Страница 8 от 11 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 158
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2004

Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Някой дали има представа как да изолирам вибрациите от външното тяло? Между стойката и тялото има гумени тампони и въпреки това в стаята бучат ниски честоти та не се диша Лошото е че преместих външното тяло и сега не ми важи гаранцията, ама тя и фирмата която ми го постави е гола вода та това не е проблем - препоръчайте ми нещо...

<div align="right">Originally posted by danchoto - 29/10/2004 : 19:49:01</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="red">ако стойката ти е от кух профил бучнето е неизбежно </font id="red">

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

...............

<font color="red">ако стойката ти е от кух профил бучнето е неизбежно </font id="red">

<div align="right">Originally posted by weka*-*29/10/2004*:* 21:03:19</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Избежно е! Запълни кухините на стойката с пенополиуретанова пяна.

Провери дали не си стегнал прекалено крепежните болтове между стойките и тялото. Тялото трябва свободно да "плува" върху гумените тампони, за да не се предават вибрациите към стойката и от там към стената. Ако тези мерки не дадат резултат, това означава, че има недобре балансирани въртящи се елементи в тялото (вероятно перката на вентилатора).

4. Тук е от
    Oct 2004

мерси!

утре с това ще се занимавам

п.с. С право са казали хората че информацията е злато

5. Тук е от
    Oct 2004

[quote]аз си купих японска Toshiba RAS2282 втора ръка.

<font color="red">от един инвертор се чува струята на въздоха от вентилатора и различни тонове ( от ниски към високи ) зависимост от честотата на въртене . инвертера работи минимум на 50 различни честоти (скорости )</font id="red">

6. Тук е от
    Nov 2004

Здравейте и от мен.Много ми беше интересно да прочета всичко написано до тук.Аз също стоя пред дилемата кои климатик да избера..

Значи имам двама познати всеки ми рекламира неговата си стока и се обърквам. Единия ми хвали Haier HSU-12HT03 inverter или Fuji Electric - RS 12LA а другия които основно поставя Hisense ми хвали тях.

Ако си сложа Hisense като познат ще ми даде 5 години гаранция и каза че има всякакви части в наличност докато при Haier сервиза им е в София и може да останеш 30-40 дни без климатк.

На Hisense ми хареса LCD дисплея и дистанционното с термо датчик.

говоря за модел Hisense 3502 , тялото отвън също е поцинковано докато при Haier е пластмаса..

За Fuji electric на дизаин е нещо средно не е лошо,но и цената му е с около 300 лв повече от Haier-a i Hisense.

Моля някои независим да се изкаже..според него струва ли си да си взема Fuji electric или нещо друго..и ще имам ли проблеми ако си сложа един Hisense 3502..или като междинно решение да избера Haier ?Иска ми се да не се чудя и да бях си сложил един Panasonic от Malayasia но нещо ги нямало ..така се било случило и миналата година по това време..за 2-3 месеца..

Благодаря предварително

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Значи Хисенсе е най не надежднбия климатик от горе избоените. Не се балзни по гъзариите като дисплей и др.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

@vlasakiev

Вземай Fuji. Най-читав е от трите. Освен това, най-вероятно ще е внесен от "Темпекс", не директно от Китай, а през гръцкия дистрибутор. Т. е. няма да имаш проблем със сроковете на доставка на резервни части (чукни на дърво []).

10. Тук е от
    Nov 2004

Много благодаря за бързите отговори мнения и предложения!

Маи Fuji-то ще е

11. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Необходим ми е отговор на специалист

сложих си 2 климатика от различти монтажисти и какво се получи, първия няма проблем, но втория по-шумно си движи "ветрилото" при отопление. Като поогледах внимателно видях, че трудно се движи в средната щипка, сравних веднага с другия климатик и ... о, изненада - на този движещите се елементи намазани с някаква "грес" самзка, прозначна и без мирис. Взех си от нея и намазах скърчащия и всичко заспа . и сега ако някой ми каже какво е това нещо, че да издържа на висока температура и да не потече ще съм много блаогдарен.

12. Тук е от
    Nov 2004

Виждам , че по темата за климатици има компетенти хора (RAID, julian, Lupus) в този форум. Ще съм благодарен , ако ме посъветвате за избор на климатик. Трябва да се огранича в рамките на 1800лв.

Помещението е в апартамент 75 куб.м с 2 тераси, но към него често има отворена врата към друго с още около 20 куб. м. Държа да е инверторен и да работи сигурно и през зимата. Аз лично съм се спрял на Панасоник 15-ка, но не съм убеден в избора си.Чух, че бил малко шумен(за вътр. тяло става дума).Добри думи чувам за Дайкин, но не съм сигурен откъде бих могъл да си купя истински такъв, както и дали ще ми стигнат парите за 15-ка.

Всъщност всякакви идеи са добре дошли.

Благодаря предварително за отделеното време.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Виждам , че по темата за климатици има компетенти хора (RAID, julian, Lupus) в този форум. Ще съм благодарен , ако ме посъветвате за избор на климатик. Трябва да се огранича в рамките на 1800лв.

Помещението е в апартамент 75 куб.м с 2 тераси, но към него често има отворена врата към друго с още около 20 куб. м. Държа да е инверторен и да работи сигурно и през зимата. Аз лично съм се спрял на Панасоник 15-ка, но не съм убеден в избора си.Чух, че бил малко шумен(за вътр. тяло става дума).Добри думи чувам за Дайкин, но не съм сигурен откъде бих могъл да си купя истински такъв, както и дали ще ми стигнат парите за 15-ка.

<div align="right">Originally posted by canto*-*17/11/2004*:* 17:32:11</div id="right">

Ами малко не ми е ясно как ще си купиш Panasonic 15-ка инвертор, при условие, че в момента в България няма такива. Нито Daikin де...

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Значи Хисенсе е най не надежднбия климатик от горе избоените. Не се балзни по гъзариите като дисплей и др.

<div align="right">Originally posted by Julian*-*05/11/2004*:* 08:42:06</div id="right">

Градски а ги хвалеха много .

Сега малко инфо за Емерсона,който купих през лятото за офиса.

Топли добре,на повече от 25-26 град. по дистанционното не го пускам,че става много топло.Само дето взе да се чува припукване във външното тяло при включване.Отвътре не се чува.Освен това и на него във вътрешното тяло се чува пукане /леко/ когато се вклщчи външното.Явно от различните материали и топлинно разширение.

Повече инфо при минусови температури. Офиса се намира на около 500м от Варнеското езеро.

16. Тук е от
    Nov 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Виждам , че по темата за климатици има компетенти хора (RAID, julian, Lupus) в този форум. Ще съм благодарен , ако ме посъветвате за избор на климатик. Трябва да се огранича в рамките на 1800лв.

<div align="right">Originally posted by canto*-*17/11/2004*:* 17:32:11</div id="right">

Ами малко не ми е ясно как ще си купиш Panasonic 15-ка инвертор, при условие, че в момента в България няма такива. Нито Daikin де...

<div align="right">Originally posted by Raid*-*18/11/2004*:* 05:30:11</div id="right">

Благодаря за отговора.

Мдаа, наистина е дефицит в момента 15-ката на Панасоник, но все пак са ми обещали. Ако не се забавя много с избора бих могъл да взема. Въпроса е дали си струва. Другия вариант, който ми предлагат е 2 х 9-ки на панасоник , но от китайските, но това май не си струва.

Добре, все пак бихте ли ме посъветвали за тези пари как бих могъл да си реша проблема.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Ако ще са китайски няма смисъл да са точно Панасоник - няма да ти стигнат парите, пък и не си струва.

Ако държиш на инвертори - за тези пари можеш да вземеш и две 12-ки от друга марка - това е по-добрият вариант, стига да не е някой измислен Toyo, Crown или Hisense.

Ако пък държиш на Панасоник - остава ти вариантът с обикновени термопомпи.

18. COP
    COP е офлайн

Тук е от
    Nov 2004

Zdrasti dano ne e nahalno,no bih iskal savet

sprial sym se na dva modela klimatici

1.HITACHI RAS/RAC35YH4-1300 lv

2.PANASONIC 12 CKP-1029

3 PANASONIC 12 CKP-1399

Pome6tenieto e 75 kub vytre6no s edna vyn6na stena s izolacia

Koi model da vzema?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 11 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе