Здравейте Колебая се измежду 3 модела. Кой според вас е най-добре за отопление.
1.Fuji Electric RSG12KMTA (моят 1ви избор)
2. Fujitsu ASYG12LMCE
3.Fuji Electric RSG12LMCA
Здравейте Колебая се измежду 3 модела. Кой според вас е най-добре за отопление.
1.Fuji Electric RSG12KMTA (моят 1ви избор)
2. Fujitsu ASYG12LMCE
3.Fuji Electric RSG12LMCA
За колко голямо помещение става въпрос и за кой град?
Който и да изберете разлика няма да откриете.
Днес бях в един шоуруум ,където са монтирани 20 ZSX и 20 ZS-S. Прави сте! Клапите на ZS-S са съвсем съвсем безушумни, а тази голяма лопата за клапа на ZSX се движи доста по-шумно и й трябва повече време да се затвори. На мен единственото ми изискване е откъм шум, икономичност и ефективност не ме интересуват, Отказах се от 20 ZSX и сега съм се навил на 20 ZS-S. Въпросът ми е , тъй като ZSX е с датчик и извършва дефрост при нужда, доколкото разбрах, а ZS-S го прави на определени интервали, това как ще се отрази на шумовия фон в помещението? Ще има по-чести дефрости ли и това свързано само с чум във вънщното тяло ли е свърано? Отново благодаря , че ми обрънахте внимание на клапите
Марияне, ако обичаш да спиш на хладно, може да се окаже, че ще имаш проблем с zs-s. Аз имам предишния модел 20 ZM-S и под +21°C в спалнята трудно сваля, само когато е много студено навън. Налага се да финтирам с таймера, за да не ми е студено на разсъмване. Не може изобщо да поддържа 19°C.
Няма изненади. И моят 20ZMX трудно поддържа под 22-23гр. в стая като Вашата. Смао че, Додо изплю камъчето. При външни температури до 0гр., ако искаш под 23гр. си настройваш таймера и готово. Ако в такова топло стайче му зададеш 20гр., повечето време ще е офф и ще ти поддържа без проблем 21-22гр.
Здравейте,
Имам нужда от помощ за избор на климатик нисък клас. Наясно съм кои са по качествените машини, но имам бюджет 800 - 850 лв. максимум с монтажа. Ето още инфо:
1. Жилищно помещение, спалня.
2. Ще се използва и за охлаждане и за отопление.
3. 12 кв.м. е стаята, 33 кубика. ПВЦ дограма, двоен стъклопакет. 3 етаж от блок с изолация. Изложението е югоизток.
4. София
5. Желаната телпература за зимата е около 23 традуса, лятото също.
6. Има изолация на единствената външна стена.
7. Има единствено ЛЕД телевизор като уреди.
8. до 850лв с монтажа.
9. За отопление поне до -10 навън трябва да мога да разчитам на него.
10. Стаята е птавоъгълна 3 X 4 метра, едната стена 3 метра е външна с прозорци, на на другата има голям гардероб. Останалото е спалня, детско легло и нощни шкафчета.
Като цяло апартамента е топъл. От тази зима другото помещение го отоплявам с климатик ЛГ 12 и за сега съм много доволен. около 35 кв. си поддържа 25 градуса, но съм наясно и че все още не е много студено навън. Има електрическо котле и радиатори във всички стаи за много ниски температури, но ми се иска нещо по-икономично и за спалнята.
От разгледаното по сайтове в бюджета ми влизат климатици Sang, Neo, Daewoo, TCL, AUX и даже Samsung. Не държа на екстри, а само сносни коефициенти на отопление и охлаждане. Изброените са със Scop около 4 и Seer около 6.
Благодаря предварително!
Увеличи малко бюджета,че 850 лв за климатик са малко.От изброените климатици може би само AUX-са става.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 13-12-18 в 18:10.
IDM , една 9ка на Грее или Мидеа която влиза в бюджета ще ви свърши работа .
Един приятел от две три години се отоплява с Daewoo 12-ка за хола и сега сложи и в спалнята. Като цяло е доволен от тях, но и апартамента му е топъл. Преди се отопляваше на чудо, но му омръзна хамалогията и го разкара.
Онзи ден по време на черните дни, ги продаваха в Зора-та за по 550лв
Привет,
Предстои ми покупка на климатик, но се нуждая от помощ за избора му. Познати горещо ми препоръчват Mitsubishi.
Помещението е дневна с кухня и уреда ще се използва както за отопляване, така и за охлаждане. Къщата е едноетажна с PVC дограма, но няма изолация. Изложение юг/изток. Налични приземен етаж по цялата площ на къщата (мазе) и складова база (навес) по северната стена, а западната стена на стаята е вътрешна (коридор). Помещението е около 20 кв.м. Подова настилка - ламинат. Къщата е купена преди месец и нямам представа дали е топла през зимата. Намира се в близост до Ямбол.
Бюджет - около 2000лв.
Ще ми се да е безшумен, защото може да се налага да се спи в стаята (поне първоначално) и да е надежден при по-сериозни минусови температури и ... естествено икономичен.
Предполагам, за да е ефективен и икономичен, трябва да има съвкупност от определени характеристики и точно това ме затруднява. Честно казано колкото повече чета, толкова по-объркана ставам
Благодаря предварително.
Ето няколко предложения:
Mitsubishi FH25VE
Mitsubishi 35 ZS-S
Fujitsu 09LTC
Fujitsu 12 LUCA
Този пост е редактиран от bobovo; 13-12-18 в 21:31.