Страница 10 от 11 ПърваПърва ... 891011 ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 158
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Zdraveite, taka i nikoi ne mi otgovori za moeto LG 12, koeto ne topli Kolko gradusa bi trqbvalo da e temperaturata na vazdushnata struq - moqta e kam 40-45gradusa pri tem nad 0 otvyn? A pomestenieto e 25kv.mx 1.50 visochina . i klimatika ne moge da dostigne 23-24 gradusa ako van e megdu 0-5 gradusa.

Aisman - mnogo se nadqvam na teb )

<div align="right">Originally posted by serafimov*-*07/12/2004*:* 16:45:31</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">ЕЕееее, ама ти ми говориш за много високи температур. Занаеш ли че ако за постигане на темепратура 21 гаруса ти трябва една мощност за 23-24 ще ти трябва мнооооооого по голяма мощност.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2004

До Julian. Извинявай но не разбрах точно какво имаш предвид за високите температури. ДОколкото знам топлата струя от климатика трябва да е кам 50градуса, а при мен дори когато навън е 10-15гр е около 40. И въпороса ми бе дали е нормално това, и това ли е причинат да не достига зададени 23градуса - и то при топло време навън. А когат паднат темп към 0гр и под 0 - не ми се мисли

Да знам дали е проблема в работата на климатика и евентуално дали не се нуждае от дозареждане , или проблема е че не съм случил с избор на марка, модел и мощност

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

При първоначалното пускане и след стартиране на вентилатора на вътрешното тяло е нормално температурата на изходящия въздушен поток да бъде 40-45<sup>о</sup>C (както пишеш). Ако при това положение не се достига зададената температура за помещението (23<sup>о</sup>C), това означава или че топлинните ти загуби са много големи, или че помещението не е с тези размери, които посочваш.

Все пак дай малко повече информация:

Непрекъснато ли работи външното тяло или в един момент спира? След като спре, продължава ли да работи вентилаторът на вътрешното тяло? Ако и това е така, на по-ниска скорост ли превключва или си остава на същата? Има ли момент в който спират да работят и двете тела?

5. Member
    Тук е от
    Sep 2004

И при мен се получава така, но когато оставя отворена вратата и топля други части от апартамента[:D]

ако затворя вратата, става колкото си искам градуса/макар че повече от 24 никога не съм искал/

между другото, незнам кой е точно модела на ЛЖ-то, но аз като си купувах моите климатици имах предложение за едно от същата марка 12 /инвертор/ но никъде в нета и дори в книжката му не пишеше да е инвертор и затова не го взех.

6. Тук е от
    Dec 2004

<font color="red">Х</font id="red">убавите климатици за малко пари в момента са само тези<font color="red">, </font id="red">крадени от реномираните марки<font color="red">,</font id="red"> но са под друго име. <font color="red">Т</font id="red">ова<font color="red">,</font id="red"> че е правено в <font color="red">К</font id="red">ита<font color="red">й</font id="red"> не е лошо<font color="red">,</font id="red"> от <font color="red">Т</font id="red">урция са много по зле<font color="red">.</font id="red"> <font color="red">И</font id="red">ли <font color="red">си</font id="red"> изберете от втората употреба някой по<font color="red">-</font id="red">нов модел<font color="red">,</font id="red"> за да не е издухан компресора<font color="red">. </font id="red"> <font color="red">В</font id="red"> <font color="red">Я</font id="red">пония ги експлоатират няколко години<font color="red">,</font id="red"> но много по<font color="red">-</font id="red">грамотно от нас и ги сменят с по<font color="red">-</font id="red">икономични<font color="red">.</font id="red"> <font color="red">И</font id="red">ма вече модели на DAIKIN с до 70% икономия на ел.ток<font color="red">,</font id="red"> в сравнение с обикновените модели<font color="red">.</font id="red">

7. Тук е от
    Jul 2004

Аз така и направих! Купих си Panasonic 12-ка , инвертор, втора употреба , Японски. Фирмата дава една година гаранция , много е тих и икономичен. Вързал съм му един електромер и ми дава 8Кв средно на ден , което в сравнение с акумулиращата ми печка е направо песен[:D]

Знам че новото си е ново но за същия модел нов трябва да се изръся двойно! Само времето ще покаже дали съм взел правилното решение[] но за сега съм доволен!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">хубавите климатици за малко пари в момента са само тези крадени от реномираните марки но са под друго име че това е правено в китаи не е лошо от турция са много по зле,или изберете от втората употреба някой по нов модел за да не е издухан компресора в япония ги експлоатират няколко години но многопо грамотно от нас и ги сменят с по икономични има вече модели на DAIKIN с до 70% икономия на ел.ток в сравнение с обикновенните модели

<div align="right">Originally posted by AISMAN*-*10/12/2004*:* 17:35:18</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="blue">//offtopic

[!]

Хайде някой модератор да му сложи препинателните знаци, че то бива бива, ама чак пък толкова... Досега пишеше само с главни букви, тук е употребил една запетая (грешно) и една точка. Как ли пише на кирилица изобщо? Миркаджийска му работа...[}]</font id="blue">

<font color="maroon">//offtopic на //offtopicа

Мъка, мъкааа....</font id="maroon">

10. Тук е от
    Jul 2004

Здравейте,имам Панасоник 9-ка(Малайзия) ,интересува ме, защо в последно време ми мига индикатора <font color="red">"power"</font id="red"> при начално включване на климатика,като след 1-2 минути започва да си свети нормално(постоянно).Това не е всеки път ,но през ден два го забелязвам.Лятото не ми се е случвало такова нещо.Лично моето обяснение е ,че това е свързано със захранването от мрежата,но очаквам вашите коментари...

Благодаря предварително!!![^]

11. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Индикатора "Power" мига винаги при първоначално включване на климатика на режим "отопление",и остава да свети постоянно при включването на вътрешния вентилатор.

Можеш да видиш "Power" да мига отново при включен вече климатик,но това е процеса на" размразяване".

По-опасно е да ти мига таймера.

12. Тук е от
    Jul 2004

Много ти благодаря за мнението ,но по мое скромно мнение не е точно тази причината ,понеже както писах по-горе това ми се случва от няколко дни.Уверявам те ,че бих го забелязал ако го имаше преди това.

13. Тук е от
    Nov 2004

Май наистина проблема не е в климатика а в апартамента ми. Квадратурата е 25 кв, 2.50 вис. Тухла, но с никаква изолация, на 1ви етаж и с кофти изложение. Относно това дали работи постоянно външното тяло - да ако му задам 23-24 градуса работи постоянно докато не се спре за да се размразява. Ако му задам напр.22гр, след определен период от време (не много кратък изключва , като секунди след това изключва и вентилатора вътре - така че те изкючват почти едновременно. Но явно топлиините загуби трябва да са големи защото след като е достигнал зададената темп и се изключи - точно след 3мин , започва пак да работи.

А при това положение въобще няма да е икономично отоплението защото времето на работа е много - от 24ч, някаде към 21-22 ще работи. Какво ще ме посъветвате - да взема по мощен климатик - 18 или 12 инвертор или да си направя изолация , зашото дори и с по мощен климатик, разликата е че вместо напр 10-15мин работа ще затопли за 5, но пак ще се включи след 3 мин. Ще съм ви благодарен за идеи по какъв начин да го използвам този климатик при това положение - наистина ли е по добре да стои включен 24ч, като му намалям темп.на 18-19 когато не съм в къщи или да го пускам напр. от 16ч - 09 ч на другия ден

При първоначалното пускане и след стартиране на вентилатора на вътрешното тяло е нормално температурата на изходящия въздушен поток да бъде 40-45оC (както пишеш). Ако при това положение не се достига зададената температура за помещението (23оC), това означава или че топлинните ти загуби са много големи, или че помещението не е с тези размери, които посочваш.

Все пак дай малко повече информация:

Непрекъснато ли работи външното тяло или в един момент спира? След като спре, продължава ли да работи вентилаторът на вътрешното тяло? Ако и това е така, на по-ниска скорост ли превключва или си остава на същата? Има ли момент в който спират да работят и двете тела?

14.  

15. Тук е от
    Jul 2004

Аз съм с Panasonic 12 инвертор и вътрешното тяло си работи постоянно независимо дали перката от вън се върти или не. Просто когато външното тяло спре се усеща леко намаляване на оборотите на вентилатора. Какво ти е съотношението на преобразуване на енергията при топлодухащ режим?

16. Тук е от
    Nov 2004

Маи ти си единствения който харесва LG , ако все още влизаш в този форум пиши ми малко повече инфо за тези климатици ?

Виж въпроса е строго професионален и се съмнявам, че тук ще получиш най-компетентния съвет. Чувал съм (не твърдя, че е така), че инверторните климатици компенсират около 15-20С температурна разлика. Аз се доверих на LG и не съжалявам. Разбира се за марката се плаща[8D].

Виж, ако решиш, че трябва да го управляваш по GSMa си аз съм насреща.

<div align="right">Originally posted by Lupus*-*11/01/2004*:* 12:01:55</div id="right">

[/quote]

17. Тук е от
    Dec 2004

Здравейте от доста време съм намислил да си купя климатик, за съжаление все не ми достигаха парите, но сега вече посъбрах. Интересуват ме доста неща преди да премина към покупката, мога да отделя към 850-900 лв.

Кажете ми какви характеристики да гледам като купувам какво е 9000 BTU?

Каква е разликата м/у инверторен климатизатор и климатична сплит система, т.е. какво е инвертор

Помещението ми е хола в апартамента с квадратура 23 кв.м. кубатурата е 60 куб.м. к с източно изложение и 1 външна стена (тухла без топло изолация)

Препоръчайте ми марка и модел

Благодаря

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Прочети какаво иам писано преди това че мног въпроси имаш и съответно доста трябва да се пише. BTU e извън системна единца за количество топлина. При климатиците се говори за BTU/h което е мощност. Обикновенно се дава мощостта на охлаждане. 9000btu/h май бяха към 2,5 KW, като мощостта на отопление ще е по голяма и зависи от модела климатик. При инвертора няма потдържане на температурата чрез включване и изключване а, се регулира плавно топлиннта мощонст. За тази цел и компресора е по специлален и има много електроника поради което инверторите са по скъпи но и могат да бъдат много по икономични от конвенционалните климатици, а колко по икономични ще са пак си зависи от конкретния модел. Кон******о моел немога да ти препоръчам защото незнма в момента какви са цените на климатиците.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 11 ПърваПърва ... 891011 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе