Колеги, видях митсубишито 20sz-s, като визия какво да кажа бял климатик като всички останали, така или иначе не ми се вързва в обстановката вкъщи.
Какъвто и да е ще го крия както си мога, хареса ми това, че е доста тих сравнен с дайкин-а с нокрията не коментирам.
Не мисля, че днес обаче беше ден да тествам топлото при 20+ градуса навън. Духа си топличко, но нищо общо с Nocria-та, чиято топлина мога да сравня с усещане за сешоар от 30 см 2000W а Mitsubishi-to на разстояние поне метър, Дайкина пък стои малко още по-далеч.
Нормално ли е никога да не излиза гореща струя от този климатик, правя го на 30 градуса усеща се малко по-топло от на 22? Вярно че усещаме логаритмично не пропорционално, ама като е студено зимата си усилвам Nocria-ta на макс духалка и заставам отдолу, голям кеф. Аз трябва да стана рекламно лице на тоя клима просто, шумен е, вятъра не струята! събаря листи хвърчат прах, косми, паяжини с паяци каквото има в помещението летливо ама ми е топло все едно съм на село с печката на дърва (образно казано), има една зона от 4 квадрата където попада явно струята върху теракот-а и е толкова загрята, че е първото място на което заставам когато се прибера с премръзнали крака. Пустия му Дайкин прави топло ама не ми е така комфортно.
Има ли някой с 07 или 09 LUCA да сподели впечатления? Гледам в сайтовете пише страна Япония, някъде дори произведено в Япония, това така ли е? Не, че само заради това ще го купя, но ми звучи по заслужено да струва повече. Иначе 07 го дават да отдава 1,5 kW при -15 което най-вероятно ще ми е достатъчно, гледам доста е икономичен, 09 по спецификация отдава с 10% повече, което не съм убеден до колко е особена разлика а го дават с 20% по неикономичен?
Моля някой горд собственик да каже.