Една машина,върху чийто избор си заслужава да се помисли !
Климатик за 600 лева топи термометри и отвява като перце двойно по скъпи модели :
![]()
Една машина,върху чийто избор си заслужава да се помисли !
Климатик за 600 лева топи термометри и отвява като перце двойно по скъпи модели :
![]()
нещо не видях снимчицата с потреблението на ток?или може би точно в тоя момент "фото апарата"е запецнал?:D
Ако продължавате да пишете неграмотно, ще трия всеки Ваш пост.
Павлов,не безпакойся ! Предстои измерване,което и в най лошия случай съм убеден че ще направи приятно изненадани много потенциални потребители.След като при отрицателни температури машината достига изходящи 50 градуса и то при условие че все още не е достигнала своя апогей на развъртане,значи нещата са сериозни.В София климатика се предлага на цена 600 лева.За 750 лева с монтажа и три години гаранция мисля че не би трябвало да има недоволни.
Аз не мога да кажа лоша дума за треото.Преди 3г в офиса ни сложиха такава 12ка инверторен,цената беше към 500лв може би с отстъпка.Първо да кажа,че климатика се експлоатира зверски от колежката,държи се на 27-29гр като в помещението не пада под 26.Това, което ми направи добро впечатление е ,че вътрешното тяло е от много дебела пластмаса и изглежда масивно,моторизирани са всички клапи,хоризонтални и вертикални,има подсветка на дистанционното,дефроства само при добре заскрежена пита и като цяло топли добре машинката.
Този пост е редактиран от avenger; 06-02-18 в 21:33.
Туй Treo го обърнахте на голям звяр.Някой направи ли си труда ,да погледне ,че максимума при + 7 гр е 4,2 кв ?И после че максималния му дебит е 500 кубика.Затова и духа топло ,щото му е малък дебита.Освен това я направете същия тест ама при минус 10 гр.
Това Трео отдавна се двоумя дали да го предлагам, хората търсят евтини климатици. Казаха че работили добре и имало резервни части на склад...Хубава дискусия ,следя я с интерес. Преди време Интерметал бяха внесли едни НОРДСТАР , на които външните тела бяха еднакви с тези на ТРЕО. Позволиха ми тогава да отворя ламарините на един нов НОРДСТАР да хвърля едно око ,вътре си беше както трябва, мотора на вентилатора инверторен ,електронно ТРВ...После отивам в Темпекс
гледам Треото същото, викат работи- слагай... Слагай ама парен каша духа и още се двоумя. Май и хоризонтално клапите се регулираха от дистанционното...Давайте инфо.Като дизайн също хваща око, за тая цена....
Аз лично чета и участвам в този форум, защото смятам, че доста от хората, пишещи тук, са грамотни и начетени. Това би трябвало да включва и елементарна култура на писане (оставям настрана шегите и жаргоните от време, на време). Ако искам да чета мнения на хора, които и името си не могат да напишат правилно, пък да не говорим за някакви знания и компетентност, ще си чета из разните автомобилни форуми и групи на Ауди и БМВ (притежател съм и на 2-те марки автомобили, ако някой го смята за обида към конкретните брандове). Така че смятам забележката за уместна.
Абе сигурно не е лошо Туй Трео,обаче при заявен минимум от 330 в,надали ще пада под 400 ,което значи че трябва да се слага в стаи от около 15-17 кв ,тоест за стандартен хол в панелен блок ,може и да е добър избор.
Хората ги интересува да работи без дефекти и да ги топли, 95% никога няма да разберат на колко вата пада.Който си е купил машина за 2000 лв да следи, за 700 лв, че падал на 400в , със 100в над скъпите, много важно. Със 100в , 1300лв разлика в цената, как са избива...А има хора дето не могат да си позволят по висока цена, нямат възможност.
Не че нещо, ама 400в, 100в са напрежения, а единицата за мощност е ват![]()
Предстои ми покупка на климатизатор за детската, тъй като ше се увеличава семейството. Ориентирал съм се към конкретни модели, така че моля, да не ми се предлагат други машини.
Климатикът ще се ползва и за отопление, и за охлаждане. Както вече някои хора знаят, живея до р. Дунав и условията зимно време не са от най-приятните. Стаята е с юго-източно изложение. Площ около 13м2, стандартна височина (около 34м3). Външни южна и източна стени, с външна изолация 8см. EPS. Прозорци, с квадратура около 3.5м2, четирикамерна ПВЦ дограма, с високоенергиен, двоен стъклопакет (4 сезона). Помещението отгоре се отоплява, отдолу - не.
Първи етаж, тухлен апартамент, под нас е магазин.
Да си дойда на въпроса. Насочил съм се към MHI 20 ZS-S, но гледам, че 20 ZMX са го пуснали на промоция, около 1600-1700 лв. без монтажа, което ми се струва доста съблазнителна цена.
Заслужава ли си да взема ZMX, пред ZS, нищо че моделът е по-стар? Би трябвало изработката да е по-качествена, а и е с двуредов топлообменник. Благодаря предварително!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Преди няколко месеца звънях във фирма дистрибутор да поразпитам за подовото трео, човека който ми вдигна беше много учтив и добре възпитан. След като си поговорихме ме посъветва ако мога да се насоча към друга марка без значение дали ще е купя нещо от тях. А можеше да ми каже само хубави неща и да го купя - много достоен човек!