Здравейте. Избирам си климатик за спалня в къща, 14кв. Две външни стени с изолация от гипсокартон и вата, 5кв. прозорци с 5камерна дограма и стъкла 4 сезона. Климатика ще се ползва за отопление във Велико Търново. Моля за съвет, коя ще е най-подходящата машина.
Освен това искам да вметна, че разглеждах като вариант 9ка U-Crown и въпросната машина тук се намира около 2200 лв, а в румънските сайтове варира 1200 - 1400лв. На какво се дължи това, все пак Букурещ ми е на 200км и нямам против да си спестя 1000лв. Това не важи само за предложенията на Gree, климатиците на Fujitsu, които разглеждах, също са чувствително по-евтини. Според вас би ли било проблем да си внеса климатика от Букурещ и да си платя монтажа тук?
Този пост е редактиран от Genadi80; 11-02-18 в 22:57.
Аз също се загледах в деветката на u-crown,разликата е почти 700 лева,а и имам кой да ми е докара без пари.Проблема е обаче с гаранцията.Сложно става много,наша фирма няма да иска да я монтира с гаранция,и то съвсем обосновано.Макар че не вярвам да се появи някакъв проблем честно казано.Много ме радват техните цени.И девятка на Fudjitsu LTCA намерих на цената на U-crown-а,пак разликата с нашата цена е близо 400 лева.Помеждудругото масов туризъм за интериорни врати и мебели в Крайова.Всичко наполовин цена от тази в нашенските магазини.
А колко върви монтажа в Румъния, някой знае ли?
Здравейте,
Без да разбирам на практика нищо от климатици (и от техника като цяло), изчетох голяма част от темите във форума, но продължавам да не мога да взема решение. Става въпрос за:
1. Апартамент;
2. Целогодишно ползване (отоплението е приоритет);
3. Тристаен, 89 кв. м.;
· PVC Salamander, троен стъклопакет, КА стъкло);
· Хол с кухня - запад; спални - Изток;
· Трети жилищен (над магазини);
· Хол (обединен с кухня и коридор) - 29 кв. м.; спалня - 17 кв. м.; детска - 21 кв. м.;
4. София;
5. 23-25 градуса през зимата;
6. Във всички помещения - външна изолация; топло и шумоизолация на под и таван; каменна вата на таван;
7. Хол - кухненски уреди;
8. Между 6500 и 8000 лв.;
9. Предпочитан цвят на вътрешните тела - бял.
Иска ми се да взема най-добрите възможни машини за създадените условия, без да предобрям положението. В апартамента и в момента е много топло (надявам се, че е заради изолацията).
Предварително благодаря на всички!
P. S. Харесах LG Art Cool Stylist заради визията. Искам да го сложа в ниша, защото във вариант с класическо тяло леко ми грознее. Смятате ли, че ще свърши добра работа за хола? И въобще как стои въпросът с високия клас на LG?
Този пост е редактиран от TuttyBG; 12-02-18 в 02:01.
TuttyBG, ще Ви предложа следните комбинации:
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSX-S Diamond + Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-S Diamond - 2 бр.
Toshiba RAS-13G2KVP-E Super DaiSeiKai 8 + Toshiba RAS-10G2KVP-E Super DaiSeiKai 8 - 2 бр.
Panasonic CS-Z12SKEW Etherea + Panasonic CS-Z9SKEW Etherea - 2 бр.
Mitsubishi MSZ-FH35VE + Mitsubishi MSZ-FH25VE - 2 бр.
Daikin FTXM42M BluEvolution + Daikin FTXM25M BluEvolution - 2 бр.
General Fujitsu ASHG09KXCA Nocria X + General Fujitsu ASHG09LUCA Discovery White - 2 бр.
Ако изчакате малко, може да помислите и върху:
General Fujitsu ASHG12KGTA + General Fujitsu ASHG07KGTA - 2 бр.
Някой има ли представа тези новите фужаци кога горе-долу ще излезнат и тяхната цена приблизително,по- специално за 07 kgta?
Този пост е редактиран от avenger; 12-02-18 в 21:35.
Около 2000 лева ще е.Поне толкова струва в Унгария,във Франция е около 1900,май изискването за минимална дължина на тръбния път е 5 м.
Този модел наследник на Luca ли е или е някаква нова серия?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ми нека кажат спецовете.Дават го да топли в рамките на -15~24°C,разлика с деветката почти няма като гледам .Наблъскан е с някакви екстри май ,които му помпат цената,без да е нещо изключително.
Тоточев,май е по зле от ЛT.
7-ца за 2000 лв. трябва да е наследник на принц Чарлз.Като гледам cop-а му не впечатлява,пък и не са пропуснали да объркат таблицата като сменят мощността на охлаждане и отопление.Ако може някой да сметне за колко години се избива.
FUJITSU GENERAL ASHG 07 KGTA / AOHG 07 KGCA
Малко е лека 12-ката да е наследник на ЛТ 31кг само.
FUJITSU GENERAL ASHG 12 KGTA / AOHG 12 KGCA
Има екстри някакви,филтри ...четох ,но не целенасочено ,понеже в личен аспект екстрите не ме вълнуват особено.Приоритети са ми топлината и тишината .