Първоначално публикувано от
morfei1
Затова и реших и изчаках, може и да не съм чакал достатъчно.... върнах на EUR докато бях все още с mariaDB, пак не се случиха нещата. От линка който дадох по горе са правили опити с корекции по базата, но не е дало резултат. Нещо подобно съм се мъчил да направя преди време и с influxDB, докато я ползвах и също не даде резултат, докато не ресетнах всичко което пишеше в нея.
Стигнах до извода, че когато човек няма нужните знания да администрира DB, по добре да не рови в нея или да не прави промени в движение, защото нещата се прецакват, особенно ако DB му е важна. Вече съм само с няколко устройства на които следя само определени параметри. Purge на recorder-а на базата ми е на 24часа. Единствено в по дългосрочн план следя Energy таба (един смарт контакт) и няма смисъл (поне при мен) от mariaDB или influxDB + Grafana. Виж при теб е по различно с толкова много entities и период 365дни, но пък и машината на която ползваш HA спрямо моето Rpi е все едно да сравняваме магаре (моето Rpi) и космос (твоята машина)