За 850 лв. с монтажа е като онази приказка - "бъркаш в торбата и от 100 пу..., ку....хващаш!" Нова машина за този бюджет и то за спалня е несериозно....
За 850 лв. с монтажа е като онази приказка - "бъркаш в торбата и от 100 пу..., ку....хващаш!" Нова машина за този бюджет и то за спалня е несериозно....
Добре, а ако вдигна малко бюджета за 1050лв - Daikin FTXB25C/RXB25C модел 2015 заслужава ли си в сравнение с Мидеа MA-09NXD0 BLANC или Gree Bora?
И ако мога още малко за около 1200лв -FUJI ELECTRIC RSG-09LMCA или Panasonic CS-RE09QKE/CU-RE09QKE 2014?
По отношение на връщането на пари 20% за енергиина ефективност, наистина ли се случва или е само някакъв трик?
Този пост е редактиран от magdamir; 14-12-18 в 17:22.
Mitsubishi FH25VE, е една класа над останалите.
Много ми е интересно какво значи " да има включен след гаранционен сервиз". Гаранционният го има даже и от технотата - друг въпрос е какво е качеството му, но оплаквания има и от специализирани фирми. Същото важи и за монтажа - специализираната фирма сама по себе си нищо не ви гарантира. Гарантира ако се ползва определена специализирана фирма и/или определен монтажист (със съответното име и т.н.).
Това означава, че ако ти изгърми основната платка на външното след токов удар и нямаш застраховка, трябва да получиш нова, в рамките на 45 дни, на стойност, не по-висока от 10% от стойността на машината, плюс транспортни разходи. Ако е по-скъпа, значи нямаш извънгаранционен сервиз. Простичко казано!
За много старите машини се завишават и повече цените, например механичен програматор за 17 годишна миялна машина достига 20% от стойността. Но при него, вероятно се калкулира и мито, защото производството му вече е извън ЕС. Тук коментираме нормално износващите се части, към които, за моя изненада, попадат и електронните платки. По аналогия с машините, които аз поддържам, би следвало да е така. По същата тази аналогия, цените на изпарителите и компресора би трябвало да са 2х10%, но не съм се интересувал. Като ми остане време, ще проверя точно как стоят нещата при фуджицу.
Здравейте! От доста време следя форума и имам някаква идея какво търся, но реших да се допитам, тъй като може да съм изтървал нещо.
Търси се заместник на досегашния Haier HSU-09HA103/R2. До сега служи вярно на баба ми в нейната гарсониера, но от онзи ден няма връзка с външното тяло. Един път е правена платката на инвертора, но не виждам смисъл да го ремонтираме повече и ми се иска директно да го сменим. До сега се справяше задоволително с отоплението на стаята, но ако новия е малко по-добър в това отношение няма да е лошо. Единственото възможно място за външното тяло е на ветровито и рядко вижда слънце. Сегашното често замръзваше, та дефроста би било хубаво да е добър.
1. Жилищно, хол/спалня, една стая от гарсониера, която се ползва за всичко от възрастна жена. Много усойно влажно и студено място.
2. Главно за отопление, рядко за охлаждане.
3. Kaĸвa e:
· 15м2приблизително ~37м3
· дървена дограма зад остъклена с PVC тераса, на която се готви и често се излиза
· 6м2 стъклена врата и прозорец
· изложение - изток;
· 1ви етаж, ЕПК, над студени мази без прозорци
4. гр. Добрич (ако има хора от форума да работят там нека пишат на лично)
5. 22-23 имата и 24-25 лятото
6. Една външна стена с изолация, другите вътрешни към неотопляеми стаи
7. Телевизор, хладилник
8. 1600-1700лв с монтажа и демонтажа на стария
9. Става си хладно до -15 и 35-36 градуса, винаги ще се разчита на него, ако има нужда ще се включи и стар маслен радиатор като заместник, но той не стига
Въртяха ми се машини на Fujitsu, Mitsubishi Electric и MHI в главата, но съм отворен към всякакви предложения.
Благодаря предварително!
Благодаря за бързия отговор! Всичките изглеждат много добре, сега съвсем се зачудих. Честно казано мислех за ZS-S, но сякаш Тошибата ми допада повече. А за Daikin FTXP25L Comfora какво ще кажете? Не робувам на марки, само питам.