Поздравления на necata2.
Безупречен монтаж.
Поръчано са 20ките - дано свършат добра работа!
Бихте ли препоръчали антивибрационни тампони за външните...ей така за всеки случай да има, че е панелно жилището. Притеснението е ако има вибрации да са сведени до минимум. Гледам едни такива?? Какво ще кажете?
Нуждата от тампони зависи от мястото на монтажа. Живея в панелка и трите ми климатика са монтирани на външни стени без тампони. Няма шумове и вибрации. На Саньото на сина сложихме тампони от Димитров и утихна веднага, но то е монтирано на 4 см. парапет /ако така се казва/ на тераса и стойките са закрепени с шпилки.
Климатиците са японски Дайкин7 и Тошиба36 и оригинално НЕО12 с компресор Тошиба. Всички тампони, които съм купувал от БДК - Димитров са били с добро качество-било то за климатик или кола.
Здравейте.Търся климатиk за стая 17кв/м височина 2,7м. В съседна стая имам монтиран Hitachi-rak/rac 35ppa и работи добре. Това което се спирам за сега от мненията тук е за HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC за 1200лв с монтажа. Има ли друг сходен/по-добър по параметри на който да се спра евентуално за тези пари.
Здравейте предстои ми слагане на климатик за първи път и съм меко казано объркан от избора, който има. Става въпрос за:
- Боксониера като главното помещение за отопление е 25-30 квадрата
- Изложение север/изток (но няма голямо значение, понеже е един вид в сгъвката на блока и рядко влиза слънчева светлина)
- Климатика ще се ползва главно за отопление, през лятото в апартамента е прохладно като цяло
- 3ти етаж
- Целта е с един уред да се реши цялото отопление за боксониерата като 22-23 градуса би била перфектна температура за зимните месеци
- Има външна изолация и PVC (не особено качествена, но все пак става) дограма
- Ще ми се да се впиша до 1500-1800лв включително с монтажа - става Въпрос за София град
- Би било хубаво външното тяло да издържа до -20 градуса
Благодаря ви предварително за съветите!
Погледнете
Fujitsu general 12ltca
Fujitsu general 12 luca
Toshiba 13 Shorai
MHI 35 zs-s
UB0
За това помещение и този бюджет :
Fujitsu 14LMCE
здравейте.моля за РЕАЛЕН (ако може драскачи и безхаберници да не пишат)съвет за два климатика за две отделни стаи:едната е 12 кв. (32 куб.),другата е 17,5 кв.(45 куб.),стаите са в къща (тухла) с ал.дограма без изолация.бюджет от 1500 до 1800 лв. на бройка,ще се използват предимно за отопление,да подържат 20-23 градуса(напълно ми е достатачно),и най вече да са качествени и с добро кпд(демек реално икономични и топлещи),"калорифери"които да ми топят стъклата с разход на ток колкото на прогимназия мога и сам да си намеря.спрял съм се на тези модели--Daikin FTXM25M/RXM25M, 9000 BTU -1800 лв
Panasonic CS-Z09SKEW-M/CU-Z09SKE ETHEREA-1600 лв.
LG DM09RP-NSJ/DM09RP-UL2, 9000 BTU нов модел с пет години гаранция и десет на компресора от vimax -1659лв.
ако има хора които реално разбират,ще се радвам да пишат.
послеслов--гледам тука разни хора как пишат за разни Mitsubishi,Fujitsu и т.н(видиш ли били японки,може и да са били някога по времето на бай Тошо :D:D:D:D)пак горе долу за същите пари с по лоши показатели с гаранция с триста зора от едвам едвам 2-3 години,произведени в Китай (според vimax) от бог знае кой гладен китаец за бог знае колко купички ориз,и видиш ли трябва да изберем тях щото били голема работа при климатиците,може и да е било така до преди 10 и повече години,но не вярвам сега нещата да седят по този начин.
Този пост е редактиран от sniper; 01-02-18 в 00:55.
Колега, предлагам да скочиш в кюпа с цитираното LG от vimax. То е оригинално корейско, без нито една китайска част в него. Със сигурност е произведено от някой корейски богаташ , след обедната почивка, обилно похапнал специалитета на заведението.
Със здраве и успех в избора!
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk