От къде ще им дириме ватметри за под 1W.![]()
Завиждате на колегата -ще удари джакпота.
Бонус - не се и чува 2-3db.
Здравейте,
първо да споделя че съм чел малко но не съм супер наясно коя марка какво използва като
технологии. Основните ми грижи са марка/R32 или R410a/стенен или подов
Сторя си къща в Бургас на 400м от морето (мек климът с малко дни с минусуви температури)
- тухли виненбергер,
- 8см изолация отвън
- ПВЦ дограма с 52мм стъклопакет с 4 сезона + бяло + к стъкло
- опаковал съм терасите от всякъде за да няма термомостове.
- ЮГ е долен ляв ъгал на сградата
- на партера имам едно голямо помещение от 110кв на две нива 2.60 и 3.65 (борих се с денивилация)
- там ще имам камина + може би радятори от котел който е в мазето и който ще работи за да прави топла вода за миене.
- прозорците са около 35кв.
искам да сложа и климатици 2 броя 12/18 които да работят за поддържане на основната
темепратура в помощението която да не пада под 20 градуса зимата
отделно отгоре имам 3 спални по около 35 квадрата всяка с баня отделно и искам и там да
сложа по 1 климатик в спалня които да държат 20-22 градуса в зависимост от това дали има няма хора вътре.
- прозорци 9-12 квадрата.
Искам да взема климатици които не са с COP по нисък от 4, и сякаш не ме интересуват екстри от сорта на 3Д и други подобни измислици. за 12 сякаш ми се дават до около 2000лв но ако прецените че нещо отгоре си заслужава много бих се спрял и на 2500.
Също за спалните се вуомя дали да са подови - тъй като ще се намират точно до/над нощните шкафчета в близост до терасата.
Охлаждането не ме притеснява тъй като това лято наблюдавах и не стана много топло в стаите с вече монтираната дограма и изолация. Вярвам че избраните климатици ще могат да се справят с охлаждането.
Отделно съм прекарал тръби за рекооперация, дали има смисъл да мисля за подгряване и охлаждане на свежият въздух след рекооператора с климатично тяло, претърпяло нещо от сорта на направи си сам ?
П.С.решението ми за климатиците дойде след като получих оферта за изграждане на термопомпа
въздух вода + подово + конвектори
Ако имаш финансова възможност разгледай този от подписа ми(Daikin fvxg-k),
екстри няма, но според мен за отопление на спалня е перфектната машина.
Даже за 30кв с твоята изолация и дограма в Бургас 25-ца би била достатъчна.
3200лв за девятка, нямат избиване тези 1200+лв които са около 50 000кв/ч внесена енергия.. а дизаийна няма да ме топли чак толвкоа много
Днес в един магазин ми обясняваха че горната част на тялото била алуминиева и се загррявала и разпръсквала инфрачервена топлинааман от маркетингови трикове ...
Яа, не знаех че са вдигнали цените,
на 2700 беше нормално, т.е. скъпичко, но поносимо.
Не знам тогава, търси нещо тихо за спалните.
[QUOTE=radosi;888171]3200лв за девятка, нямат избиване тези 1200+лв които са около 50 000кв/ч внесена енергия.. а дизаийна няма да ме топли чак толвкоа много
Днес в един магазин ми обясняваха че горната част на тялото била алуминиева и се загррявала и разпръсквала инфрачервена топлинааман от маркетингови трикове ...[/QUOTE
Тук идва малко като евтини на житото ,скъпи на триците.
какво да се прави, бюджетни рамки, иначе лесна работа влизам в първият магазин и купувам най-скъпото от витрината
- - - - - - - - - -
https://*********/invertorni-klimati...tu-klas-a.html - имате ли мнения за този
гледам че е аналогичен на : https://*********/hiperinvertorni-kl...tu-klas-a.html
и струва ли си по високият модел : https://*********/hiperinvertorni-kl...tu-klas-a.html
Ако това са някакви боклучави машини, моля потвърдете ми че трябва да гледам единствено дайкин и митсубиши хеви индъстри.
Благодаря Ви.
Radosi,знам че кой квото и да ти каже тук,ти ще направиш квото си си наумил.От личен опит - ако мислиш че ще живееш постоянно в къщата,както и всички стаи ще бъдат обитаеми (или използваеми ежедневно по някакъв начин) може и да помислиш за термопомпа.Относно финансовия лимит - не давай повече от 2000 за климатик,не си заслужава.До 2000 има пре-предостатъчно читави машини.
Много балгодаря, може ли само няколко детайла да изкоментираме.
виждам че на Грее външното тяло е доста тежичко, предполагам че същото с друг компресор се монтира и за 18 и от гледна точна на термодинамични характеристики е по добре от остналаите 2 предложения - до колкото ми разбира главата.
не се изненадвама на това 0.88-7.20КВ при отопление - което е супер в случая. Има ли нещо което трябва да ме притеснява обаче?
Неадекватни дефрост цикли, невъзможност да работи на минимални мощности около 200-300W. (или е добре това да отнеса към съответният раздел на грее)
- - - - - - - - - -
Ще се живее постоянно в къщата, надявам се да се обитават и трите спални, но първо топлото после обитателите
Колкото до финансовият лимит вярвам че след 5-10 години мога да сваля климатиците и да си сложа нови като старите продам на прилична цена и ефективноста ще е по добра от колкото сега да вземам нещо много по-скъпо.
Здравейте!
Предстои ми първа покупка на климатик, но тъй като досега не съм използвал, нямам никаква идея към каква марка и модел да се насоча. Ще бъда щастлив ако "ударите едно рамо"
Та климатика ще се ползва в жилищно помещение и главно за отопление. Помещението е спалня около 23кв.м.(около 60куб.м), с ПВЦ дограма с двоен стъклопакет и площ на прозореца около 2,4кв.м. . Изложението на стаята е североизточно. Апартамента е на 2ри етаж.
Иначе става въпрос за гр.Нови пазар област Шумен.
Температурата която искам да поддържам е 22/23 градуса.
Жилището има външна изолация от стиропор 10см, а в стаята има телевизор и STB.
Мога да си позволя климатик до около 1300лв с включен монтаж, ще разчитам на него до около -15 градуса.
Благодаря предварително!