Митсубишитата (и двете) са доста по-тихи.Това си е основния плюс за спалня.
on-off е незабележим.
FVXG го взех като “замяна” на парното.До него е радиатора.
Все пак е подов - за отопление е по- ... от стенните модели.
Митсубишитата (и двете) са доста по-тихи.Това си е основния плюс за спалня.
on-off е незабележим.
FVXG го взех като “замяна” на парното.До него е радиатора.
Все пак е подов - за отопление е по- ... от стенните модели.
Този пост е редактиран от icogiev; 28-09-18 в 13:12.
12-ка в 15 кв. метра, не е ли малко прекалено ?!
Този пост е редактиран от rosswen; 28-09-18 в 14:10.
Ами аз имам 12 LMCE в 17кв.м спалня , но ще го местя в хола Не защото е шумен на първа степен , а защото в спалнята му е "тясно" и не може да разгърне капацитета си. Хола е 22кв.м и там ще му е по-добре , а в спалнята 20kgta или 20zs-s още не съм решил.
В 15кв.м гледай 9-ка ако ще е LMCE , ако ти е топла стаята най-подходящо е 7-ца но всеки си знае къщата ...
То и аз съм с 12-ка в спалнята, но ако трябваше да избирам машина за това помещение, със сигурност не бих избрал нея. Не че, не работи комфортно, но има по-подходящи клими.
П.п. Mig82, дай да теглиме чоп, че за при майка ми и аз на тези две машини съм се спрял.
Днес уредих да ме поканят на 20zs-s ще вида и ще преценя, иначе за наумяването си е така, ама това е като с автомобилите и всички те карат от точка А до точка Б ама ми беше много трудно да се прехвърля от Марка Х на Марка Y и сега пак искам марка X (говоря за автомобил-а) и ме притеснява това, че с климатика сега добавяме марка Z (при климатиците), иначе нали затова е форума да се чудим и евентуално да закачим някой полезен съвет.
20zs-s дали ще може да ме топли на - 20 1-2 дена годишно без 3kW Dimlex Cadiz е въпроса както прави Nocria 14 в 70 + кв.м. и не може да направи Daikin 12 в 20кв.м (не помня модела беше 1300лв без монтажа)
Icogiev
Залагай на познатото и сигурно
Слагай фуджи .....аз бих мислил върху KG или LU но 7 ци
Отиди в офиса на ММС Варна, там трябва да имат монтирана Нексура да го чуеш.
Аз автомобили винаги взимам различни марки. И добре, че го правя, в много от случаите разбираш, че марка X далеч може да не е най-добрата. Но докато не пробва човек, остава с ограничен мироглед. Въпреки, че сега съм с кола Y и съм много доволен, следващата ще е Z, защото тя може да е още по-добра, а по-новият модел на Y да е по-куц от стария.
Не казваме, че LMC е лош, просто, че има по-подходящ за това помещение. И да знаете, че Нокрия и ЛМЦ нямат много общо, освен марката.
Ако държите на марката, колегите вече Ви посъветваха - 07/09luca или 07kgta.
Ross .
Аз и жена ми караме една марка и сега оглеждаме модели пак на същата марка.
Както и при климите така и при колите от премиум моделите на едни им харесва едно на други друго.
Ако погледнеш мерца ,БМВ и Ауди те общо взето предлагат едно и също в различна опаковка и малко по различни настройки.
Вече е въпрос на вкус кое повече ще ти допадне като визия и излъчване.
И 3 те марки имат своите проблеми технически и като караш една и съща марка се научаваш кога какво се чупи.
Поне при мен е така.
Рафа, и съм съгласен с теб, и не съм. Ако дадения модел на която и да е марка климатик/кола, ползва същите компресор/двигател и т.н. от предходните модели, тогава можеш да знаеш горе-долу какво да очакваш. Но когато приликите между предходния и новия модел са минимални, тогава въпросителните са повече. Ясно е, че при сериозните производители, вероятността да се изложат е по-малка, но все пак я има.
Отклонихме се, сега остава да си хареса нещо и да споделя отзиви.
Те точно компресорите и двигателите никога не се развалят и не създават проблеми. По скоро всичко останало.
Така е, мека беше дори северно от Стара планина.Соларната вода почти не ми е свършвала.
35ZS-ST с перфектно представяне в 90 изолирани кубика ново строителство с три външни стени, едната френски прозорец 3м.
Сега е готова и спалнята (20кв.м) с директен вход към помещението и му се търси подов помощник.