Добре са си моделчета, запазват си около и даже над 50% мощност.
Разбрах те . Не се засягай.
- - - - - - - - - -
Според мен ,хардуерно разликата ще е минимална,софтуерно ще имат разлики.Както повечето климатици за европейския пазар,за жалост.
C&H Corporate
outdor unit 44,5 kg
Този пост е редактиран от ccankov73; 13-02-18 в 00:12.
не знам,ама аз като един мега анти фен на фужаците,заради едни от най брутално гадните спецификации които един климатик може въобще да има,за мен един климатик със seer около 6-7 и scop около 4-4,1-4,2 без да претендирам за някаква компетентност,е всичко друго но не и климатик,ако ще и хиляда човека да ми разправят друго.но сега при тия нови модели kgta от 7цата до 12 ката нещата са друга бира,даже гледам и не вярвам на ушите си,ако това нещо примерно 7цата се пусне на около 1500 кинта,ще избие всичко живо,останалите просто могат да си затворят кепенците и да си продадът акциите на фужака,с въсклицание--пичове,играта свърши.но има едно голямо НО,за съжаление не мисля че поне нашите таргаши.....ше го пуснат на по малко от 1900-2000 лева ако не и повече,дано да бъркам,ама надали.
Този пост е редактиран от sniper; 13-02-18 в 00:52.
Аз не познавам човек , който си избира климатик по SEER и SCOP.Освен това фуджи/тсу са доста безпроблемни и топлещи машини за разлика от други с добри хартиени показатели.Някои от моите минаха 10г активно ползване и най-големия ремонт е бил с водоструйката.
SEER и SCOP да си го пазят за някъде другаде.За мен беше безмислено да се въвеждат тези висши математики, защото за да е реален показателя, който касае някакво средна сезонна ефективност за имагинерто типично потребление, следва да включи всички фактори и конкретни режими на работа на конкретното място за отопление или охлаждане, пък то хич не е така.С една дума от по-конкретни и по-обективни критерии минахме на хипотетични.
Здравейте, тъй като се затрудних в избора на климатик за едно от помещенията във вилата, която е на 20км от София и на около 750м надморска височина, пускам запитване тук.
*Зимата там е с около 3гр по-студена от в града, както и влажността е по-висока.
Трябва ми машина отопление за 40кв.м. хол. с южно изложение.
Има 10кв.м. прозорец към юг (прозорците са сините линии). Има двулицева камина с водна риза (5кв + 28кв), която мисля да пускам да гори зимата и да я настроя да топли само тези две помещения от по 40кв.м., както и две бани (голяма + малка).
Стаите ще се топлят с климатици, така че ще ползвам водната риза само, за да топли радиаторите (оранжеви линии) и да помага на климатиците в хола и трапезарията, но все пак не винаги ще гори огън в нея.
В холът има отворено стълбище към коридор на втори етаж, където ще бяга топлина.
Показвам картинка на целият първи етаж - зеленото е трева, сините линии са прозорци, оранжевите линии са алуминиеви радиатори, червените правоъгълници ще са климатиците.
Реално холът има 3м външна западна стена от 30см бетон + 10см EPS и външна южна "стена" под формата на цял 10кв.м. прозорец с двоен стъклопакет бяло-бяло-К.
Бях се насочил към Митсубиши MSZ/MUZ-FH50VE (Oтоплителна мощност – 6.0(1.7-8.7) kW), заради масивното 55кг външно тяло и приличният COP 4, но в една друга тема, където питах за минимума консумация на този
модел (има само инфо за номината консумация - 1,48kw), ми казаха, че няма да се справи. Гоня температура в помещението 22гр.
За трапезарията вече съм избрал климатик втора употреба - Toshiba RAS-406GDR (0.3kw - 5.0kw - 9.7kw), обаче там няма стълбище, което да дърпа толкова топлина.
Бюджетът е до 3000лв.
Колега имаш големи помещения , много прозорци, сериозна зима , много влажен климат,камина -по добре си викни фирма да направи оферта и да си носи отговорност .
Този пост е редактиран от dragodream71; 13-02-18 в 18:36.