Няма причина да са нови. С к2у избора ти ще е по-голям.
Няма причина да са нови. С к2у избора ти ще е по-голям.
А в допълнение да попитам според теб дали да правя първо дограма или да действам с окачения таван, както в момента планирам ?
Аз бих започнал с дограмата. Не за друго, просто мизерията покрай смяната ѝ е по-голяма...
Ако нямаш възможност, мятай климите и събирай капитал за ремонта - поне да мине наведнъж.
Satmar, за климите има бол спецове във форума, вкл Kasap, ще ти предложат каквото си трябва. Но аз бих ти предложил да помислиш върху следното: Климите са към довършителните работи, тъй да се каже. Така че отдели време и средства да завършиш строителните ремонти - изолации външни и вътрешни, дограми ако трябва само потягане щом са добре (има вариант и само смяна/монтаж на нови стъклопакети, но трябва око на специалист да види), и дотогава си карай със старото налично отопление. А после начисто слагаш машинките.
Само мнение, ти най-добре си знаеш приоритетите и парите
Успех!
А за охлаждане? Като всички останали си вее постоянно или и там са измислили нещо което да го прави по-малко веещ и шумящ от останалите?
С излъчване трябва ли да си близко до него, че да го усещаш по себе си или е по скоро като парно и си се разпространява навсякъде топлината? (Питам защото искам при отворени врати да затопля и коридорчетата евентуално)
Има ли някъде информация колко харчи/топли в KW само панела?
Нещото което го прави по-тих е огромната турбина и вътрешно тяло.
А панела се нагрява от фреон, така че ток не харчи.На отопление в режим “само лъчист” пак върти турбината на сканираща скорост (много слабо). Ако не ти стига имаш панел+вентилатор така че коридорите не ги мисли.
Като цяло ефекта е като от парно.
Щом милото не разбира кое от двете работи....
За да разбереш какво се опитваме да ви кажем отидете и вижте примерно Тошибата и нексурата .
Вътрешните тела. Едното как изглежда и колко е голямо и другото .
Отделно като дизайн на ДУ .
Нексурата е модерна и с красив дизайн ,а тошибата е като от преди 20 години . Лично мнение .
Този пост е редактиран от Rafailiev; 07-08-19 в 14:14.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 13м2, 33м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); PVC + Ка
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 4.5m2
· изложение нa пoмeщeниeтo; юг-изток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? ет. 1 от два
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; детска стая
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? Къща
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Пловдив
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 26/24
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? външни стени 50 см. тухла + камък, неизмазани отвън таван - бетонова плоча към почти неотопляем етаж2
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? LCD TV, Laptop
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1000-1500 макс, с монтажа
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -15/+40
Няма нужда да е хипер инвертор, задължително е да е тих и е добре да не духа много, но знам, че това с духането е относително.По принцип нямам излишни пари, затова съм дал такава финансова рамка, но няма нужда да стигаме максимума Без втора употреба
P.S. Ако има някакви допълнителни филтри за пречистване на въздуха би било добре...
Благодаря за информацията, само да уточня: това, че се нагрява оф фреон не значи че вънка компресора не работи и не харчи ток. Основното потребление на ток не е от вътрешното тяло а от външното и за това беше въпроса ми колко харчи ако се използва само панела, и съответно колко KW енергия отделя за да може да се сметне до каква температура и/или квадратура би могло да бъде достатъчно. Това е информация която най-вероятно няма да я пише никъде, но може някой да е замервал потреблението при включен само радиантен панел при някакви външни и вътрешни температури (в идеалния случй, 7 градуса вън при зададена 24 вътре и тн... както ги посочват за всички климатици), за да може да се сравни със и без този панел. И отделената топлина даже и аз не съм много наясно как може да се замери, но сигурно има начин ))
Здравко. Едно Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20ZS-W ще ти покрие изискванията и тъкмо ще ти запълни бюджета. Даже може и да ти хартиса някой лев.
Предлагам го заради изискването: "Задължително е да е тих"
Малко е по-скъп от предложения от КАСАп.
Щом искате и някакво пречистване един Панасоник Етерия 7ца и сте готов.
Моя е 9 ка в същата стая , но в апартамент и на тих режим е незабележим.
От машините до 1500 лв май само етерията има йонизатор и куп други екстри
Mimojef, Mitsubishi Heavy SRK20ZS / SRC20ZS-S по какво точно се различава от Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20ZS-W , освен по една буква "S" вместо "W"
Само дето седмица няма откъде да намери....
Изпратено от моят K9 с помощта на Tapatalk