Това което се случи с пералните и хладилниците ще стани и с климатиците. Това го знам със сигурност. На мен ми е казано,че ще е от 1.1.2022г.
Ако има усложнения може да протакат няколко месеца докато го въведат. Това за климатиците е в сила от края на миналата година, просто промените при тях са малко по различни. Промените идват от ЕС не от нашите дупедати. Случвало се е директива която уж влиза но не може да се изпълни и се дава отлагане за по плавно въвеждане, но не и отказ. Запази този пост за да ме питаш пак.
Явно имаш предвид нови лепенки...... Напълно е възможно да ги шляпат с нови етикетчета.
Здравейте.Казвам се Йордан Петров и ще се радвам ако ми помогнете с изборът на климатик.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане и отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;19,5 кв.м -51,5 кубатура
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa -двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;5 кв.м
· изложение нa пoмeщeниeтo; изток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти -7 етаж от 11
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Варна
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? лято-25 зима-24
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? няма изолация
Помешението(холът) е 15 кв.м + 4,5 кв.м кухненски бокс който не е изцяло отворен т.е има арка избита в стената широка около 1,7 и висока около 2,2 м за да се влезе в него.
Блокът е ЕПК и няма изолация.Има една външна стена.Терасата е остъклена и е откъм хола(който съшо е с ПВЦ дограма както и терасата.)
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?-В помешението(боксът) има хладилник а в хола телевизор(готварската печка е на терасата).
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?-1500 лв. с включен монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -10 зимата и +30 лятото
Този пост е редактиран от yord; 03-09-21 в 19:18.
И аз ще се повторя, че 20ZSX изобщо не е за такова помещение и няма да изпъкне с нищо повече в такова стайче, спрямо 20ZS.
А що не разгледаш 20ските на Дайкин - имат от 1100 до 2200лв. - все нещо може да ти хареса.
3г безусловна гаранция, работят тихо, няма развъртане след оф, няма рязко качване на минимуми(които са добри).
И още нещо, едно Хитачи имаше - 18(6000 btu) но не сещам модела, и беше на добра цена…
Toshiba Shorai 10 и Hitachi 20/25RPE също не са лоши машинки.
peter`s, това с манипулирането на сензора за външна околна температура при този модел дето си го харесал НЕ става. Почва да прави често дефрост. Това става на старите тошиби ( като моя дайсейкай )
А аз от утре ставам негър.
Подготвяй плочите. Ама то си го пише в сервизното. Не се слагат в такива помещения. Ама всички които ги познавам ги кефи да работят като конвенционалка и т.н.
Точно в малко помещение с малки загуби ще му е много по-лесно да слезе на минимум и да мине на първа степен. А и какъв е проблема да го държи постоянно на първа. Дебита ли ще е му малее за 12м2.
Забавна работа не даваш да се посочват недостатъците ZS обаче първи се хвърли да посочваш кусурите на другите марки. Смешно е как харесваш ниския минимума на ZSX, обаче ако става въпрос за ZS високия минимум става предимство.
Тенденция е да се хранят едни и същи машини, които съм се убедил с очите си, че са доста добри за цената си. Кога ме видя да се хвърлям върху който и да е модел. Тенденциозно се дъвчат едни и същи недостатъци, от едни и същи хора и това е дразнещо, а също и подвеждащо. Повярвай ми, в две идентичнични помещения влизам от едната стая с въпросното Хеви, в друга с Фуджицу на същата цена. Разликата е осезаема както откъм вътрешни, така и откъм външни тела. Една машина не е само минимуми. И МЕ-то ми беше с висок минимум, но бачка много по-комфортно от Фуджаците в малки помещения. Факт.
Този пост е редактиран от rosswen; 03-09-21 в 21:18.
Е даде, друго си А+++++ нали, И изведнъж същия е B етикет, тоест машинки като 20zcx EER-6,45 и коп 5,74 ще попаднат в Б групата.
Миланов,стария cs-285cxr правеше тез номера,работи около 40-45 мин и без да има нужда от офф си го прави, после след 12-13 оффа прави поне за мен ненужен дефрост, иначе с него отоплявам около 50м2-125м3 (помощ от никъде)ако го оставя на 23 градуса в малката стая е около 20-21 градуса,на 10метра са възглавниците от климатика и каквото влезе през вратата. До минус 5 работи с около 350вата на час осреднено но пусна ли го на 24градуса сменя софта и работи по друг начин,работи докато дойде време за дефрост(заксрежен,обледенен не съм го виждал никога дори при минус 10 миналата година) и после напъване до 1920 вата и после 650-750 вата.
Искам нещо читаво. . Спалня е все пак