Определено хваща окото, да. Най-добри вариянти ми изглеждат 7-цата и 12-ката. 14-ката, малко ми идва излишна .Като разликата между 14-ка и 18-ка Нокрия или 13-ка и 16-ка Дайсейкай.
Определено хваща окото, да. Най-добри вариянти ми изглеждат 7-цата и 12-ката. 14-ката, малко ми идва излишна .Като разликата между 14-ка и 18-ка Нокрия или 13-ка и 16-ка Дайсейкай.
Ми , rosswen то външното по шумно от 12LMC на хартия бре ... нали LM отлиташе заради 610w. компресор тук уж по-голям пък малко по-шумен![]()
Стига вря твоя чекор навсякъде. Този е с 50% по-мощен от на твоя астматик. Когато твоя вече тръгва да излита, този ще си свирка.
Моя съм го снимал как работи на -15 външното и съм качил клип тук , от теб само голи хвалби и плюене по другите модели тъй че приказките си ги запази за масата като седнете с чашките да си мерите компресорите и телата
Между другото за доволен потребител дето се наслаждава на кмфорта и виното ... бе много се заглеждаш по другите машини![]()
То чуждото винаги най-сладко.
А иначе 900 срещу 600 вата си е бая разлика.
Въпроса е дали имаш стая в жилището си за мощен климатик. Аз лично нямам , но според rosswen 12lmce e астматик и не може да съм доволен от негоАко се мръдне малко по чуждите форуми ще се види друга картинка.
Здравейте, колеги какво ще препоръчате от General-ите? Трябва ми 12 за дневната и ще се ползва само за охлаждане и евентуално преди да пуснат ТЕЦ-а. Бюджета ми е около 2000лв от друга стана се чудя има ли смисъл да наливам толкова пари, защото дискомфорта от жегата (конкретно за това помещение) е не повече от 2 седмици през лятото.
Привет!
Моля за съвет относно избор на климатик за апартамент в тухлен блок, който да отговаря на следните изисквания
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: Хол с трапезария и кухня
2. За охлаждане, за отопление или и за двете? Охлаждане в 99% от времето, и отопление в случай, че не е пусната топлофикация.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 27 кв.м, 70-73 куб.м
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa; PVC, двоен стъклопакет (нямам повече информация)
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 4.3 кв.м.
· изложение нa пoмeщeниeтo; югозапад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa? 1 от 7
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo; вceĸиднeвнa
· в ĸъщa или aпapтaмeнт? Апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? лято - 25/26
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? На всички външни стени има изолация, но не съм сигурен колко е дебела. Предполагам стиропор. (Сградата е добре изолирана, тъй като зимата с много малко пускане на радиатори се поддържат 22 градуса).
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Хладилник, фурна, котлони, аспиратор, компютър, телевизор
Не съм определил точен бюджет, но не ми се дават повече от 2000 лв освен, ако не е нещо много заслужаващо си.
Това е техниката, с която съм най-слабо запознат и по тази причина нямам и предпочитания за марка.
Предварително благодаря за всякакви мнения!
Светлин
![]()
Аз пък търся климатик, който да може малко, ама много малко.Всякви излитания над 600..700W според "универсален китайски ватметър" се оказва, че не са ми необходими. Дори и при -15.
![]()
Да, за разлика от теб чета, преди да пиша глупости. Относно машините, трудно някой Фуджак би ми създал по-голям комфорт от машините вкъщи, че да се заглеждам, дори и от високия клас. При теб синдрома Lmc е в много напреднала фаза, излез малко на чист въздух, че тая фуражомелка ти е раздрънкала акъла. Няма какво да ти гледам клиповете на машина, която си запънал с 6 тампона (защо, като е толкова тиха, не зная??). Относно Lmce, много пъти съм го виждал как работи и на -5 и на -15, 2-ма приятели са с такива, за това многократно ти повтарям, да не ми обясняваш много, виждал съм го (и чувал!) това чудо на техниката. Моите клими ги хваля само в темата за тях, по-скоро обяснявам начина им на работа (щом го приемаш за хвалба). Други машини, освен твоето Lmc и 1-2 други, не си спомням да съм плюл, при това не е без основание. Че някои хора се засягат от истината, вече е друг въпрос.
Хубаво е да напишете квадратурата и кубатурата на помещението.
Ако не мислите да се отоплявате с климатика, то 2000лв са много за машина само за охлаждане. Според мен, повечето 12-ки биха се справили с това помещение на охлаждане.
sniper , записвай за златните страници
- - - - - - - - - -
Тия не ги разправяй на някой като rosswen който го е обхванал синдрома -"взех си висок клас климатици всичко друго е цепеници и астматици "нищо че е затиснал външното тяло с инвентара на местната кабеларка да не излети при постоянното циклене до под 0.
Ако темата продължава в същия дух, ще трия без да се замислям.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk