Зависи от машината, никой не може да ти каже така - наизуст. Но пък има машини, на които може да се ограничава мощността - изключително полезна функция в случаи като твоя.
Зависи от машината, никой не може да ти каже така - наизуст. Но пък има машини, на които може да се ограничава мощността - изключително полезна функция в случаи като твоя.
Зависи от климатика. Моят може да се избичи до 2,5kW (6kW номинал, 9,1kW макс).
Ако е ограничен по ток до 1,75kW скача.
Ако е избран минимален вентилатор отива до 1kW.
Моята 18-ка като излиза от дефрост минава 2kW
В какъв смисъл "едно и също"? Конвенционална 12-ка на отопление при включване на компресора тръгва от 600-700W и постоянно се покачва. При достигане на зададената температура е на 1200-1250W и компресора изключва. Този цикъл според мен е по-неблагоприятен за инверторен генератор.
При мен Осаката се върти около 950-1050 вата .
Инвертора ми е 2 киловата.
Имам закачени ТВ , крушки итн към генератора .
При мен реално 12 ката почти не изключва и си знам , че имам едни 800 вата на разположение.
При включване за около 1-2 секунди генератора е наваксал така да се каже
Колко ти харчи генератора.
Да, ако не изключва, след достигане на максималното натоварване на компресора, задържа и работи на максимум със сравнително постоянна консумация, но това не е нормална работа за конвенционалка. Не е добре и за джоба /електромера/. Това означава, че климатикът ти е малък, липсва му фреон /консумацията е по-ниска/ или вратата на караваната е постоянно отворена.
Ето го Генератора
https://bashmaistora.bg/генератор-ho...prod52831.html
Караваните не са изолирани !!
Газовата печка топли най- много , но не може да топли форселта и да охлажда
Убав е генератора. Предполагам, че 1,8 kW ти стигат, освен ако нямаш бойлер или готварска печка на ток. 2,2 kW му е максималната /пикова/ мощност. Трябва да работи стабилно и икономично при сравнително постоянен товар. Няма да му е много добре при рязко скачащ или падащ товар, защото ще трябва често да ръчка оборотите.
По принцип в караваната всичко е на газ.
Бойлера е газов както и котлоните и фурната ( не се ползват много )
Най- много газ отива за топла вода и за топло.
На ток са 2 та телевизора , осветлението , хидрофора , централното отопление ( вентилатори от газовата печка по тръби топлия въздух в 3 те помещения ) Булсата ком 2 приемника , 2 лаптопа , зарядни за телефони / таблети , климатика за форселта и осветлението на форселта кадето са кафе машина итн .
Около 800 вата ми е потреблението когато не се къпем . При пуснат хидрофор на макс вдигам с едни 150 вата.
За да ме разбереш ето снимка на едната част от форселта ( летния ) като дължината му е 7.6 метра на 3.8 метра ширина .
Караваната е почти същия размер само , че е на 2.48 ширина
Моля, дискусиите от типа на "Колко ми харчи генератора?" и "Колко ми харчи караваната?" да се преместят в съответната тема!
20зс-с външна 14, в стаята цял ден е проветрявано и беше 18.Нагласен на 22 вент на макс, за да обърне по бързо въздуха.Това е постоянна консумация от поне 15 мин. и сигурно ще е такава докато не офф-не.
Японката цял ден бачка на 24 градуса, на минимален вентилатор,при външна около 12 градуса в момента. Другите две машини са спрени и в целия апартамент е около 23 градуса.Забравих да добавя че струята която излиза е доста топла.
Honor Play с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Genadi80; 13-11-19 в 18:56.