Страница 8 от 18 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 268
Like Tree73Одобрявам

Home Assistant и Климатик. Как се прави?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Отговор: Home Assistant и Климатик. Как се прави?

Да не би да е от езиковата настройка.
    При мен е на БГ

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Гледам, че при @departy е на EN....

Sent from my MI 8 using Tapatalk

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

Има няколко варианта, този предпочетох аз

Sent from my iPhone using Tapatalk
    morfei1 одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Това за предпочитана валута, не ми е попадало до сега. Не ми се е налагало може би.

Благодаря за насоката!

edit:

Има и малко по-лесен начин за тези на които не им се занимава с yaml файловете. Като гледам се получава, когато HA се ползва на различен език от Българския както е в моя случай.

Configuration -> General

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Ах. Сложно ми изглежда.
    Ще окъкам нещо и после трябва да търсе @biro да ми оправя бакиите
    Май няма да се занимавам.
    Защо не не ги добавиш от Configuration - > Energy -> Electrycity grid -> Add Consumption?

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от morfei1; 12-12-21 в 01:48.

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

Цитат Първоначално публикувано от morfei1 Виж публикацията
    Това за предпочитана валута, не ми е попадало до сега. Не ми се е налагало може би.

Благодаря за насоката!

edit:

Има и малко по-лесен начин за тези на които не им се занимава с yaml файловете. Като гледам се получава, когато HA се ползва на различен език от Българския както е в моя случай.

Configuration -> General

Защо не не ги добавиш от Configuration - > Energy -> Electrycity grid -> Add Consumption?

Аз имах проблем с отчитането, когато сетнах валутата през UI, незнайно защо. Тръгна всичко от раз когато я забих в yaml файла.

За да го вкара в energy tab си има изисквания от към сензорите, трябва да имат специфични атрибути. Затова създаваш допълнителни сензори като utility meter и всичко заспива. Така реално можеш да си добавиш и контактите и други устройства, които ти връщат моментната консумация. Аз ползвам няколко контакта на на Broadlink и за тест сложих и Шели. Разликата ми е около 1кв на ден повече от контакта и по-малка при замерването на Шели-то. Но съм го сложил на техника, чиято консумация е константа. Ако не беше тъй, разликата щеше да е още по-голяма.

morfei1 одобрява това.

7. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Не ми излизат в списъка от падащото меню. Това което се вижда са само 2-те АП-та няма ми ги Дайкина и МХИ-то
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    • Тип файл: jpg 1.jpg‎ (90.7 KB, 221 Прегледи)

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Дам, явно трябва да се ползва метода на @departy. И при мен излиза стандартно само един ZigBee контакт, които реално е на климатика ми. Shelly1PM не ми излиза, понеже е вързано през MQTT. При теб излиза явно защото ползваш стандартната интеграция.

И аз има драми с преминаването към BGN, нито през UI нито през yaml става. Нещата се променят, но не се натрупва сумата в energy таба. Ще го оставя едно две денонощия да видя кво ще стане.

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

Home Assistant и Климатик. Как се прави?

Дам, явно трябва да се ползва метода на @departy. И при мен излиза стандартно само един ZigBee контакт, които реално е на климатика ми. Shelly1PM не ми излиза, понеже е вързано през MQTT. При теб излиза явно защото ползваш стандартната интеграция.

И аз има драми с преминаването към BGN, нито през UI нито през yaml става. Нещата се променят, но не се натрупва в energy Таба. Ще го оставя едно две денонощия да видя кво ще стане.

Не натрупва, защото каза че в recorder ти си си направил, whitelist на сензорите, които да записва. Липсват ти правилните сензори за енергия най-вероятно!

Това моят например

11. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Възможно е да е от това....., но преди това беше в euro и нищо не съм добавял в recorder whitelist и сензора се вижда в history. Сега пак се вижда но не натрупва. Спомням си, че при интеграцията създаде един нов виртуален сензор, сега пак го има сензора, но не натрупва сума, както казах.

Снощи го бъзиках към 23:00 - 01:00 та ще изчакам да мине поне денонощието.

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

Възможно е да е от това....., но преди това беше в euro и нищо не съм добавял в recorder whitelist и сензора се вижда в history. Сега пак се вижда но не натрупва. Спомням си, че при интеграцията създаде един нов виртуален сензор, сега пак го има сензора, но не натрупва сума, както казах.

Снощи го бъзиках към 23:00 - 01:00 та ще изчакам да мине поне денонощието.

Спомням си че при мен имаше подобен казус, добре че преди да почна да ръчкам правя backup. Върнах и настроих както трябва отначало и проработи. Пак беше проблем с валутите. Но при мен нямаше цена, а енергия се натрупваше.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Консумацията е ОК, но сумата не е ОК. Ще му дам малко време, ако не стане ще го върна в евро.

Edit

Май и други имат същите неволи, и май немогат да ги преборят

https://community.home-assistant.io/...urrency/335430

Аз ползвам mariaDB, и от опита ми с influxDB или трябва да се направят корекции в DB (което май не работи), или трябва да се направи настройката за BGN, след което да се ресетне - изтрие цялата DB, за да си дойдат нещата на място.

