Аз бих сложил във всекидневната и трапезарията по 1 Hitachi 35RPC. С 2 климатика ще има по-добро разпределение на потока и по-висок комфорт.
Здравейте
Аз избрах Тoshiba RAS 13PKVSG-E SHORAI
Ще споделя след като изкара зимата как се държи
- - - - - - - - - -
Големия въпрос е заслъжава ли си климатик за 1700 левва пред такъв за 1300лв. Ще се изплати ли изобщо някога
Големия въпрос е заслъжава ли си климатик за 1700 левва пред такъв за 1300лв. Ще се изплати ли изобщо някога[/QUOTE]
Твърдо НЕ !
Това е все едно да се двуумиш между Голф 8 и БМВ 3ка. Естествено, че не.
Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 24-10-18 в 20:08.
Благодаря! И аз така си мислех, но реших да пробвам. Най-вероятно ще е климатик или конвектор в третата стая и конвектор в банята.
А за моделите, аз гледах ето тези:
Комбинация 1:
Спалня: Fuji Electric RSG09KGTA/ROG09KGCA, 9000 BTU, Клас A+++ цена 1.600 с монтажаХол: Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE, 12000 BTU, Клас A+++ цена 2.430 с монтажа
Комбинация 2:
Спалня:Fuji Electric RSG09KGTA/ROG09KGCA, 9000 BTU, Клас A+++ цена 1.600 с монтажа
Хол:
Fujitsu General ASHG12KGTA/AOHG12KGCA, 12000 BTU, Клас A+++ цена 1.850 с монтажа.
Комбинация 3:
Спалня:Fuji Electric RSG09KGTA/ROG09KGCA, 9000 BTU, Клас A+++ цена 1.600 с монтажа
Хол:
Toshiba RAS-13G2KVP-E/RAS-13G2AVP-E, DAISEIKAI 8, 13000 BTU, Клас A+++ цена 2.400 с монтажа
Не мога да разбера с какво толкова е по-добро Mitsubishi и Toshiba пред Fujitsu като като технически параметри да идентични. Ако може някой да ми обясни.
Също, ок ли са Fujitsu като цяло? Защото комбинация 2 е най-добра като цена.
Благодаря!
Аз бих Ви посъветвал единствено, климите да са от една марка, защото винаги ще правите сравнение между начина на работа. Това, в повечето случаи, ще Ви дразни. Всяка марка има специфичен алгоритъм на работа, който се различава от този на другите.
Този пост е редактиран от rosswen; 25-10-18 в 10:10.
Благодаря много.
А мнение за Fujitsu моделите? Или е по-добре тези двата долу на мицубиши. В смисъл струват ли си парите за мицубиши?
Комбинация 1:
Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE, 9000 BTU, Клас A+++ цена 2050 с монтаж
Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE, 12000 BTU, Клас A+++ цена 2430 с монтац
Комбинация 2:
Fuji Electric RSG09KGTA/ROG09KGCA, 9000 BTU, Клас A+++ цена 1.600 с монтажа
Fujitsu General ASHG12KGTA/AOHG12KGCA, 12000 BTU, Клас A+++ цена 1.850 с монтажа.
"Преченето" се отстранява, като се притворят вратите на помещенията към общия коридор, като се промени посоката на струята от вътрешните тела или се променят градусите на някоя от машините. През лятото, при охлаждане, този проблем е по-голям. Появява се дори при различни модели на машини на една и съща марка.
много добра машина и има плазма за пречистване на въздуха , НО да забиете тази 9 ка в 15 кв стая някакси не ми се връзва.
За хола 12 ка мисля ,че ще е ок.
Fuji Electric RSG09KGTA/ROG09KGCA, 9000 BTU, Клас A+++ цена 1.600 с монтажа
Fujitsu General ASHG12KGTA/AOHG12KGCA, 12000 BTU, Клас A+++ цена 1.850 с монтажа.[/QUOTE]
тук единствено бих помислил в малката стая да сложа 7ца вместо 9 ка .
Модела още не е презимувал , но при фуджаците рядко има изненади и като цяло са топлещи и здрави машини .
Единствено от към екстри са малко скопени . Но най-важната екстра е ,че нетоплещо фуджи НЯМА.
Успех !
Mitsubishi FH е по-висок клас от Fujitsu KG, с повече екстри, по-добре от към шум и по-комфортен дебит. За всеки от моделите има отделни теми.
Здравейте,
Моля за мнение за климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZSX-W/SRC35ZSX-W DIAMOND, 12000 BTU, Клас A+++
1. Помещението е жилищно ( кухня и антре ).
2. Климатика ще се използва предимно за отопление.
3. Квадратурата на антрето и кухнята е 30 м2.
– дограмата е PVC, стъклопакета е двоен обикновено стъкол.
– квадратурата на прозореца е 4 м2.
– изложението на кухнята е източно.
– апартамента е на 6 от 7 етажна жилища сграда.
4. Апартамента е в София.
5. Температурата която желая да подържа е 23 градуса.
6. Помещенията са с вътрешна изолация ( вата ) на стените и тавана. Външната стена на кухнята има и 10 см. външна изолация.
7. В кухнята има фурна, хладилник, телевизор .... ( всичко което е необходимо за една кухня ).
Благодаря предварително.