Страница 50 от 283 ПърваПърва ... 40484950515260100 ... ПоследноПоследно
Резултати от 736 до 750 от общо 4234
Like Tree4116Одобрявам

Избор на климатик '2018

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Избор на климатик '2018

Цитат Първоначално публикувано от splendor Виж публикацията
    Аз още си чакам отговора на въпроса. Защо след като монтажниците са запознати с изискванията на производителите монтират с по-къс тръбен път?
    Мега е написял в предни постове защо.

2.  

3. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Мега е написял в предни постове защо.
    Знам, но въпроса ми е към този колега, който каза да се сложи на нокрията 2м а после каза, че знаел, че тошиба казвали 3м тръбен път. Та така.

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Рафа, не знам защо излиза всеедно аз съм го писал. Само първото изречение е мое.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Rafailiev одобрява това.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от microclim@ Виж публикацията
    Колега защо да са глупости? Айде няма да спре ама мощноста му ще падне драстично според мен , ти на друго мнение ли си? Според теб колко киловата ще се изгубят при 15 м външни тръби при ниски температури (-10) , колко ще падне мощноста на самия климатик и колко киловата ще останат на разположение?При такива температури загубите стават драстични и всеки метър тръба натоварва допълнително и без това натоварената машина>Говоря за тръба навън, не говоря за тръба вътре!
    Отговорих на въпроса Ви в пост #722. Бъркате тръбите за фреона с тези за парното, казано по-накратко. Загубите, за които Вие си мислите, че се дължат на топлообмен, всъщност идват от ограничаването на максимала на развъртане на компресора. Погледнете първата графика от файла. С падането на външната температура, разликата в топлопреноса на две еднакви машини с различен на дължина тръбен път намалява, заедно с COP. Това го няма на файла, разбира се, но е добре да го имате пред вид.
    Kasap и rosswen харесват това.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Живее в
    Врна

Да колега 2 метра слагам като минимум , 3 метра е изискване специално за машините на Тошиба което изразиха последно миналата година, причината която изразиха беш,е че им се чувъл фреона . Лично аз ги слагам и с 2. Още нямам заминала Тошиба или рекламации. Това е. никога не бих набухал 5 излишни метра , освен ако клиента не е гледал подобни Форуми и е убеден в желанието си.
    Този пост е редактиран от microclim@; 02-02-18 в 22:16.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Вие очевидно сте по-опитен от "чистачката на Тошиба", която е писала инсталационното ръководство. Само за Ваша информация - и Нокрия има такова, където е упоменат минимален тръбен път. Както казах и преди, нямаме намерение да ви изправяме представите. Добре е че клиентите ви се доверяват и не четат подобни форуми /преди да ви станат клиенти/.
    Този пост е редактиран от Kasap; 02-02-18 в 22:25.
    musster одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Да колега 2 метра слагам като минимум , 3 метра е изискване специално за машините на Тошиба което изразиха последно миналата година причината която изразиха беше че им се чувал фреона . Лично аз ги слагам и с 2. Още нямам заминала Тошиба или рекламации. Това е. никога не бих набухал 5 излишни метра , освен ако клиента не е гледал подобни Форуми обеден е в желанието си.
    Евала колега. Майната му на изискванията на производителя. Лош форум кара клиентите на прищевки.
    pulsedriverbg одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от splendor Виж публикацията
    Евала колега. Майната му на изискванията на производителя. Лош форум кара клиентите на прищевки.
    Аз май разбрах защо microclima се е регистрирал в форума чак сега.
    Въпреки натрупания опит от 12-13 години.
    Явно клиенти са го питали за изолация на тръбите , нормален тръбен път от 3-5 метра и все такива ненужни неща.
    Та той сега иска да ни покаже че е открил топлата вода......дано и ние я открием .....пък и разните там инженери
    п.п.
    Чух че слагали тампони на външното тяло.
    ама женски ли , за кола ли ?

11. Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Живее в
    Врна

Да 2 слагам и нямам оплаквания. те казват 3 да сложиш минимум 2 А вече от 2 надолу и аз съм съгласен че е зле. Ето и едно мнение на Клима Маркет..

12. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    Аз май разбрах защо microclima се е регистрирал в форума чак сега.
    Въпреки натрупания опит от 12-13 години.
    Явно клиенти са го питали за изолация на тръбите , нормален тръбен път от 3-5 метра и все такива ненужни неща.
    Та той сега иска да ни покаже че е открил топлата вода......дано и ние я открием .....пък и разните там инженери
    Блазнеше ме да го питам за вакуумирането, размера на тръбите. Вида кабел и начина на изолиране на тръбите, но с тези 2м тръбен път уби всичко детско у мен.
    Мисля си, че Сашо е добре да вземе метлата, че с тези коментари, най много да се объркат хората, които нямат много вземане с климатиците, виж взели сметнали, че 2м е нормалния тръбен път.
    pulsedriverbg, musster, rosswen и 1 други харесват това.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Живее в
    Врна

Колега не си разбрал ,просто забравих паролата на старото си потребителско име и влязох с нов профил. Ви е сега ме взехте за нов -риба и се метнахте всички... Всички светци с по 5 метра ги вадите, де бяхте преди 5 г да пишете тез работи?
    Този пост е редактиран от microclim@; 03-02-18 в 00:32.

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

microclim@, темата е за избора на климатизатор. Ще Ви помоля, ако имате желание да помагате и да пишете, да се съобразявате с темите. За всяко нещо си има тема. От тук нататък, ще трия мнения, ако не са свързани с темата. И между другото, с новата регистрация нарушавате правилата на форума:

чл. 14. Bceĸи yчacтниĸ имa пpaвo дa peгиcтpиpa caмo eдин пceвдoним, c ĸoйтo дa yчacтвa в диcĸycиитe. Aĸo ce ycтaнoви, чe дaдeн yчacтниĸ пoлзвa двa или пoвeчe пceвдoнимa, вcичĸи тe щe бъдaт зaĸpити, a yчacтниĸът бaннaт oт фopyмa.
    rosswen и Genadi80 харесват това.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Да 2 слагам и нямам оплаквания. те казват 3 да сложиш минимум 2 А вече от 2 надолу и аз съм съгласен че е зле. Ето и едно мнение на Клима Маркет..
    И какво показва становището на КлимаМаркет - все едно да цитираш че диаметъра на тръбите при битовите климатици е между 6 и 22mm, и да ми обясняваш че можеш да ползваш по собствена преценка каквито си пожелаеш, без да се съобразяваш с ръководството за конкретния климатик.

П.С. Кажи си стария ник, не се срамувай!
    П.П.С. Извинявай, АлександърС, писал съм заедно с теб.
    Aleksandars, gerhar и microclim@ харесват това.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Живее в
    Врна

Съжалявам , наистина си бях забравил паролата и не ползвам стария профил.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Съжалявам , наистина си бях забравил паролата и не ползвам стария профил.
    Ника поне няма начин да не помниш ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung телевизори 2018
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 443
    Последно: 02-01-19, 16:43
  2. LG телевизори 2018
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 257
    Последно: 02-01-19, 15:59
  3. Panasonic телевизори 2018
    От kod във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 164
    Последно: 02-01-19, 15:01
  4. SONY телевизори 2018
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 911
    Последно: 02-01-19, 14:40
  5. ЧНГ 2018, колеги
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 01-01-18, 18:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе