Базата е на 1 година, сложил съм retention 365 days и е около 600 MB. Намира се на специален раков сървър в NVMe 1TB, всичко е във VMware ESXi
Базата е на 1 година, сложил съм retention 365 days и е около 600 MB. Намира се на специален раков сървър в NVMe 1TB, всичко е във VMware ESXi
Аз пак имам проблем с Туя.
Като си платих за статично IP си преинсталирах ХА и сега не мога да си добавя туята. Дава ми грешка
Някакви идеи???
Имаш същия проблем като моя, които описах по назад в темата, предполагам.
Виж пост 34, трябва да се логнеш в Tuya девелъпър сайта и оттам да изключиш въпросната опция, или ако не искаш, да добавиш IP адреса като позволен.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
![]()
Този пост е редактиран от morfei1; 08-12-21 в 20:45.
Добавих IP адреса като позволен. И пак не ще.
За коя опция говориш да изключа?
Погледни снимката от горния пост.
Опцията Cloud Authorization IP Allow list. Изключи я ако е включена.
При мен така се получиха нещата.
ОК
ще пробвам.
А как мога да изтрия klaud проджектите които съм създал? Мога да добавям но не намирам начин да трия.
- - - - - - - - - -
стана.
Благодаря
Ок ха тръгна распи пи зеро 2.
Интегрира си efergy електромера. Сега се чудя как да рисувам красиви графики за моментната консумация и как да експортвам в csv формат. Да се пусне на виртуалка също е много лесно.
Сега имам повече въпроси но дори не знам какво да питам. Като стигнахме дотук вече може да се пазари нов хатдуер.
Можеш да рисуваш добре с influxDB + Grafana add-ons. Всичко е подробно описано как се случват нещата.
Точно така искам да ми се показват едно под друго и най отдолу да има ТОТАЛ.
Това с писане на код ли се получава или има начин пре интерфейса?
Ето тук в този списък искам да ми се появят и другите две машини.
![]()
Този пост е редактиран от mimojef; 11-12-21 в 12:09.
Имай предвид, че ако си с Tuya устройства, ще има разминаване с реалността. Тези устройства пращат информация един път в минута. А за точно мерене трябва няколко пъти в секунда. Иначе ще имаш месечно няколко киловата разлика! Ме мога да гарантирам колко и на къде.
Ако все още искаш да го направиш, можеш да прочетеш в детайли тук: https://www.home-assistant.io/integr...utility_meter/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ах. Сложно ми изглежда.
Ще окъкам нещо и после трябва да търсе @biro да ми оправя бакиите
Май няма да се занимавам.
Интересно как ви е дало за валута лева, до колкото си спомням на мен не ми го даде като вариант (не съм се задълбавал повече) и затова избрах евро.