Ще си върна EUR и ще видя дали ще проработи, ако ли не ще се ровя по базата или ще я ресетна/изтрия.

Този пост е редактиран от morfei1; 13-12-21 в 02:39.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

Консумацията е ОК, но сумата не е ОК. Ще му дам малко време, ако не стане ще го върна в евро.

Edit

Май и други имат същите неволи, и май немогат да ги преборят

https://community.home-assistant.io/...urrency/335430

Аз ползвам mariaDB, и от опита ми с influxDB или трябва да се направят корекции в DB (което май не работи), или трябва да се направи настройката за BGN, след което да се ресетне - изтрие цялата DB, за да си дойдат нещата на място.

Ще си върна EUR и ще видя дали ще проработи, ако ли не ще се ровя по базата или ще я ресетна/изтрия.

Ако успееш да го оправиш, моля кажи как, защото аз знам, че имах събщия проблем. Затова върнах backup-a и направих всички настройки предварително, после добавих сензорите в Energy tab-a и всичко си тръгна по вода и от тогава не го пипам, да не взема да ос*ера нещо.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Снощи го оправих по грубия начин, щото по нежния съм пробвал и не става за други неща (може би става, но трябва да си много навътре с администрацията на DB като цяло). Пернах цялата база на mariaDB и си върнах стандартната на HA - SQLite.

Разбира се изгубих цялото History, но аз така или иначе не държа на него в дългосрочен план.

Беше доста късно и не съм го мъчил дали ще тръгне с BGN, но сега си работи с натрупване.

За мен проблема е в това, че след като веднъж е създаден запис в mariaDB и той е в EUR, за даден сензор, не може да го промениш на BGN и да продължи да работи коректно. Или триеш дадения запис (което си нямам на идея как става), или триеш цялата база. Със стандартната HA база е лесно, задавам BGN и ако не тръгне, просто трия базата, рестартирам и той си я създава нов файл на чисто, като губиш цялото history.
    Този пост е редактиран от morfei1; 13-12-21 в 11:20.

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

Снощи го оправих по грубия начин, щото по нежния съм пробвал и не става за други неща (може би става, но трябва да си много навътре с администрацията на DB като цяло). Пернах цялата база на mariaDB и си върнах стандартната на HA - SQLite.

Разбира се изгубих цялото History, но аз така или иначе не държа на него в дългосрочен план.

Беше доста късно и не съм го мъчил дали ще тръгне с BGN, но сега си работи с натрупване.

За мен проблема е в това, че след като веднъж е създаден запис в mariaDB и той е в EUR, за даден сензор, не може да го промениш на BGN и да продължи да работи коректно. Или триеш дадения запис (което си нямам на идея как става), или триеш цялата база. Със стандартната HA база е лесно, задавам BGN и ако не тръгне, просто трия базата, рестартирам и той си я създава нов файл на чисто, като губиш цялото history.
    Това го правих и аз. Когато минах на MariaDB. Може би трябва нов ден който е само на една валута. В базата иначе лесно, стига да знаеш къде да намериш записите. С базитр съм окей, но не съм се ровил да влизам в нея. Иначе ако можеш изтегли един DBeaver и пробвай да се вържеш към нея, само трябва да отвориш порт през HA

18. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Цитат Първоначално публикувано от departy Виж публикацията
    Това го правих и аз. Когато минах на MariaDB. Може би трябва нов ден който е само на една валута. В базата иначе лесно, стига да знаеш къде да намериш записите. С базитр съм окей, но не съм се ровил да влизам в нея. Иначе ако можеш изтегли един DBeaver и пробвай да се вържеш към нея, само трябва да отвориш порт през HA
    Затова и реших и изчаках, може и да не съм чакал достатъчно.... върнах на EUR докато бях все още с mariaDB, пак не се случиха нещата. От линка който дадох по горе са правили опити с корекции по базата, но не е дало резултат. Нещо подобно съм се мъчил да направя преди време и с influxDB, докато я ползвах и също не даде резултат, докато не ресетнах всичко което пишеше в нея.

Стигнах до извода, че когато човек няма нужните знания да администрира DB, по добре да не рови в нея или да не прави промени в движение, защото нещата се прецакват, особенно ако DB му е важна. Вече съм само с няколко устройства на които следя само определени параметри. Purge на recorder-а на базата ми е на 24часа. Единствено в по дългосрочн план следя Energy таба (един смарт контакт) и няма смисъл (поне при мен) от mariaDB или influxDB + Grafana. Виж при теб е по различно с толкова много entities и период 365дни, но пък и машината на която ползваш HA спрямо моето Rpi е все едно да сравняваме магаре (моето Rpi) и космос (твоята машина)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 18 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LG LED 55SM9800PLA и проблеми с Google Home Assistant / Alexa Echo Dot
    От s01o във форум LG телевизори
    Отговори: 9
    Последно: 26-03-20, 15:55
  2. Отговори: 16
    Последно: 13-11-18, 21:15
  3. Отговори: 11
    Последно: 26-01-17, 20:39
  4. Климатик прави по-висока температура от зададената
    От kikotyy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 18-11-16, 20:55
  5. Как се прави рестарт на климатик?
    От marian1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 6
    Последно: 21-08-11, 23:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе