Определено хваща окото, да. Най-добри вариянти ми изглеждат 7-цата и 12-ката. 14-ката, малко ми идва излишна .Като разликата между 14-ка и 18-ка Нокрия или 13-ка и 16-ка Дайсейкай.
Определено хваща окото, да. Най-добри вариянти ми изглеждат 7-цата и 12-ката. 14-ката, малко ми идва излишна .Като разликата между 14-ка и 18-ка Нокрия или 13-ка и 16-ка Дайсейкай.
Ми , rosswen то външното по шумно от 12LMC на хартия бре ... нали LM отлиташе заради 610w. компресор тук уж по-голям пък малко по-шумен
Стига вря твоя чекор навсякъде. Този е с 50% по-мощен от на твоя астматик. Когато твоя вече тръгва да излита, този ще си свирка.
Моя съм го снимал как работи на -15 външното и съм качил клип тук , от теб само голи хвалби и плюене по другите модели тъй че приказките си ги запази за масата като седнете с чашките да си мерите компресорите и телата
Между другото за доволен потребител дето се наслаждава на кмфорта и виното ... бе много се заглеждаш по другите машини
То чуждото винаги най-сладко .
А иначе 900 срещу 600 вата си е бая разлика.
Въпроса е дали имаш стая в жилището си за мощен климатик. Аз лично нямам , но според rosswen 12lmce e астматик и не може да съм доволен от него Ако се мръдне малко по чуждите форуми ще се види друга картинка.
Здравейте, колеги какво ще препоръчате от General-ите? Трябва ми 12 за дневната и ще се ползва само за охлаждане и евентуално преди да пуснат ТЕЦ-а. Бюджета ми е около 2000лв от друга стана се чудя има ли смисъл да наливам толкова пари, защото дискомфорта от жегата (конкретно за това помещение) е не повече от 2 седмици през лятото.
Привет!
Моля за съвет относно избор на климатик за апартамент в тухлен блок, който да отговаря на следните изисквания
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: Хол с трапезария и кухня
2. За охлаждане, за отопление или и за двете? Охлаждане в 99% от времето, и отопление в случай, че не е пусната топлофикация.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 27 кв.м, 70-73 куб.м
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa; PVC, двоен стъклопакет (нямам повече информация)
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 4.3 кв.м.
· изложение нa пoмeщeниeтo; югозапад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa? 1 от 7
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo; вceĸиднeвнa
· в ĸъщa или aпapтaмeнт? Апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? лято - 25/26
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? На всички външни стени има изолация, но не съм сигурен колко е дебела. Предполагам стиропор. (Сградата е добре изолирана, тъй като зимата с много малко пускане на радиатори се поддържат 22 градуса).
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Хладилник, фурна, котлони, аспиратор, компютър, телевизор
Не съм определил точен бюджет, но не ми се дават повече от 2000 лв освен, ако не е нещо много заслужаващо си.
Това е техниката, с която съм най-слабо запознат и по тази причина нямам и предпочитания за марка.
Предварително благодаря за всякакви мнения!
Светлин
Аз пък търся климатик, който да може малко, ама много малко. Всякви излитания над 600..700W според "универсален китайски ватметър" се оказва, че не са ми необходими. Дори и при -15.
Да, за разлика от теб чета, преди да пиша глупости. Относно машините, трудно някой Фуджак би ми създал по-голям комфорт от машините вкъщи, че да се заглеждам, дори и от високия клас. При теб синдрома Lmc е в много напреднала фаза, излез малко на чист въздух, че тая фуражомелка ти е раздрънкала акъла. Няма какво да ти гледам клиповете на машина, която си запънал с 6 тампона (защо, като е толкова тиха, не зная??). Относно Lmce, много пъти съм го виждал как работи и на -5 и на -15, 2-ма приятели са с такива, за това многократно ти повтарям, да не ми обясняваш много, виждал съм го (и чувал!) това чудо на техниката. Моите клими ги хваля само в темата за тях, по-скоро обяснявам начина им на работа (щом го приемаш за хвалба). Други машини, освен твоето Lmc и 1-2 други, не си спомням да съм плюл, при това не е без основание. Че някои хора се засягат от истината, вече е друг въпрос.
Хубаво е да напишете квадратурата и кубатурата на помещението.
Ако не мислите да се отоплявате с климатика, то 2000лв са много за машина само за охлаждане. Според мен, повечето 12-ки биха се справили с това помещение на охлаждане.
sniper , записвай за златните страници
- - - - - - - - - -
Тия не ги разправяй на някой като rosswen който го е обхванал синдрома -"взех си висок клас климатици всичко друго е цепеници и астматици " нищо че е затиснал външното тяло с инвентара на местната кабеларка да не излети при постоянното циклене до под 0.
Ако темата продължава в същия дух, ще трия без да се замислям.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk