Оня ден говорих с представител на Дайкин, каза че основно разликите са във върешното тяло.Пластмасите били много по-добри.И аз го заглеждам( но 35ца) за ....., та определено ми препоръча по-новия.Отделно стария (FTXС-В) имал и проблеми с платката ако е на село заради играещо напрежение, което мен не ме касае, но все пак....
Моя човек изтегли една бройка петъка, но ще ходя да го гледам след празниците.
Здравейте на всички
Ето го и моя казус. Трябва да сложа климатик в южна стая 32кв (78м3) от всякъде средна, изключително топла, троен стъклопакет, тухла + външна изолация. Работата е там, че нямам особено подходящо място за външно тяло и ми се иска да е възможно най-малко на височина (иска ми се да е до 55см).
Моделът на който първоначално се спрях е Toshiba RAS-B16J2KVSG-E/RAS-16J2AVSG-E1 EDGE
Дойдоха да ми пускат тръбите в начален етап на ремонта, споделих на техниицте какво мисля да сложа и ми казаха, че ще направя грешка без много много да ми обяснят защо. Казаха ми да сложа FUJITSU ASYG 14LUCA. Като ги питах с какво е по-добър от Тошибата ми казаха, че това е все едно да сравнявам Дачия с Мерцедес
Ще се радвам да чуя вашите мнения.
С най-голямо удоволствие бих купил Мицубиши Хеви, но там размерите на външното тяло не са ми подходящи, а и това, което получих като съвет е че 12ката в най-големите студове може да ми е слаба, а 18ката е твърде мощна за такова помещение и ще се получи така, че при пусковете ще харчи прекалено много и ще спира след това напълно.
Друг важен факт е, че става въпрос за Варна, където няма чак такава зима.
[mention]heaDache [/mention] , майстори, с подобни аргументи, са майстори, с главно М. Нямам думи просто.
Рос, това фуджицу 14 LUCA наистина превъзхожда тошибата. Имам наблюдения на 12-ка в 35 квадрата, Пловдив.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Ако помещението е много топло, то няма да му трябва много груба сила. Според мен Тошибата би работила по-мазно в такива условия. Като максимална мощност, Luca-та може би превъзхожда Тошибата, но като комфорт се съмнявам. Макар че, като гледам топлообменниците, компресорите и параметрите, не виждам Фуджака да превъзхожда с нещо Тошибата.
П.п. Сравнението на среден клас машини, между Фуджицу и Тошиба, което "специалистите" са направили, е меко казано смехотворно.
Този пост е редактиран от rosswen; 04-05-21 в 10:16.
Честно казано нямам съмнения, че и 2та ще успяват да затоплят помещението. По-скоро притесненията са ми в посока значително по-високите минимални децибели на вътрешното тяло - 25 за Fujitsu,19 за Тошиба.
Другото, което ми се върти в главата е msz-fh35ve, и с удоволствие бих взел висок клас Мицубиши със стария фреон, но тъй като жената е по-зиморничава наистина ме притеснява дали ще смогва в най-студените дни.
Общо взето във всеки магазин ми казват, че 12 ще ми е крайно недостатъчно и да гледам 16/18бту.
Ще се радвам да чуя още мнения и коментари на хора които са по на "ти"
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ако хване сериозна зима, за няколко дни винаги може да пуснеш една духалка да помага или конвектор. Така че, не се напъвай излишно, през останалото време ще ти отвее перчема тая 16-ка
Може да разгледаш и MHI SRK / SRC 35 ZSX-W, но външното тяло е доста по-високо от това, което искаш.
Ако може да се абстрахирате от размера на външното тяло, DaiSeiKai 13 е перфектен избор.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Къде ще слагаш външното тяло, че ако е по-високо от 55см ще е проблем? Звучи доста абсурдно това изискване.
Външното тяло се слага на стар блок под прозорците, които започват от много ниско. Дори и монтажистите да поставят тялото максимално надолу, ще надстърча над прозорците. При 55 височина, ще е горе долу на едно ниво с прозореца и поне от седнало положение няма да скрива гледката.
Значи смятате, че Мицубиши 12ка е най-добрият вариант от горе посочените?
Sent from my iPhone using Tapatalk