Премести тръбите зад дивана. Не се вижда над прозореца колко място има, може и там да го боднеш.
Премести тръбите зад дивана. Не се вижда над прозореца колко място има, може и там да го боднеш.
Затруднен съм. И почвам да се двоумя повече.
1. Първото хитачи има някакъв еко сензор, който долавя движението на хората и допринася за още по добър баланс. В магазина, в който бях вчера консултантът ми обясни, че има разлика между сензор за движение на климатиците(той просто разбира кога има хора и кога не и съответно като няма работи по-слабо май) и другия тип сензор, който новия Gree го имал и който насочвал въздушната струя в друга посока, тоест да не е срещу теб, когато те усети. Това от кой тип сензор е на това хитачи?
2. Вторият Фуджитцу ми направи лошо впечатление, че е с хладилен агент Р 410 А , а всички нови са R 32
3. Мидеята най-много ми харесва като показатели, функции и екстри. Направо си е топ, а и цената му е по ниска. Около 1500 лв с монтажа. Но точно това малко ме притеснява. Доколко е надеждна тази марка?
4. За Дайкин ми бяха казали, че средните им и ниски класове напоследък били по-слабички като цяло. Иначе чета за този модел, че има функция за автоматично завъртане на жалузите , което разпределя въздухът и температурата равномерно в цялата стая.
Честно казано не знам какво да правя. Просто ми трябва климатик, който лятото като го пусна в най-голямата жега да не духа срещу мен, макар че ще е точно срещу мен Не знам на мен честно казано ми хареса онова Gree новото. Не знам доколко наистина ще работи това фотооко и този сензор за движение и няма да духа срещу човек, ако усети присъствие. На всичкото отгоре и визията му е уникална.
- - - - - - - - - -
Зад дивана ми казаха, че не може. Аз не разбирам много, но там се пада друг апартамент зад стената. А над прозореца също не мисля, че е възможно. Тясно е мястото и нали ще има пердета, щори и т.н.
На мен климатика ми е над дивана и едно кресло(нямаше къде другаде да го сложа) и си поставих един дефлектор, който върши добра работа.
Ето я схемата. Ап. Б4
- - - - - - - - - -
Честно да ти кажа човек не ми се занимава Това ще ми коства и труд и пари. Иначе ако е по тая логика най- доброто място ще е след дивана посока вратата на коридора и хола. Там има доста свободно място и засега за там съм предвидил единствено една картина.
- - - - - - - - - -
Какъв е този дефлектор и каква дейност върши? Не съм запознат.
Ето го, насочваш струята накъдето искаш.
Супер. И това е вариант за мен. На каква цена са тези дефлектори и изискват ли някаква поддръжка?
Очевидно трябва да реша нещо, така че в моя мозък вариантите се свеждат до два:
1. Вариант 1 е да взема това новото Gree, но само при условие, че това, което ми казаха в магазина е истина. Там ме убедиха, че тази нова технология наистина усеща къде е застанал човек и не духа срещу него. Как точно става този филм не знам. Но ако е наистина е така, бих взел този климатик без да се налага да взимам дефлектори. Затова искам да попитам някой, който има този модел на Gree дали в действителност е така? Наистина ли сендорът като усети присъствие въздушната струя се насочва на друга посока?
2. Вариант 2 е да взема друга марка климатик, най-вероятно Мицубиши или Фуджитцу и да закупя и един дефлектор, който да монтирам на климатика.
Предпочитам някой от тези варианти отколкото да се чудя къде да го местя и после да дълбая и пак замаски, бои- дълга и широка. А и днес ми казаха, че то не е така да си пуснеш кабел докъдето си искаш, ами имало някакъв лимит, тъй като може и да ти спадне КПД-то на самия климатик от това удължаване на кабела.
Така че бих се радвал да чуя отново вашите съвети и мнения, за да реша по-бързо и да действам и по този въпрос, тъй като ме чакат след това и други решения относно апартамента и обзавеждането му.
1.
Едно е да "насочи струята" съвсем друго е какво се получава на практика, докато не го видиш всичко е само желания. При различните модели клапите са различни и при едни струята се насочва сравнително добре при други не чак толкова.
В твоят случай на къде- към прозореца или в другата посока. За да не я усещаш на дивана трябва да завие на 45°, ...
Здравейте, моля за съдействие при избор на климатик с цел охлаждане
1. За жилищно помещение.
2. Основно за охлаждане (сградата е с ТЕЦ). Дограмата е ПВЦ, троен стъклопакет.
3. Помещението е дневна с кухня и коридор - общо 40 кв. метра и кубатура около 100. Особеното е, че между дневната и кухнята с коридора има стена и два портала около 80-85 см широчина на 200 см височина. Климатикът ще бъде разположен в дневната част, така че да духа към единият отвор (към кухнята). Става въпрос за старо строителство, където дневната и кухнята са в отделни помещения. Решихме да не слагаме врати, за да ги обединим помещенията като едно общо и разширхме малко отворите на вратите. Изложение - изток. 4 етаж от 6.
4. София.
5. Желаната температура - като цяло искаме да е комфортно през жегите, а не климатикът да прави помещението хладилник.
6. Има изолация - 8 см.
7. В близост няма да има електроуреди. Единствено телевозирът ще се пада по диагонал на поне 4-5 метра.
8. Бюджетът е 2,600-2,800 лв. с монтаж, целим се към нещо надеждно.
9. Лятото около 38-40 градуса.
Препоръчаха ни Toshiba RAS-B16J2KVSG-E/RAS-16J2AVSG-E1 EDGE
Благодаря за съдействието.
Еми към кухнята, не към прозореца. А с този дефлектор на 100 % ли е сигурно, че въздушният поток се отклонява без проблем и то под такъв голям наклон, така че да завие почти на 90 градуса. А и сега четох мнения в един форум, че чрез такъв дефлектор можело да се намали част от капацитета на климатика.
И с дефелектор и с насочване оставиш ли го там климатика ще страдаш, колко по ясно да ти го кажем. Ако искаш да чуеш каквото на теб ти се иска отиди в някой магазин там всичко обещават.
70 см. е малко.Може да сложиш една подложка (30*80-90 см) отдолу на която да легне планката на тялото, но ще ти закрие част от прозореца и не знам дали ще ти хареса "изгледа".От другата страна на дивана не искаш ли да го изместиш?Има и разкл. кутия, откъдето да вземеш и захранване.
Този пост е редактиран от Palev; 26-08-21 в 15:13.
Колко е това разстояние?
Ако стенен климатик не се събира подов ще се събере, но трябва да внимаваш да не го запушиш с мебели.
п.п Гледам това модерно строителство и си се чудя. На кой са му нужни тези френски прозорци вкъщи, че да си стои постоянно с пуснати завеси.