Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 157
Like Tree18Одобрявам

Коя фирма да избера за покупка и монтаж на климатик в София?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Коя фирма да избера за покупка и монтаж на климатик в София?

Доколкото знам, са коректни.Имаше много добри отзиви някъде из темите за ТОШИБА.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от imegogo
    здравейте може ли да ми даде някаква информация за фирма Джи и Ей ООД -води се вносител на тошиба,дали не са шарлатани като голяма част от фирмите,защотото ако се реша да дам толкова пари за климатик искам най-доброто обслужване а не проблеми,все пак климатика струва над 2000лв а монтажа му е 240лв

п.п всякаква информация ще ми е от полза благодаря ви предварително
    Няма да сбъркаш,страхотни професионалисти.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Намират се на ул. "Нишава" за тях само хубави неща могат да се кажат. Искай Пешката да дойде да монтира

5. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте . За Toshiba прочетох от къде и кой, а за Daikin да препоръчате фирма за покупка и монтаж ? За София . Благодаря предварително .

6. Тук е от
    Aug 2010

Някой би ли могъл да ми препоръча фирма за покупка и монтаж на климатици с марката Mitsubishi Еlectronic?

Благодаря предварително!

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

http://climacom.com/pages/dealers/0 ето дилърите на МЕ.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2010

Доволен съм от Булклима,преди седмица ми монтираха климатика и монтажа беше изършен много професионално!!!!! Браво на момчетата!!!!!

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Вчера ми монтираха климатика от Термо клима - Варна.
    Монтажа беше уговорен за 9.30 часа, в 9.15 на вратата ми звънна единият монтажник - дойде да огледа къде ще се монтира вътрешното и външното тяло. След това каза, че се връща до 5 минути и долу горе след толкова време цъфна на вратата с още един монтажник, като вече бяха качили климатика и необходимите материали и инструменти за монтажа. Преди да започнат монтажа измериха ръзстояните от мястото на външното тяло до мястото на вътрешното тяло и ми заявиха, че ще се наложи по-дълъг тръбен път от стандартния и по точно 4.50 м., като трябва допълнително да се заплати разликата от 3м. Съгласих се и монтажа започна. Единия монтажник се зае с тръбите - премери ги и ги изряза със спец.инструмент, след това запуши крайщата им и наниза някаква черна изолация, по-късно ги върза за вътрешното тяло и ги бандажира заедно с тръбата за дренажа. През това време другия монтажник нивелира стойката като отбеляза 4 дупки за пробиване, проби дупките в стената, сложи дюбели и закрепи стойката на вътрешното тяло. Измери отново с нивела положението на стойката. След това проби една не много голяма дупка в стената през която да минат тръбтите и една дупка на тераса. Монтажника измери отново с нивела разположението на стойките за вънншното тяло и ги закрепи за стената. Малко преди да сложи външното тяло пожелах да ми се поставят тампони и монтажника отиде до колата да взема 4-ри тампона, след което ги подложи под външното тяло и зави болтовете. Монтажниците закачиха вътрешното тяло и изкараха тръбите през дупките като при нужда огъваха на ръка тръбния пакет. Единия монтажник започна да връзва тръбите за външното тяло, тук се намесих отново, като пожелах вакумиране. То стана на два етапа от по 15 минути с 10 минути почивка като отвреме на време наблюдаваха показанията на манометрите. През това време поставиха кабел канал на тръбите и захранаващия кабел, който бе къс и се наложи удлъжаване за да стигне до контакта. След като приключиха с обезвъздушаването пуснаха климатика за проба. Fujitsu-то тръгна без проблем. Накрая запълниха дупките с пяна. Обясниха ми накратко функциите на ДУ. Дадоха ми гаранционата карта - гаранция за 36 месеца и кратко ръководство на БГ, както и прилежащата документация на различни езици.
    За монтажа ми взеха 150 лв. + 30 лв за допълният тръбен път, тампоните дойдоха бонус. След 2.40 ч. вече се радвах на монтиран нов климатик. Надявам се да не да нямам проблеми с него и да не се "сродявам" с монтажния екип.

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

sirgeorge честито, дълга и безаварийна работа на климатика и дано техник на климатици да не видиш у вас за проблеми, с изключение на моментите, когато трябва да се прави профилактика

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Благодаря gnf !!!

13. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте! Нокой може ли да сподели впечатления от фирма "МС - КЛИМА" (положителни и/или отрицателни). Това е сайта на фирмата http://www.msklima.com/

Възнамерявам да закупя климатик fujitsu, но все пак бих искал "сондирам" мнения за този продавач.

Благодаря предварително на отзовалите се!

14.  

15. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от echo
    В практиката, стойката под компресора се прикрепя с 2 болта, а друга - с един. Само така тя може да се нагласи да пасне под "крачето" на климатика, освен при идеално равна стена и много точни измервания и пробивания...
    Вчера ми монтираха климатика по същия начин. На направена забележка от мен защо само един дюбел. Отговора беше: "Напълно достатъчно е! Ние на тухлени стени тако ги правим , че на тоя бетон колко дюбела да сложим."
    И отказаха да сложат още един.
    За мен нормално е да има поне по 2 на стойка. На стойката има предвидени 3 отвора.
    Това че по трудно се напасвало после външното тяло не е оправдание.
    После защо има по нета снимки на паднали външни тела на климатици........

16. Member
    Тук е от
    Jul 2008

3 са отворите, защото не се знае при тези гръцки тухли къде ще хване. Един дюбел носи над 50кг. за сведение един климатик 12-ка е около 38 кг, така че 2 са ок, а 3 бр (2 при компресора и на леката част са съвсем ОК)

17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Ако ми разрешат,мога да кажа коя е фирмата,която ми монтира два климатика в един и същи ден. Трима човека бяха и ми казаха следното-"Не се плаши, няма да разбереш,че сме били тук!" Така и беше. При нов ремонт на апартамента, хората така пазеха,подлагаха и лепяха торби под машините,когато дупчеха,издирваха кабелите в стената, така че да не ударят ел.инсталацията,после веднага смучеха с прахосмукачка. Тръбите ги изведоха в тръбен канал за да не се загрозява гледката в стаята, отвън също. Просто думи нямам. Дадох си парите с кеф за монтажа! Фирмата е в София и само с това се занимава- климатици.Много съм доволна.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320130704[/time]_________________________________________________

Фирмата е "НекстКлима" - в Левски-Г. Много са добри. Предлагат климатици на Мицубиши, Дайкин и Санио.

18. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Браво...и честито!
    Тука в общия случай оплакванията са: "Претупаха монтажа","Не вакумираха и т.н.На фона на всичкото това,изказвания като твоето радват.
    Сега след като се изясни в темата за GE-то,че в общия случай вътрешното тяло е тихо и не пука(ако е добре наместено върху планката),остава да се избистри и въпроса дали дефроста му е шумен и дразнещ.И ако и тази точка е изпълена,то тогава наистина модела GE25/35VA ще се окаже нещо като "хит на сезона",след намалените цени от Климаком.

Между другото никой от собствениците не казва,дали е искал повишаване на темературата за край на дефроста преди монтажа,защото там може да се окаже разковничето за заледяването.

ПП
    ...rumialex,а всъщност при теб вакуумираха ли?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 21-09-12, 17:41
  2. фирма за покупка и монтаж на климатик в Хасково
    От MoreT във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 4
    Последно: 24-06-12, 21:50
  3. Избор на фирма за монтаж на климатик
    От korab във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 5
    Последно: 02-12-10, 22:33
  4. Коректна фирма за продажба и монтаж на климатици в София!
    От TRICHKO във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 13
    Последно: 07-08-09, 19:52
  5. Отговори: 6
    Последно: 15-03-08, 18:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе