Читавите марки не слагат монтажен кит, защо ли? Виж Нео е друга бира.
Читавите марки не слагат монтажен кит, защо ли? Виж Нео е друга бира.
Момчета не мисля ,че има смисъл да обеснявате и убеждавате microclima ....
Той си знае всичко и монтира .......
Както някой по-назад беше казал най-добре е такива потребители просто да се пропускат при четене.
п.п.
Той може да монтира ,но дали има доволни клиенти е друга работа.
Приложено Ви изпращам обещаното за една малка машина с 9000 BTU. За да не Ви губя времето с разчитане, имайте пред вид, че при 15 метра тръбен път топлинните загуби са около 300W. Не разбирам устрема, с който се хвърляте толкова надълбоко в хладилната техника, без да имате някаква предварително изградена основа. Може да си отбележите на видно място, че битовите климатизатори с едноцилиндрови компресори и фреон R410A или R32, ако нямат заглушители, се монтират с минимум 3 метра тръбен път, за да имаме комфорт. За спално помещение се слага по-дълъг. Сложно е да Ви обяснявам защо, а и ще досадим прекалено на останалите читатели.
Хубава вечер!
Аз да попитам колегата, как си избра логото на фирмата, че у мен навяваните асоциации са за **** вОда.
Ако това е била маркетинговата цел, поздравления! Впечатлението се затвърждава и от изявата във форума.
И защо не ползвате бандажна лента, след като в някои китове слагат?
Този пост е редактиран от Kasap; 02-02-18 в 19:32.
Лошото е, че не трябва да оборвате мен а аргумента ми , с монтажните китове . Никога не съм твърдял че тръбите трябва да са твърде къси. а ,че е кофти да пуснеш метър вътре и 4 метра да навиеш излишно вън на студа. Първите климатици които съм монтирал вече са на към 13-14г. така ,че...нищо ново под слънцето...
Въздържайте се от реклама!
Този пост е редактиран от Aleksandars; 02-02-18 в 21:26.
Колега , благодаря за графиката! Хората са написали ясно ,че графиката е при 6-7 градуса + и аз не твърдя че при 6-7 градуса ще има проблем. Въпроса е при - минус 6-7 градуса, колко са топлинните загуби и кой и как ги компенсира? Аз да си кажа при -10 и 15 метра тръби една станартна машина 900 бту просто ще спре да топли. А такава с 2 метра външни тръби ще си крета. Според мен клиента ще е по доволен от втория вариант!
Отговорите на Вашите аргументи и риторични въпроси ги има в едни книжки и в други книжки , ако ги прочетете ........... То от реклама май стана обратното
Е какво му е , климатика е стенен ? Колега за тва ли се хвана... Браво бе...И кво..!?Вътре останалите 4 м видя ли ги.
Този пост е редактиран от microclim@; 02-02-18 в 20:11.
Уважаеми колега, въпреки вашите възгледи, топлотехниката е точна наука, която мнозина от тук присъстващите са изучавали с години. Китовете са предназначени за DIY-монтажи, и не могат да бъдат приети за аргументтация, когато говорим за професионализъм. Моля да не се обиждате - сигурен съм че никой от нас не иска (и не може) да промени представите ви, формирани по време на 14-годишния ви опит. Просто имайте предвид, че има капризни потребители, които за разликата от монтажниците четат сервизни ръководства.
Добре спирам да споря, като приемам ,че дългия тръбен път изложен на външни минусови температури е един категоричен плюс за работата на машината. Исках да разбера защо, но никой не каза точно. Приемаме ,че някъде пише, но нищо не видяхме черно на бяло. Все пак ако има нещо конкретно ще се радвам да го видя. Поздрави!
Микроклима, машината, за която се отнася графиката е с 10 метра тръбен път, от които четирите са отвън. Мога да Ви уверя, че няма да можете да измерите разликата с подобна, бодната на някоя стена с монтажен кит. При външна температура -18°C, разбира се. Ползва се тръбна изолация и някои други неща.