Пускам за Декември и Януари консумацията - МHI 35zs-w - тоест оплюваната 12ка хеви , климатика се намира в планината , 3ти тавански етаж от къща (около 60кв ) с доста добра изолация , като втория за момента не се ползва - тоест не ме грее никой отдолу . Прозорците са доста големи , с обикновена пвц трикамерна , и заради западното изложение слънцето помага за затоплянето на етажа(когато го има естествено) .Температурата (реална измерена )е в диапазона 23-24 според зависи от студ , часове и т.н. Има 2 мода , чака се 3ти
Този пост е редактиран от HiDefinition; 02-02-24 в 20:35.
Този пост е редактиран от HRS9; 02-02-24 в 16:51.
Здравейте, използвам смарт контакт p110 в случая за измерване консумация на климатик 9-ка инверторен. Забелязах че моментната мощност която виждам през приложението на телефона е по-висока с около 10-15% от това което показва електромер(от тези който се включват в контакта). Електромера съм му сравнявал показанията с калибриран, за измерването използвах хладилник, разликите бяха около 2-3 вата показваше повече на моментна мощност. Искам да попитам други който използват смарт контакти забелязали са подобни разлики или този който съм купил е проблемен?
Да не би да измерва реактивна мощност контактчето? Измерва ли отделно косинус Фи? Дай скрийншот на приложението.
Опитах да приложа снимки през телефона, но не успявам, прикачих ги. Да електромера (модел утре ще го изключа за да го видя, купих си го преди 10 години от Германия), модела е ПМ 230 може да показва и фактора на мощността. В момента показва 0,84. Разликите са приблизително 40-50 вата повече спрямо показанието на електромера.
Утре ще редактирам и ще се опитам да кача снимки през лаптопа.
Първата снимка е от приложението на телефона показва 244с (като се надявам това "с" същност да е моментна консумация във ватове), втората снимка е показанието на електромера. И последната е модела на електромера.
Тази сутрин направих и проба с Ютия ( ел. мощност 2000 вата) показанията на електромера варираше докато загряваше около 1900 вата (фактора на мощността беше 1), но за съжаление смарт контакта прави запис на 5 минути и не успя да запише стойността, ютията изключи бързо и не ми се чакаше и предполагам тя щеше да изключва през секунди. Електромера измерва активна мощност според този тест. Може би от там идват и разликите в показанията.
Поздрави!
Този пост е редактиран от Profi_cooler; 04-02-24 в 10:48.
ами то и тоя "електромер" стария пак е контакт - откъде може да си сигурен ,че той е верния ?
иначе и аз имам Тапо и като го сравня със сметката от ЧЕЗ е доста точно , а това С - ватове е да - на английски променя на W , нa български си нямам на идея защо е C
При мен сметката е 1,34 лева разлика между тази декември и януари или 150.8 срещу 149,46 лева, гледам и на други сметките съм почти едни и същи за двата месеца, каквото и да означава това. Иначе 260 киловата за януари 162кв за Пената и около 100кв за Мишо който работи на 24гр от 11-ти януари на трета скорост ръчна а Пената на 4-та ръчна на 21-22 градуса като до 11 януари беше основен за 50кв.м чисто рзп или осреднено по 22ст. към 57 лева.
Когато се даде назад в приложението(там където пише енергиен мониторинг) на въпросния контакт се вижда моментната консумация...IMG_20240204_134515.jpg
Изпратено от моят 21081111RG с помощта на Tapatalk
Време е за мерене на минимуми , то днес че косих + торих тревата и простирахме навън(без миризмата на печки) добре,
но все пак - +16С посреднощ февруари
…
Този пост е редактиран от ccankov73; 12-02-24 в 01:40.
Някой с Термопомпа и локално парно(подово,конвектори,радиатори) би ли споделил сметките от последните няколко месеца?
Комшията сложи 2 термопомпи на LG - 3 етажна къща + бойлер - по 250лв му връзва на месец - на радиатори е обаче , но вътре е приятно - 24гр държи , но не съм го разпитвал каква точно е помпата
иначе и аз се замислям за първия етаж едно подово да сложа , само че , термопомпата да си я преправя от климатик