Каква е колата?![]()
Каква е колата?![]()
Honda CR-V
Сега темата ще се преименува на "колко ми харчи колата - real time".
Според мен тази тема е безмислена, понеже, колкото и да харчи климатика то накрая енергото вика друго. Признавам си и аз правех замервания на климатика през първата зима, но сега вече почти не се сещам да погледна броадлинка. Единственото. което ме интересува е да ни е топло вкъщи.
Но пък като се замисли човек, без тази тема и тази за цепениците, този форум е пред умиране.
Да не кажете,че тука е още лято
IMG_20200107_080623.jpg
При мен енергото си вика точно колкото очаквам (+/- 1-2 лева не ги броя за разлика). За 3 месеца работа двата климатика са ми изхарчили 370 киловатчаса за около 80 лева. За тези 3 месеца съм платил ток общо 170 лева, т. е. още 90 лв. Без климатици плащам 32-34 лева на месец, в зависимост от дължината на месеца и датата на отчитане.
Иначе да съм и аз по темата с колите - моята понякога слиза на минимум:
И на по-ниски минимуми е слизала:
Но за да съм честен - втората снимка е при значителен наклон надолу - над 3 мм на метър, по пътя от София до Ботевград.
@ogi
Хубави климатици имате.''Откъде ги вземате''?
За кои 3 месеца говорим, за да ги съберем и как да направим средно от долната снимка?
![]()
Този пост е редактиран от cable; 07-01-20 в 14:44.
Очевидно и тази тема започна да се изчерпва...
За последните 3 месеца на засичане, в тях се отоплявам. Това значи от 10 октомври до 10 януари. Понеже последният месец още не е изтекъл, съм сметнал месечна сметка на база средната консумация на електромера за последните 25 дни и съм преизчислил за 30 дни. Имам сметка по 61-62 лева за последния и предпоследния месец, и 48 за първия. Това е около 170 лв. Двата ват-метъра общо показват 370 квч. До засичането след 3-4 дни ще показват около 390-395 квч . Смятам при средна цена 0.20, защото работят доста повече на дневна тарифа. Довечера ще погледна и по-точно какво са си изчислили самите ват-метри като пари за периода.
При нас в момента е -0,2гр. и 70% влажност. кгта12 в 20кв , зададени 22гр. си работи на автоматичен режим в диапазон 240 - 285в. и въздушна струя 32,3 - 33,1, без дефрост и без офф.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Бобчо вдигна разхода, навън е около -5. Сутринта дефростваше през 40-на минути, сега през около час. Пита суха, няма и наченки на некво побеляване, няма лед никъде по външното. Не разбирам през тия 4 минути, през които трае дефростта какво толкова полезно прави. Полезно за ЧЕЗ, щото после за 4-5 минути вдига до 600w.
![]()
Навън е -6, 50ZSX-W работещ с 580W консумация в 40м2 току що излезе в OFF, защото вдигна 22 градуса в стаята при зададени 21![]()
Този пост е редактиран от rosswen; 07-01-20 в 22:48.