Да да...... изрових я
Има ли начин да се накара Туя интеграцията да се презарежда автоматично на всеки 2 часа примерно?
Две неща:
1. HA прави измервания на всяка минута. Ако стойността на текушото измерване е същата като предната то нов запис не се прави. Т.е ако поддържаш една и съща температура ще ти покаже 20 градуса преди 8 часа. Това означава че от 8 часа насам, температурата не е мръднала.
2. Имаш опцията да накараш HA да игнорира горното правило и да пише задължително нов запис в базата.
Не знам опция, пре която да посочваш Pull интервала, на някои сензори има, но за Tuya не виждам в документацията.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Реално прави измервания и записи на всеки 10сек. Обаче като работи 2 часа, забива и пише права графика с консумацията на която е забила интеграцията. Презареждам ръчно интеграцията и пак започва да пише както трябва. И така 2 часа. После пак забив.
Изглежда има и други с този проблем.
Отворен е bug tracker и предполагам ще решат проблема в следващите версии на НА.
https://www.reddit.com/r/homeassista...w_times_a_day/
https://github.com/home-assistant/core/issues/61854
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Проблема е решен. Излезе нова версия на НА. сега работи стабилно.
В началото на всеки месец излиза нова версия на HA, след което, до края на месеца излизат няколко версии оправящи различни бъгове.
Ако нямате проблеми е препоръчително да актуализирате поне веднъж в месеца, ако имате, следите корекциите, които са направени във всяка версия и дали вашият проблем е решен, и актуализирате.
Така е да.
Днес взех още едно Shelly 1pm. Довечера ще го закача на новия климатик, че ми е интересно 20ZS-W пак ли ще работи като конвенционален. Този път в 21м2
На МЕ-то го върза на жицата преди щепсела. Уж пробно ама вече доста време седи така.
Не е за снимка, че е грозна работа![]()
Ама ще го местя вътре в тялото. Има място за Уи-Фи модул където ще стои Шелито.
На новия ще го вържа пак на кабела при щепсела. Контакта ми е зад канапето и няма да се вижда нищо.
- - - - - - - - - -
Как да добавя шибаното Шели към телефона си??? Супер се Изнервих!
Предното Шели и аз не разбрах как го подкарах. Мига, мига и накрая се свърза. Това не иска и не иска.
Моля за помощ.
И аз имах драма с последните шелита които дойдоха, нещо от новата апликация е. Дай ресет на устрайството, за да иде в заводски настройки. След това отвори Shelly APP и оттам го добави към локалната мрежа, съответно и към Shelly Cloud от меню Add Device (добави устройство) най-горното меню.
Подкарах го. Пак на магия. Пуууу.......
Има ли някакви температурни ВиФи датчици които могат да се вържат към НА.
В момента външната си я следя от датчика на Дайкина обаче там е на кръгъл градус. Иска ми се да е нещо по точно. Да мери и десети от градуса.
Има, Shelly1 или Shelly1pm съчетано с Shelly temp-addon. Може да се подвържат до 3 датчика. Идеално е за външно измерване.
Тъкмо ме подсети да пробвам моя на терасата. Дано да хваща wifi.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Този пост е редактиран от morfei1; 08-01-22 в 15:49.
https://www.youtube.com/watch?v=NqFXepQX9QI
На този клип е показана една черна представка която се забива в Шели 1ПМ. Нея от къде мога да я купя?
То това черното е май самият Temperature Add-ON
- - - - - - - - - -
Да намерих. Има в нета по 18-20 лв.