Е нали щото има кой да го направи.
Здравейте
Току що се регистрирах и имам нужда от вашата помощ. Моля за съвет.
Иде ЗИМА и ще избирам климатик за първи път. Ще е на изплащане. Идеята е да се вземе среден клас за около 1600-1700лв. с включен монтаж.
Сградата :е тухлен блок
Помощение: 5,2х3,2х2,5=16м на квадрат. Хол е помещението.
Изложение: Юг
град: Стара Загора
Изолация: Няма
Дограма: ПВЦ.
Като изискванията са евентуално да може като се отвори врата да отоплява и съседна (северна кухня 8 квадрата и куридор 8квадрата) ЕВЕНТУАЛНО.....
Ето какво забелязах в този диапазон:
Daikin FTXP35L 1720лв. с монтаж
Toshiba Shorai RAS13 13PKVSG - E 1700лв. с монтаж
Fujitsu - ASYG12 LUCA 1600лв. с монтаж
GREE GWH12YD/S6DBA1 1620лв. с монтаж.
Не съм взискателен за WiFi така че може и без него.
Издирва се най - енергоефективния, и способен климатик, пък ако е и тих супер.
Mitsubishi не съм го включил защото за тези пари имат модели в този клас който са с газ R410 а искам да работят с новия газ. Въобразявам си че сновия газ поне няма да ми набутат някой стар модел.
Здравейте.Окончателно съм се спрял на 3 варианта за подов климатик.И 3те биха се справили с помещението без проблем.Въпросът е на кой точно да заложа като марка и надеждност. Ако има някой с лични впечатления от някоя от машините,бих се радвал да ги сподели. Ето ги и тях :
1.- Fugi Electric RGG09LVCA
2- Mitsubishi Heavy SRF25ZMX-S При този модел на места пише,че има йонизатор,на други места не пише да има такъв.Ако наистина има такъв,това би наклонило везните да взема него,стига да няма някакви други съществени минуси спрямо другите..
3-Toshiba RAS B10UFV-E
Това,което искам е климатика да е тих,защото ще се ползва за кухня,в която прекарваме по-голямата част от зимата.Също искам да не прави безмислени дефрости,да не пука постоянно и да поддържа добре зададената температура. На кой климатик бихте ме посъветвали да заложа? Ако може да предложите и някоя надеждна фирма,към която да се обърна за покупка и монтаж в София.
Благодаря
Този пост е редактиран от mastersku; 22-10-18 в 16:34.
Ще цитирам и един въпрос от ЛС:
Здрасти,Здравей,
защо се отказа от монтаж на съфорумеца Mega.
Отказах се поради няколко причини:
1. Отне ми 1 час да вземам размери и още 1 час да напиша обобщение на помещенията, в които ще се монтират климатиците. Не получих предложения нито за машина, нито за монтажи, което беше от особена важност, за да мога прочета за предложените машини отзиви и да направя изчисление спрямо бюджета, в който следва да се вместя.
2. Обикновено искат да се заплати по 20-30 лева депозит за огледа. На 3 апартамента по 20-30 лева..
След това ако не ме устроят условията (например монтаж до 45 дни) или офертите (например много завишена цена за уред или услуга), тогава губя депозитите от огледите.
3. Всеки оглед означава допълнително време, отделено от моя страна (за хората от София, знаете къде е Младост и къде Надежда). Време, което трябва да е съобразено с моята и на друг човек програмите. Изходната ми точка бе, че въпросните 2 часа от 1. трябваше да ми спестят това.
4. И. Чернев каза, че е доста зает и трябва да изчакам. Времето за мен е косвена загуба на приходи, защото тези жилища ще се отдават под наем. Като дойдат потенциалните наематели на оглед искат да видят завършен обект.
Аз вярвам, че трябва да има бърз и сравнително точен (до 10%) начин да се направи оферта, при поискване на такава. Мисля, че техниката напредва, а заедно с нея трябва да напредват и услугите, които пестят средства, усилие и време на двете страни - продавач и купувач. Представям си към описанието на помещенията, ако прикача и един прост видеоклип на вътре и през прозорците/терасите, това да е повече от достатъчно за изготвянето на оферта. Имах готовност да го направя.
Без да претендирам за правота.
След като ще е на изплащане защо не потърсите оптимален вариант цена качество.
Фуджи ЛЛЦЦ примерно е около 800-1000 лв
след това
Хитачи РПЦ около 1300
фуджи ЛМЦ около 1200-1300
аз бих взел един от тези ( най-евтиния ) след като е на изплащане
иначе от изброените мисля ,че 12 ките ще са големички
Интересна логика имате, bbozhanov. За вас огледите са загуба на време, а за този който ги прави не са? Това, което заплащате е депозит, за да не си загуби някой времето /което така цените/ и да ви консултира коректно и професионално, а после да закупите препоръчания климатик от друга фирма, защото е с 10лв. по-евтин.
Дали аз се изразих неправилно, дали вие не прочетохте целия и/или не вникнахте в поста ми, не знам... Аз съм дал рецепта за успех на професионалистите тук, на които им се налага да работят с клиенти като мен. Ако Вие сте такъв (прощавайте, че нямам знания кой с какво се занимава), можете да направите изводи, вместо да слагате част от клиентите под общ знаменател и да прилагате рамкиран модел на мислене.
Днес съм дребна риба (с 4-5 машини по разни жилища) и си мислите, че където е с мен, там е и без мен. Но не се знае дали утре няма да трябва да консултирам или одобря фирма за проект, инсталация и поддръжка на отоплението и климатизацията на бизнес-сграда.
В моя защита на нападението за 10 лева мога да кажа, че още в деня на поста ми с развитието на събитията съм благодарил на помогналите ми и на ЛС (освен в темата), и съм ги попитал как мога по друг начин да се отблагодаря като въпросът ми изрично включваше финансова опция.
Моля, ако и модераторите не виждат добавена стойност от тези два поста, то да преценят дали не е по-добре да бъдат изтрити. Умишлено ще следя темата още няколко дни за да мога да отговоря на подобен род изказвания. Опитах се да помогна с полезна информация, а не само да консумирам. Смятам, че съм написал аргументирани отговори. А можеше просто да кажа, че съм избрал 2 пъти ZS-S и 1 път U-Crown, както и монтажист за трите машини (за последната бях писал само на Mega), да благодаря и толкова...
@bbozhanov
Има причина, огледите да са силно-препоръчителни. Освен помещенията, в които ще се монтират климатиците, съществено значение имат и съседните помещения, дограма, изолация, вид строителство, специфика на монтажа /все неща, които не се виждат от един клип, заснет с телефона/. Не всички клиенти са като Вас, и повечето нямат възможност да предоставят снимки от термо-камера, клип заснет със дрон и строителна документация на сградата. Поради това, практиката в сериозните фирми е такава. В крайна сметка, те носят отговорност за информирания Ви избор и всички последвали рекламации и забележки.
П.С. Не тълкувайте думите ми, като нападение към Вас, а като опит да обясня необходимостта от оглед.
Трябва ми среден клас 12/13-ка със стандартен монтаж. На мушка ми излязоха: Fujitsu 12LMCE 2017; Toshiba 13 Suzumi +; Shorai. Клоня към Сузумито, има и 5г. гаранция Шорая заслужавали си 100лв. разлика? Колко кг. му е външното на 13-ката : 28 или 33?
Да предложите нещо друго интересно? Фуджитсуто?
Този пост е редактиран от pilot; 23-10-18 в 15:30.