Морфей, да не си сложил моя Shelly Temp Addon който ти беше излишен![]()
Морфей, да не си сложил моя Shelly Temp Addon който ти беше излишен![]()
Не, твоя си е чисто нов в кутйка. Преместих моят стария.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Малко по-дълъг период и съпоставяне - сензора с прогнозата.
Оранжевото е сензора, синьото е прогнозата.
Тъй като изложението е юг тялото също е монтирано в близост, предполагам при слънчево време ще показва много повече от реалното, но пък ще ми дава реална представа, колко е темп. около климатика, каквото е и предназначението му.
Юг си е юг, ама слънце в 22:00ч е нямало. Сега слагаш и един датчик за влажност и един си пушка.
Да, само да пуснат шелитата сензор за влажност за външен монтаж и съм го сложил.
С тази външна темп. днес, нищо чудно, че съм свали разхода на 190-200W средно на час. Ако вдигна и щората, може и още да падна
![]()
Този ад-он как се появява? Като сензор към съществуваща интеграция?
На това HA има ли начин да му кажа какво да прочете от една PostgreSql база данни за да ми извади такива графики? Преди време набързо се спрeтна това и естествено, както всички временни неща си остана
![]()
Би трябвало да може - https://www.home-assistant.io/integrations/recorder/
Въпросната DB не съм я ползвал и не ми е позната, но дълго време съм ползвал mariaDB с HA.
Благодаря за отговорът. Това на първо четене е за конфигуриране на неговата си база, но съм уморен и ще чета друга вечер.
Иначе това от шота съм го правил с ESP8266 и датчициDS18B20. Спинка 5минути, закача се през wifi и мята на ИП:Порт името си и показанието. Там го чака елементарен php, който пише в една базичка. Аз си имам пуснато едно компче нон-стоп и там не е проблем да стои база и други работи. Датчиците се захранват по usb , но идеята на "дълбокото спане" беше да се хранят от батерия и да издържат години.
Да, то реално старите Shelly-та също са ESP8266. Темп. сензора е същия.
Това което си направил е умно, при shellyH&T е реализирано по същия начин, но не е на време, а включва само, когато има изменение в темп или влажност и ти си задаваш при какво изменение да включи на един от двата параметъра и изпрати инфо, иначе спи дълбоко. Така се пести много батерия.
От горния линк, обърни внимание на раздела:
Custom database engines:
Най отдолуPostgreSQL
postgresql://userassword@SERVER_IP/DB_NAME
PostgreSQL (Socket)
postgresql://@/DB_NAME
PostgreSQL (Custom socket dir)
postgresql://@/DB_NAME?host=/path/to/dir
Морфей, как да добавя температурния датчик в НА?
Излезе ми в Шели приложението, но не мога да го добавя в НА.
От интеграцията в HA трябва да ти е видимо Shelly1PM след като си го вързал в локалната мрежа и към облака на Shelly. Вкарваш му юзър и парола, които си задал предварително в интерфейса на Shelly.
След което трябва да имаш Entity ID например
напиши само sensor.shelly1pm и той ще ти изкара всичко което започва с това.sensor.shelly1pm_xxxxxxxxxx_temperature
Изчакай го да натрупа малко данни и чакам снимки, да видим и твоята кардиограма.
Този пост е редактиран от morfei1; 01-02-22 в 17:48.