Има тарифи и всичко необходимо.
Има тарифи и всичко необходимо.
Графика, но не през 30мин, а през макс минута. Иначе не можеш се зарадва на щърбавата крива на zs-s-а.
Аз искам по графиката да им хващам дефростите.
- - - - - - - - - -
А еднотарифен ли е дву?
Погледнах ватметъра на Z25-цата:
- 81 дни и 15 часа откакто е включен в средата на октомври (не е работил общо около 3 дни)
- консумация 184.5 киловатчаса
- средно 0.095
- сметка 36.20 лв
Особености:
- 13.5 м2 южна стая с изолация
- работи 95% във времето от 17:00 до 23:00 и от 07:00 до 08:30, през останалото време е настроен с 2-3 градуса по-ниско и почти не се включва.
- от средата на ноември го командвам с Broadlink RM Mini 3
Мисля да го настроя за през деня изобщо да спира, защото турбината на втр. тяло върти по цял ден без да работи компресорът.
Изчакай поне януари да мине, че не вярвам да е +20С като декември.Мисля да го настроя за през деня изобщо да спира, защото турбината на втр. тяло върти по цял ден без да работи компресорът
Не че няма да стопли ако го пускаш вечер, но икономията (ако има такава) ше е символична.
То това че имаше топли дни не се отразява много много поне при мен,целия месец машините ми не са спирани дори когато се отваря да се проветри жилището.
Моментната комсумация е на трите хитака е около 1,2kw/h
П.с. Този месец очаквам сметката за ток да е около 180-185лв за декември
Консумация на Хевито за година и цена по новите тарифи на EVN нощна/дневна.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Ето моментната при мен сега, на ватметрите се вижда и тотала за месеца.Най много е излапал япончето, най малко този в спалнята.
Както знаете при мен под 23 градуса машина не се държи.
Honor Play с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Genadi80; 30-12-19 в 21:08.
Двата Хитака не успяха да запишат дефрост и във влажното време когато беше 95 процента влажност и около и под нулата.
Единият работи постоянно, а другият когато се сети.
Консумацията и на двата е, колкото си дръпнат от мрежата.
На 31.12 в 22:00 ватметрите правят един месец от зануляването. При нас цените на тока са 13ст. нощна и 24ст. дневна с ДДС такси пренос, достъп.... всичко.
Значи за 30 дена са ми изгорили както следва:
Daikin FTXM20N - 15m2 = 25лв.
MHI 20ZS-W -13m2 = 28лв.
Made in PRC18 - 21m2 = 38лв.
ME AP35VG - 18+9m2 = 44лв.
АП-то винаги е на отворена врата и си е натоварено в тези помещения без грам вътрешна изолация (на пролет нещата ще се променят). На другите вратите са ту отворена, ту затворена. Квадратурите са приблизителни. Общо ~85м2 с банята (която също стои отворена) и коридорчето между банята и тоалетната.
Не знам дали е много или малко, но съм довочен.
Поддържат си 22-23 градуса почти навсякъде.
До тук щях да съм на близо тон въглища гаранция. Щеше да ми струва 280-350лв. + други екстри които не ми се коментират, че ми става лошо.