Направо не знам дали това е истина мисля да сменя ватметъра, знам че е точен замервах го на бойлера беше добре
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Нормално, в Еуровент са му дали около 0,111 киловата минимум. Значи KGTA с ниските си минимуми са подходящи климатици за добре изолирани стаи с ниски топлозагуби.
Аз честно казано, не виждам AP35 с какво го превъзхожда и като отоплителна мощност, и като хардуер...а очевидно, и като софтуер.
П.п. Джак, според тези таблици, значи моята 60-ка трябва да пада до 150W, на +12. Отдавана 1.08kW, с COP 7,15. В еуровента взимат данните от тези таблици. Там е същото.
Този пост е редактиран от rosswen; 31-10-19 в 11:40.
Зависи колко ти е студена кухнята.
Устойчива работа на отопление при супер-ниски честоти се постига като закачат даунсайз-нат компресор на тяло с голям топлообменник. При кгта са резнали и от мощността на моторите на вентилаторите, от там печелят още ватове надолу, но всяко нещо си има и +, и -. Както казах, за мен тези машинки са подходящи за стаи с ниски топлозагуби, в които ще работят комфортно, без да се напъват, в режим поддържане на температурата.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 31-10-19 в 11:51.
Това е много точно казано за кгта
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Ами предпочетох да е ар35 а не 9кгта защото кухнята ми въпреки, че е 18м2 е само с външна изолация, има повечко прозорци и 1/3 от пода и е изнесена извън основата на първия етаж на къщата. Отделно ще работи почти винаги с отворена врата към ~9м2 коридор.
Поблазни ме по-високия номинал, бивалентната темп. -10 при МЕ / -7 при ФУ и запазването на добри мощности при много ниски температури.
И марката естествено! МЕ
Ap35 При -15 2.6kw СОР 2.6 а 9кгта 1.99kw COP 2.3
Другото което ми "подви опашката" беше разликата в обявените по официалните сайтове параметри на 9-ките при Fujitsu и при General. Споменавал съм го вече. Според брошурите и сайтовете, параметрите н Фуджитсу 9кгта са смешни пред тези на Дженерал 9кгта.
Във фирмата от която купувам в момента (поради някакви съображения) продават Фуджитсу а не Дженерал, и не могат да ми гарантират, че обявените данни по брошурите и на сайта на Фуджитсу са правописна грешка.
Въпреки,че го коментирахме тук и стигнахме до този извод, ме достраша. Знам ли?
Не съм казал, че АР превъзхожда КГТА. Просто така съм решил да постъпя според обстоятелствата в конкретния случай.
Взех та обърнах внимание и на МЕ-то в спалнята - SF35. Това, което писах още зимата се потвърждава. Външна 6гр., зададена 23гр., турбина на Ауто. Темперирал си е, бачка цял ден. Работи он/офф - 5мин./5мин. Всичко си е постарому. Не се форсира след офф, вдига до 350W, като си работи на толкова. Слиза за малко до 310-320W и пак отива на 340-350W. Това си е ок. НО ми се натрапи нещо друго, на което не бях обърнал внимание преди. Преди да включи и свали клапите след офф, седи цели 3 минути на 300-320W?! Що за поведение? Грее си се себе си, да не му е студено?! При това го прави всеки път.
Ros би ли пробвал на тих режим или на 1 ва как ще се държи ?
Аз вече спрях да им обръщам внимание кой на колко бачка,важното е комфорта.
Няма проблем, ама утре, че ще паркираме малкия. Ще му ръчна първа степен от дистанционното. Иначе си бачка на 2-ра постоянно. Според мен ще си вдигне леко консумацията и ще офф-ва повече, но обещавам да пробвам утре.
П.п. Гена, МЕ-то е с ватметър отскоро, та реших да споделя и при него как е положението с управлението на компресора. Може да е полезно за някои потребители. Мен лично не ме дразни почти, общата консумация е добра, топли и е тихо.