Стига с тази дезинформация!
https://dariknews.bg/novini/liubopit...-video-2122573
https://www.168chasa.bg/article/6631189
Оф-топик:
В такъв случай наздраве с чаша домашно сухо червено вино, правено от професионалисти. Най-доброто, което някога съм опитвал. Изключително меко и приятно на вкус, усеща се целият аромат на гроздето, същевременно силно и парливо. От 2 чаши ми замотава главата. Такова от магазин не може да си купиш.
-------
А по темата... вдигнете им малко градусите на тези климатици... да увеличат пауъра, да поразкарат маслото, че ще им ръждясат буталата отвътре. То се е видяло, че тази година зима няма да има... разбираемо е, че повечето климатици в момента работят на минимална консумация, което е добре за бюджета на собствениците.
Нямаш грижи. 20ZS ти работи около номинала, а 35ZS под номинал. На -15 разликата ще е 100-тина вата отгоре.
Оффтопик: @Jack Krauser, не си спомням да е имало зима, да съм пил нещо различно от домашно вино.
Бащата е майстор, имаме 4 бидона х 120л. различни червени вина и 150л. бяло вино.
Този пост е редактиран от rosswen; 31-12-19 в 16:28.
Наздраве и весели празници!
Не зная за другите потребители, но моите климатици работят в момента при зададени 24-25 гр. Поддържат 23-24 гр. При по-ниски температури на мен ми е некомфортно. Вчера беше по-студено /1-4 гр./ и Тошибата поработи он-офф, като работеше на около 280W и доста време почиваше. Днес е по-топло 5-8 гр. и при задание 25, работи на 115-120W. Миналата седмица температурите бяха по-високи и само една сутрин го видях на 80 W, при задание 24,5 гр.
Моите лични виждания са, че първо е комфорта, а след това сметките.
ross, като гледам тея бидончета даже много ти горят климатиците....
Разбира се, @SPSt , аз също съм на мнение, че комфортът е на първо място. Все пак сме взели по-така машини, с цел да ни е и по-комфортно, не само по-икономично. Както Сашо често обича да казва: "икономията е майка на мизерията".
Весело посрещане на новата година на всички!
Този пост е редактиран от rosswen; 31-12-19 в 20:26.
Честита Нова Година на всички във форума благодарение на които научих доста неща за работата на климатиците.
Сега да споделя работата на двата ми климатика за месец декември.
Хитачи РПС 35 работи в 15 квадрата поставен е на 23гр. не е изключван не му е писано дистанционното вътрешна стая с една външна стена, западна , изолирана. Изразходил е по показанията на дистанционното 166кв.
кгта12 работи в 20кв работи на 21,5гр. когато отивам на работа го поставям на 20 гр. не е изключван, работи в стая с две външни стени, изложение на прозорците южно . Стаята е изолирана климатика е изразходил за месеца 125кв.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Външна: -2° и 80% влажност. Консумация: 685 вата. Изходяща температура: 40° Дефрости: няма.
По предната пита има частично наченки на побеляване, задната пита е все още суха.
Това е нищо. Може и повече.
Джаки, с тая мощност излиза струя 40°С, ако в стаята е не повече от 11°С. Да не си фъснал фреонче, за да гониш ниски минимуми или си проветрявал, когато си мерил?
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
132,6kWh
23,32лв