Красива къща, както и монтажа.
Такива клипчета с монтажи на климатици в Япония мога да гледам до утре без дори за миг да ми омръзне !
Кефи ме, как пича си бачка с изгладената риза и елече, а с подобно облекло в България работят само високопоставени служители.
и климатика...
Нали стария климатик ме предаде, поръчах нов не от техноверигите а се доверих на фирма която се занимава с климатична техника, с цел да бъде качествен монтажа. Днес дойдоха сутринта и почнаха да го монтират, реших да не им се пречкам и ги оставих да работят на спокойствие. Накрая на монтажа ме извикаха демонстрираха работата на климата, тя си бачкаше и си тръгнаха а аз на работа. Прибирайки се реших да мина зад блока да видя как изглежда отвън и що да видя - освен снопа с тръбите, още някакъв кабел излиза от стената и се мандахерца около климата. Качвам снимки с въпросния кабел който се оказа захранващия на външното тяло. Колкото и да не разбирам от токове все си мисля че, не случайно захранващия кабел върви в снопа - за да е предпазен от атмосферните условия, още повече че кабела който са ми пуснали НО55VV-F, по спецификация не се препоръчва за директен външен монтаж. Моля разбиращите кажат аз ли само си мисля че е проблем това?
Машината подова ли е?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Не не е подова, обикновенна сплит система
Интересно е защо изхода на тръбите е ниско?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
И защо е прекаран в отделна дупка кабела и виси като........, а не е вкаран в пакета.
Защото, за толкова им е стигнал акъла...Не е хубаво така да се говори, но това са елементарни неща.
Много просто, забравили са го захранването, като са стягали пакета.
Някой им е казал, че машината се захранва от вътрешното тяло и са видяли късно гафа. Нормално е за някои "монтажни групи" в някои големи фирми, наемани само за летния сезон.
Същата работа и при мен....с тази разлика че не са забравили да сложат захранващия кабел в пакета,а са взели захранване от контакта на стената,и явно им е било по-лесно да продупчат стената през отвора за контакта,и от там да изкарат захранване към външното тяло.До сега не го бях забелязал,понеже външното тяло виси над вход за подземен гараж,който не ползвам от години...Истинска красота...IMAG2667.jpgIMAG2668.jpg
iveto
При вас поне кабела има извивка което не позволява при дъжд да се пълни вода като се стича по него,а не като при колегата iceberg при дъжд по кабела ще му тече вода вътре и дупката за пакета е уникална..
Този пост е редактиран от bobovo; 21-07-16 в 14:39.