си "пич", без да са ти роднини по пряка линия!

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    Aleksandars, Mega, tony34al и 1 други харесват това.

4. Banned
    Тук е от
    May 2017

Що спорите?
    Нормално е вносителя да държи по-висока цена от дистрибутори.
    Не може аз да купя една бройка от вносителя на дистрибуторска цена.
    Този пост е редактиран от Viking72; 30-06-18 в 20:55.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Що бе, викинг? Що да не може? На мен ми продаваха уруруто с 1000 лева надолу от обявената цена. Само където не си стиснахме ръцете, по две основни причини: неподходяща за помещението машина и липса на балък от трета страна, който да ми я монтира безплатно!

6. Banned
    Тук е от
    May 2017

Явно пишеш за крадена бройка.
    Показвал съм фактурата на нордик 25-ца на Дайкин с цена 1740лв.Климатикът е от софийския вносител.Отстъпката ми е от пловдивски дилър.От вносителя,лично аз не мога да го купя на тази цена!
    Но това са единични случаи и не означава,че всеки може да го купи на тази цена.
    Така,че не е редно да се заблуждаваме за цени!
    Този пост е редактиран от Viking72; 30-06-18 в 22:37.
    rosswen одобрява това.

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Викинг, аз за цени не заблуждавам. Господинът над мен започна с фишеците. Уруруто на R32 ми го предложиха за 3k, когато тръгнах да търся дайсейкай 8, да го видя как е направен. И, повярвай ми, знам къде точно да ходя и какво да гледам. Голяма е фирмата, пловдивска е и ги внася. Консултантът се съгласи с мен, че уруруто е направено като кухненски аспиратор и не става за всяко помещение. Цената няма да е по-различна и за теб, ако си го монтираш сам. Няма тайни!

8.  

9. Тук е от
    Nov 2017

Здравейте отново, благодаря много за мненията. Като марки дотук бях гледала най-вече Дайкин и по-конкретно модел FTXP35L/RXP35L - какво мислите за него в сравнение с препоръчания по-горе хиперинверторен Mitsubishi?

10. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Много поевтинели тези климатици, в мислите на няколко човека. Отваряте по един магазин/сайт и продавате без надценка, всичко друго е бошлаф!

Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
    Aleksandars, Mega, stainway и 1 други харесват това.

11. Banned
    Тук е от
    May 2017

Има го и този момент.
    Уруру е скъпа машина,следователно продажбите са малко,ако сравняваме с евтини модели клими.
    Възможно е някой да е преценил ,че бързата загуба е по-добре отколкото бавна печалба.
    И логиката е много правилна.
    По-добре на склад 10бр lmca,отколкото 10бр Уруру.
    Точно затова чаках нордика над 20 дни от Чехия,в София го нямаха на склад.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията
    Много поевтинели тези климатици, в мислите на няколко човека. Отваряте по един магазин/сайт и продавате без надценка, всичко друго е бошлаф!

Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
    Щом в Европа модела се продава за 850€,нормално ли е в БГ да е 1100€?
    Пазарна икономика,всеки да вади мангизи според акъла си.
    Но ако си мислиш,че пасЪ трева се лъжеш!
    Много добре знаеш какво имам предвид!
    Заповядай в Пловдив да си напазаруваш чарколяци за водната инсталация на термопомпата ти.Ще станеш свидетел как след теб ще си сложа 20% в джоба от парите,които оставиш в склада!
    Този пост е редактиран от Viking72; 01-07-18 в 00:27.

12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Сега ще вземат да ти обясняват, че в другите страни пазара е по-голям и затова е по-евтино и глупости от тоя сорт. Само, че колегата като си купуваше нова кола в UK беше с 20 хилки отгоре.

13. Banned
    Тук е от
    May 2017

Няма такива филми.
    Както виждаш съм го купил малко над 850€.
    Има печалба за вносителя и пловдивския дилър.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Viking72 Виж публикацията
    Няма такива филми.
    Както виждаш съм го купил малко над 850€.
    Има печалба за вносителя и пловдивския дилър.
    На 100% съгласен .
    И моите клими са купувани от вносител / дилър .
    Да приятелче ми е и ми ги дава на добра цена ,но не мисля че е без никаква печалба.
    Знам ,че нещата за които говорим не се нравят на доста хора.
    Витае едно заблуждение ,че фирмите печелят само от монтажа ,а забравят да споменът търговските отстъпки от около 20—30%.
    На клима дето струва 2000 лв официално една търговска отстъпка от 20 % са си 400 лв.
    Не искам да правя сметката на никого !!
    Такива са фактите и такъв е пазара.Щом може добре ,но не отричайте фактите .
    Това ,че 5—10 човека са се светнали да пазаруват онлайн и са получили по—добра цена си е техен избор.
    Рано или късно ще се научим от Европейските фирми да работим на нормални надценки .
    Ако ли не те ще дойдат и ще завземат този пазар.В бизнеса няма вакуум .

