Според мен, ако вдигнеш градусите, или навън стане по-студено ще е друга картинката.
Според мен, ако вдигнеш градусите, или навън стане по-студено ще е друга картинката.
Е да, и двете ще увеличат консумацията и така ще ни приближат до границата да премине от он/офф на постоянна работа на компресора. Но явно, че от това до тук границата определено не е 150-160 вата. Ще споделя като почне да работи като инвертор на какъв праг се случва това.
Пробвай го както ти казах с фиксирана средна към висока скорост да видим какво ще стане. Това за мен ще е по-интересно. Увеличеното обдухване на вътрешното тяло води до понижаване на консумацията, защото се събират границите на температура изпарение и температура кондензация - повишава се ефективността и топлоотдаването. Съответно климатик за да не претопли сваля оборотите на компресора докато не удари в долната граница.
Аз като съм си играл с моите, които не са дайкин съм го наблюдавал много пъти. Имам си сервизната джаджа и показва много параметри включително и оборотите на компресора. Примерно бачка си на 3-та скорост и поддържа с часове без да офи, свалям скоростта на по-ниска което спъва топлотдаването и той дига малко оборотите на компресора да компенсира и остава в ново равновесно състояние, консумацията и тя малко се вдига.
Ще го пробвам за спорта още сега за да може да се каже, че външните условия са горе-долу същите. Но инак на скорости 3-4 в стаята става некомфортно, т.е. ок е докато няма никой в нея
- - - - - - - - - -
Засега ефектът е.че на 3-та скорост без да променям заданието на температурата компресорът върти нон стоп на около 230-240 вата вече почти 2 часа и температурата в помещението (поне където е термометъра) се покачи 0.5 градуса, след като цял следобед беше на линия 20.6-20.7 градуса. Ще го оставя така до лягане от любопитство дали ще изключи сам. Но това че работи нон-стоп на 230-240 вата не е точно отговорът, който търсих, защото на ОН/ОФФ работи на около 195-200 вата, т.е. вероятно това му е минимума на този модел, и ще го достигне или ако му вдигна заданието, или ако външната температура падне до към -3 / -4.![]()
Явно това си му е минимума.
Между он/оф-те в периода от 3 до 9 има някакви кратки понижения на 150-160W. Имаш ли някакво обяснение на какво се дължи това?
Минимума при Дайкин е много разтегливо понятие, няма да му хванете спатиите. Моята Перфера на моменти бачка по час и нещо на 100-180W. После бачка на 220-370W, че стига и до над 400. Слиза на 130-140W, спира през 20 минути. След което пак може да не гасне по час и нещо. Не очаквайте линейни графики. При това на темперирано помещение.Може да опъне права линия на 170-180W при външна около 5-6гр. в продължение на часове, но иначе - не.
Този пост е редактиран от rosswen; 19-11-24 в 18:17.
Май трябваше да купя и аз от този контакт с графиката tapo p110, да ви покажа новата перфера по 2 дни почти права линия, предпочетох с tuya, защото показва и напрежение на мрежата.
И аз го загледах - няма никаква разлика от останалите нощи - скорост Quiet, задание 21 градуса, външна температура 3-6 градуса. И за по 8 мин все пак може да работи на 150-160 вата. Което значи, че явно може, но не искаНямам обяснение.
Явно наистина "Минимума при Дайкин е много разтегливо понятие". Това, което е хубаво в цялата история е, че средната консумация на час е ниска спрямо очакванията. В крайна сметка за това са купени и инсталирани тези климатици.
Нама обяснение. Ето го как бачка, след като е бил изключен няколко часа.
Ето и пример какви кардиограми е чертал.
Ето каква графика пък е опънал тази нощ. Малкият ми син дойде при нас по някое време, не знам колко часа е било и е оставил вратата леко открехната. Може това да е причината, а по-скоро, защото външните са над 3гр. По мои наблюдения, това е преломната температура. Под 3гр си променя начина на работа. За пробата съм му дал quiet на външното тяло.
![]()
Този пост е редактиран от rosswen; 20-11-24 в 07:37.
И перферите чертаят същите графики когато са в ОН
Мечо, това не е ОН/ОФФ графика. Имаш ОФФ на половин час.
Ако искаш истински ОН/ОФФ прегледай темата за ZS-W![]()
Максимално завъртане на HITACHI 35RPC,при задание 24 градуса и макс вентилатор,при външна 6.5 градуса със силен вятър на 8-ми етаж.Отворена врата към коридора.
Изпратено от моят 2201116SG с помощта на Tapatalk
Външните температури не са интересни за такива тестове. Тази година дано случим на зима и да има тестове под -15гр.
Този пост е редактиран от bobivg; 27-11-24 в 16:58.
Ми с LG /бившите Gold Star/ как искаш да е. Вземи си Дайкин за японския пазар и поне в по-топло време външната перка не върти и ще си пушиш спокойно.![]()