Рафа, не знам защо излиза всеедно аз съм го писал. Само първото изречение е мое.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Отговорих на въпроса Ви в пост #722. Бъркате тръбите за фреона с тези за парното, казано по-накратко. Загубите, за които Вие си мислите, че се дължат на топлообмен, всъщност идват от ограничаването на максимала на развъртане на компресора. Погледнете първата графика от файла. С падането на външната температура, разликата в топлопреноса на две еднакви машини с различен на дължина тръбен път намалява, заедно с COP. Това го няма на файла, разбира се, но е добре да го имате пред вид.
Да колега 2 метра слагам като минимум , 3 метра е изискване специално за машините на Тошиба което изразиха последно миналата година, причината която изразиха беш,е че им се чувъл фреона . Лично аз ги слагам и с 2. Още нямам заминала Тошиба или рекламации. Това е. никога не бих набухал 5 излишни метра , освен ако клиента не е гледал подобни Форуми и е убеден в желанието си.
Този пост е редактиран от microclim@; 02-02-18 в 22:16.
Вие очевидно сте по-опитен от "чистачката на Тошиба", която е писала инсталационното ръководство. Само за Ваша информация - и Нокрия има такова, където е упоменат минимален тръбен път. Както казах и преди, нямаме намерение да ви изправяме представите. Добре е че клиентите ви се доверяват и не четат подобни форуми /преди да ви станат клиенти/.
Този пост е редактиран от Kasap; 02-02-18 в 22:25.
Аз май разбрах защо microclima се е регистрирал в форума чак сега.
Въпреки натрупания опит от 12-13 години.
Явно клиенти са го питали за изолация на тръбите , нормален тръбен път от 3-5 метра и все такива ненужни неща.
Та той сега иска да ни покаже че е открил топлата вода......дано и ние я открием .....пък и разните там инженери
п.п.
Чух че слагали тампони на външното тяло.
ама женски ли , за кола ли ?
Да 2 слагам и нямам оплаквания. те казват 3 да сложиш минимум 2 А вече от 2 надолу и аз съм съгласен че е зле. Ето и едно мнение на Клима Маркет..
Блазнеше ме да го питам за вакуумирането, размера на тръбите. Вида кабел и начина на изолиране на тръбите, но с тези 2м тръбен път уби всичко детско у мен.
Мисля си, че Сашо е добре да вземе метлата, че с тези коментари, най много да се объркат хората, които нямат много вземане с климатиците, виж взели сметнали, че 2м е нормалния тръбен път.
Колега не си разбрал ,просто забравих паролата на старото си потребителско име и влязох с нов профил. Ви е сега ме взехте за нов -риба и се метнахте всички... Всички светци с по 5 метра ги вадите, де бяхте преди 5 г да пишете тез работи?
Този пост е редактиран от microclim@; 03-02-18 в 00:32.
microclim@, темата е за избора на климатизатор. Ще Ви помоля, ако имате желание да помагате и да пишете, да се съобразявате с темите. За всяко нещо си има тема. От тук нататък, ще трия мнения, ако не са свързани с темата. И между другото, с новата регистрация нарушавате правилата на форума:
чл. 14. Bceĸи yчacтниĸ имa пpaвo дa peгиcтpиpa caмo eдин пceвдoним, c ĸoйтo дa yчacтвa в диcĸycиитe. Aĸo ce ycтaнoви, чe дaдeн yчacтниĸ пoлзвa двa или пoвeчe пceвдoнимa, вcичĸи тe щe бъдaт зaĸpити, a yчacтниĸът бaннaт oт фopyмa.
И какво показва становището на КлимаМаркет - все едно да цитираш че диаметъра на тръбите при битовите климатици е между 6 и 22mm, и да ми обясняваш че можеш да ползваш по собствена преценка каквито си пожелаеш, без да се съобразяваш с ръководството за конкретния климатик.
П.С. Кажи си стария ник, не се срамувай!
П.П.С. Извинявай, АлександърС, писал съм заедно с теб.
Съжалявам , наистина си бях забравил паролата и не ползвам стария профил.