Страница 141 от 143 ПърваПърва ... 91131139140141142143 ПоследноПоследно
Резултати от 2,101 до 2,115 от общо 2137
Like Tree1863Одобрявам

Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

…, тъй като ще слагаме генератор…
    Това значи ли да очакваме проблеми с тока тая зима?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията

Това значи ли да очакваме проблеми с тока тая зима?
    Не, от адреса е. Направо е трагедия положението.
    ccankov73 и Genadi80 харесват това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Статистиката е интересно занимание. Ето малко данни за размисъл от климатикът в спалнята ми. Даикин Комфора 25-ца. Отоплява спалня около 12 кв.м, дрешник към 2-3 кв.м (това е с извадена площта на гардероба) и баня с тоалет към дрешника 3.5 кв.м някъде. Вратата към коридора се затваря само като се спи, а коридорът е към 6 кв.м. Настройката на климатика е 20.5 градуса постоянно, а скоростта има задание от 22:00 до 7:30 на Quiet и Level 1 през останалото време. Спалнята има принудителна вентилация, която вкарва външен въздух, пускането ѝ не е по график, по различно време през деня е и понякога е час-два, понякога е цял ден (като я забравя). По-долу са данните за ел.консумацията отнесена към температурата на въздуха в стаята и външната температура, съответно за 24 часа назад и за 7 дена назад. На втората графика температурата на въздуха е само за последните 3 дни, защото тогава сложих датчика, и за това добавих и данните от датчика за вътрешна температура в самия климатик. Датчика за температура на въздуха е сложен под самия климатик, на едното нощно шкафче на около 40-45 см от пода и гледа към външна (северна) страна.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    bobivg одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Навън от вчера е заковало 5гр. с висока влажност - идеални условия за Тошо да бачка без да изключва, дори в 13.5м2.
    От 18ч вчера не е изключвал изобщо. Настроен е на 23гр и най-ниска степен на вента. Поддържа си 23гр. От графиката се вижда, че 15 часа не е изключвал. Аз му знам мурафетите, но не бях качвал графики.

Вчера за потвърждение пробвах да го напъна на 100%, за да видя разликата с ограничението. Подмина 2300W, като е регистрирал пик 2270W. Стъпката на Тапо-то е 5мин, за това не е засякъл най-голямата стойност, но все пак говори предостатъчно за възможностите на машината. За който не знае, моделът е 10-ка Daiseikai 6.5.
    Този пост е редактиран от rosswen; 14-11-24 в 10:09.
    bobivg одобрява това.

6. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

От днес старото куче в кухнята,и новото попълнение.Външна температура в момента е около 8 градуса,на 8-я етаж,влажност на въздуха 75%

Изпратено от моят 2201116SG с помощта на Tapatalk

- - - - - - - - - -

Интересното че MHI-то при авто вент през ноща е постоянно он/фф,или аз все още не съм му свикнал на начина на работа.

7. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Genadi80 Виж публикацията
    От днес старото куче в кухнята,и новото попълнение.Външна температура в момента е около 8 градуса,на 8-я етаж,влажност на въздуха 75%m

Изпратено от моят 2201116SG с помощта на Tapatalk

- - - - - - - - - -

Интересното че MHI-то при авто вент през ноща е постоянно он/фф,или аз все още не съм му свикнал на начина на работа.
    Аз пък от тия графики нищо не разбирам, кое работи по хубаво сега? Хитачито или Мицубишито?
    Иначе за он/офа на Мицубишито всички са писали, както и за сопол мод на Мицу.

8.  

9. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от slip in Виж публикацията
    Аз пък от тия графики нищо не разбирам, кое работи по хубаво сега? Хитачито или Мицубишито?
    Иначе за он/офа на Мицубишито всички са писали, както и за сопол мод на Мицу.
    Естествено че MHI-то работи по добре,за нашето семейство е важно да е топло и комфортно.Хитаците който имам съм ги поствал доста колко ток харчат,тази зима за първи път ще сме с MHI,което замести един стар японец който ни топли 5 зими.
    rosswen и Danzki харесват това.

10. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

Естествено че MHI-то работи по добре,за нашето семейство е важно да е топло и комфортно.Хитаците който имам съм ги поствал доста колко ток харчат,тази зима за първи път ще сме с MHI,което замести един стар японец който ни топли 5 зими.
    по-тихо ли е или по-малко ток харчи?

11. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от slip in Виж публикацията
    по-тихо ли е или по-малко ток харчи?
    И двете..

12. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

И двете..
    Значи е време да смениш аватара
    Genadi80 одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Гледам консумациите на другите (по-скоро начините, по които се консумира енергията) и почвам да се чудя защо моята Комфора в спалнята не работи като инвертор, а като он-офф. Не е преоразмерена - 25-ца за спалня 12-13кв.м+ дрешник 2-3кв.м и баня към него,моято е постоянно отворена, отделно държа и да топли коридор 6 кв.м, като и там вратата се затваря само като се спи. Навън вече е 3-8 градуса, изложението е северно, няма изолация на външни стени (те са двойни с междина) и етажа е първи, отдолу има изолация по тавана на мазите под целия апартамент. Заданието е 20,5 градуса.

Сега се зарових да видя все пак колко енергия вкарва и колко горе-долу са средните загуби примерно днес от полунощ до обяд - 1,79 кВч за 12 часа. Това е средно по 149 Вата на час - не би ли трябвало да може да държи 150 вата постоянно сместо да е он/офф с он около 200 вата?
    Инак за загубите, ако при тези условия коп-а е около 4, то излиза топлозагубите да са около 600 вата на час.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Явно минимума на отопление му е 200вата,при тези условия. А тия задания под 23гр на ДУ,аз нещо не разбирам какъв им е смисъла.
    espace, Genadi80 и Palev харесват това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

То и на мен това ми стана интересно - дали минимумът е около 200 вата, защото гледам тука минимуми от порядък по-ниски или нещо на "моя" не му е тамън.
    За заданието - то няма какво друго да е. При 21 градуса (всъщност от вчера го вдигнах от 20.5 на 21.0) температурата под климатика на 40-45см от пода е 21 градуса, което е на нивото на тялото при спане и на мен ми е най-комфортно. Температурата на пода е 20 градуса, в банята, която се топпли също с този климатик е 24 градуса, а горе на тавана датчика на климатика засича температура на засмуквания въздух 24.5 градуса. Та не знам за спалня колко повече да го направя заданието, но определено не е заради икономия.

17. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

me40, аз освен теб не съм виждал друг да е давал разход за комфора, на кой е по нисък?
    Щом на 200W работи on/off явно загубите ти са по-ниски от колкото предполагаш.
    Променя ли се поведението на машината и разхода ако и боднеш някоя по-висока фиксирана скорост на турбината?

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Да, разход за Комфора и аз не съм виждал - мисълта ми беше, че за 25-ци има тук-таме 140-150 вата постоянна работа и би било добре ако и Комфората би могла да го прави. Но явно не може толкова ниско и поради това ди дава тия 150 вата на час с онн на 200 вата и редуване с офф. И моите мисли бяха в посока дали работата само на 1 и на Quiet не спъва машината, и от два дена смених заданието - извън времето за спане е на Auto, така че ще видим дали и кога евентуално ще влезе да работи като инвертор. А за загубите - тези 149 вата на час са реалната средна консумация на климатика за периода от 12 часа, единственото което предполагам е с какъв COP е работила машината през това време. Ако искам да съм екзактен би трябвало да вляза в техническия файл и да видя в диапазона на външни температури, при които е засечен разхода какъв COP дават от Дайкин и да кажем, че там горе долу вече разликата с истината ще падне. Мен това за топлоагубите ми е интересно по съвсем друга причина - смятал съм ги преди 5 години като мислих да слагам радиатори, и сега когато реално топля имота мога да засека с изчисленията и да се види дали са били точни, близки или нищо общо с истината . Но на първо четене изглежда, че реалните разходи са с около 20% по-ниски от изчислителните. Хубавото е, че имам идея защо е така - уплътнеността на имота у нас никой не я мери, а я приема по измислени таблици, това пряко влияе на топлозагубите, причинени от "бягащия" топъл въздух и заменята му с външен студен (още повече, че това в методиките се приема, че е 24 часа в денонощието). При мен апартамента е супер уплътнен и вентилацията е механична и работи само от време на време, и е нормално поради тази причина да са завишение изчислителните загуби. Но като цяло ако човек внимава как смята загубите през стени, подове, тавани и прозорци може да са много близки до истината. Но това е тема за друг разговор - сега да видим с падането на външните температури дали необходимата мощност за да грее ще мине 200 вата на час и дали ще влезе в инверторен режим .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Най добър уред за отчитане на консумация на климатик през wi-fi
    От ^Rokera^ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 87
    Последно: 23-04-22, 02:57
  2. Преоразмеряване на отоплителен уред-има ли по-голяма консумация
    От injenercheto във форум Електрическо отопление
    Отговори: 4
    Последно: 17-05-13, 22:30
  3. Реална консумация на минимум топлоотдаване
    От pilot във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 20
    Последно: 11-05-12, 00:57
  4. Консумация на 40'' LCD
    От mitakata във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 09-01-11, 20:31
  5. консумация на PC
    От etg във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 22-01-02, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе