За толкова години не помня да съм се топлил някога на екстри.
За толкова години не помня да съм се топлил някога на екстри.
2500лв Унгария, 1400лв Румъния,
тъй че....добре сме си, вземете си го с КЕЕ,
или който може без ДДС и идва колкото в Румъния , но с гаранця.
За Унгария не коментирам.
Мен не ме впечатлява много 12 ката KGTA, външното е само 31 кг, а 12лтца е 40 кг с двойнороторен компресор, външното е като 18 lfca , на новия кой знае колко малко компресорче са сложили като на lmca-lmce по ми прилича на 9-ка външното .
Този пост е редактиран от mystikalrs; 12-03-18 в 23:09.
Ми те са различен клас според мен , ЛТС като излезе беше към 2300.
Къде ги гледате кой колко се развърта,че аз имам едни данни които май се разминават с вашите.
Гледате им килограмите като че ли ще ги давате за скрап. Моят отпадък тежи 34 кила, пък се развърта до 7.3 и папа почти двойно по-малко на номинал /спрямо 12 LTCA/. Не го хваля, само отбелязвам, че килата не са най-важното.
За хансолото съм съгласен(и аз съм голям фен на тоя климатик),за тия пари и качеството, което предлага е животно без конкуренция(горе-долу се отнася същото и за лтца-то).само че на мен ми идват много преоразмерени за моите стаи(45 и 32 кубика,а със мебелировката и по-малко),така че от моята камбанария 7 и 9 kgta на Фуджицу ми идват дюшеш,демек точно това, което искам и най-доброто за тия пари на пазара за моите нужди,демек бест оф да бест.
Този пост е редактиран от avenger; 16-03-18 в 22:00.
Теглото вече не е критерий, всичко на R32 е отслабнало.Като дойдат, ще се види как стоят нещата.
Като габарити, външното не е малко. Нещо, което ми направи много приятно впечатление "drain port ф42".
Компресорът е еднакъв за всички машини от серията - 900W, нищо чудно да е Саньовеца, ще видим.
П.п. Това са извадки от сервизното.
Този пост е редактиран от rosswen; 13-03-18 в 02:11.
Като гледам хич не е зле, добър, като мощност компресор, запазва се над 55% при -15 градуса цялата линия, има още един заглушител във външното, външното е по-широко с 10 см, вътрешното е масивно на килограми и от към топлообменници не е зле.Добре изглеждат за сега нещата.7-ицата и 9-ката са с ред и половина обменник във външното, нататък са пълни двуредови.Пише, че имат и антикорозионно покритие.