п.п.
    Додо и да ми отговаряш със съркастични коментари няма смисъл от доста време съм те игнорирал и не чета
    твойте коментари
    Gyokov и Mig82 харесват това.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Надцениките, каквито и да са те ги определя вносителя. За да дава определен процент, значи го е сметнал, че под това, няма кой да работи и е факт. Едва ли дават определен процент, защото им е кеф, явно има търговска логика. Вносителите също имат монтажни групи и знаят кое колко струва нали?
    Този пост е редактиран от Mega; 01-07-18 в 16:28.
    Aleksandars, ivan74, Rafailiev и 1 други харесват това.

17. Тук е от
    Jul 2018

Моля за съвет какъв климатик да си сложа.
    Става въпрос за кухня с всекидневна на втория етаж от пет етажна тухлена къща, 23 квадрата, трите стени са вътрешни а външната е югоизточна с изолация 5см и ПВЦ дограма с двоен стъклопакет, прозорци около 5 кв.м., таван от гипсокартон с вата отгоре, вътре има телевизор, печка с котлони, хладилник, фризер, перална, съдомиална. Намира се във Варна. За отопление и охлаждане, температура до - 10-15 градуса зимата и 35-40 градуса лятото. До 1800-2000лв. с монтажа.
    Този пост е редактиран от plamst; 01-07-18 в 10:22.

18. Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    Варна

Здравейте,

Предстои ми покупка на климатик. Вече писах в друга тема за марката Gree, но съм отворен и за други предложения. . Може и рециклиран, но понеделник ще пиша Варна клима какво има на склад.

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    Охлаждане и отопление
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo -13-14 кв.
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - алуминиева, двоен
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe- между 4 и 6
    · изложение нa пoмeщeниeтo; - север
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
    4-ти от 6 като терасата също е с ал. дограма
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- спалня
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Варна
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - 24
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - Изолация фибран, не знам дебелината
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - лаптоп и ТВ
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - 1000 без монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - +38/-12

След малко четене на темата видях, че съм ограничен горе долу до следните модели:

Toshiba RAS-10BKV-E1 Mirai -
    Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMP-S~SRC25ZMP-S Standart
    General Fujitsu ASHG07LMCA Energy Plus 2
    GENERAL FUJITSU ASHG09LMCA
    FUJI ELECTRIC FUJI RSG09LMCA
    Gree GWH09KF-K3DNA6G Change
    GREE GWH09ACC-K6DNA1A Fairy
    Panasonic CS-KE25TKE~CU-KE25TKE

Най-много клоня към Тошиба (5г. гаранция), Митсубиши и Панасоник (2г. гаранция + 5г гаранция на компресора). И трите в момента са на промоция 950лв за Тишибата, 999лв. за Митсу съответно без монтаж. Панасоника струва 1100лв. с монтажа. Виждам, че в началото на годината за бюджетно решение се е предлагало Gree Change, но вчера ми предложиха новия им модел Fairy, който си има wi-fi модул и е с новия фреон, там е ясно, че цените с монтажа се спират на макс 1000лв. Утре сутрин ще ида до Варна Клима да видя какви алтернативи за подобен бюджет могат да предложат те и ще споделя тук, за да ме насочите. А от 3-те изброени за кой има най-добри отзиви?

Сега видях, че и този GENERAL FUJITSU ASHG09LMCA е на промоция - 1169лв. с вкл. монтаж.

Машините съм ги гледал главно с сайта на ОХМ и Вимакс - някакви мнения за тях? Някъде из другите темите видях, че е пропоръчана фирма V Klima , но там цените им са височки и мога да си позволя само Gree-тата им.
    Този пост е редактиран от mkoev; 01-07-18 в 13:14.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung телевизори 2018
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 443
    Последно: 02-01-19, 16:43
  2. LG телевизори 2018
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 257
    Последно: 02-01-19, 15:59
  3. Panasonic телевизори 2018
    От kod във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 164
    Последно: 02-01-19, 15:01
  4. SONY телевизори 2018
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 911
    Последно: 02-01-19, 14:40
  5. ЧНГ 2018, колеги
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 01-01-18, 18:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе