Страница 36 от 62 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 921
Like Tree669Одобрявам

Добре ли и извършен монтажа?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Отговор: Добре ли и извършен монтажа?

Много разводнихме темата, но много хора действително отидоха, а още доста имат такива намерения... И то повечето са от кадърните... После ще се чудите защо няма читави специалисти в почти всички области. Отидоха да "завиват гайки" в чужбина.
    rosswen одобрява това.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Прав им път. Дано намерят покой...

4. Тук е от
    Feb 2016

Как е според вас монтажа? Hitachi rak-35rpc/rac-35wpc. Съгласен съм с мненията по-горе за некачествения монтаж. Дори и най-голямата фирма и хвалена да вземеш пак може да попаднеш на мърляви хора. Днес го монтираха, като за всяко нещо трябва да им гледаш в ръцете, защото става страшно. Първоначално искаха с 2 метра тръбен път да го монтират, нямало да има проблем. След 5 пъти повторено, че искам да е 3 метра тръбния път и да го навият ако трябва зад външното тяло станаха нещата. Понеже се забавиха с монтажа не вакуумираха системата, след изрично питане и повтаряне поне 6 пъти да го направят. Написах в полето в бланката с въпрос как е извършен монтажа, написах си директно "БЕЗ ВАКУУМИРАНЕ?" Системата била нова и нямало да има проблем, това им бяха думите. Обадих се във фирмата и направо побесняха от това какво се е случило. Утре ще изпратят други хора за да вакумират и ако трябва заредят системата. Външната дупка,където излизат тръбите я запълниха само със силикон, така ли трябва да е? Първия път за стойките разпробиха, но уцелили били арматура и трябвало да се преместят дупките малко, след което и тях запълниха със силикон. Така, като се работи на бройка, а не на надница според мен не е вариант.

Ето снимки:

https://imgur.com/a/eRufO

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Цитат Първоначално публикувано от Porsche911 Виж публикацията
    Как е според вас монтажа? Hitachi rak-35rpc/rac-35wpc. Съгласен съм с мненията по-горе за некачествения монтаж. Дори и най-голямата фирма и хвалена да вземеш пак може да попаднеш на мърляви хора. Днес го монтираха, като за всяко нещо трябва да им гледаш в ръцете, защото става страшно. Първоначално искаха с 2 метра тръбен път да го монтират, нямало да има проблем. След 5 пъти повторено, че искам да е 3 метра тръбния път и да го навият ако трябва зад външното тяло станаха нещата. Понеже се забавиха с монтажа не вакуумираха системата, след изрично питане и повтаряне поне 6 пъти да го направят. Написах в полето в бланката с въпрос как е извършен монтажа, написах си директно "БЕЗ ВАКУУМИРАНЕ?" Системата била нова и нямало да има проблем, това им бяха думите. Обадих се във фирмата и направо побесняха от това какво се е случило. Утре ще изпратят други хора за да вакумират и ако трябва заредят системата. Външната дупка,където излизат тръбите я запълниха само със силикон, така ли трябва да е? Първия път за стойките разпробиха, но уцелили били арматура и трябвало да се преместят дупките малко, след което и тях запълниха със силикон. Така, като се работи на бройка, а не на надница според мен не е вариант.

Ето снимки:

Това с не вакуумирането не мога да го разбера-това е най-готината част от монтажа. И после да идват отново и се презарежда-пълна глупост.
    Но честито и дълго и със здраве да го ползвате!
    Porsche911 одобрява това.

6. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

"Системата била нова и нямало да има проблем..."
    Много зле е положението с монтажите в България.
    Alexi, Porsche911, rosswen и 1 други харесват това.

7. Тук е от
    Feb 2016

Така навити тръбите дали е проблем? Защо да е пълна глупост за зареждане и вакуумиране наново? Единствен минус е че идват втори път и губят време, според мен е редно да се направи.

Wasabi филтрите дори не си направиха труда да кажат за какво са и трябва ли да се монтират...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Добре ли и извършен монтажа?

Трябва да се махне целия фреон сега, да се вакуумира цялата система поне 20 минути, после да се зареди нов фреон с везна точното количество . А колко хора не знаят какво трябва или не и монтажниците си слагат климатиците така и не им пука изобщо.

10. Member Аватара на frick
    Тук е от
    Apr 2011

Фреона който трябва да махнат,ако не бъде изпуснат в атмосферата какво мислите ще стане с него?

11. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Ето снимки:

За такъв монтаж аз не бих им платил на тези "майстори". При мен не бяха взели помпата от колата, но след напомняне отидоха и я взеха. Иначе сте прави, че трябва да им гледаш в ръцете.

Sent from my Power_2 using Tapatalk

12. Тук е от
    Feb 2016

И при тези "специалисти" помпата беше в колата и го мързеше да отиде, защото ще загуби още 20, 30 минути. Мерзавци. Сега ме е страх утре какви ще дойдат и какво ще правят. Какво да питам и говоря утре, като дойдат защото положението е трагедия? Язък,че от завода са си заредили машината, както трябва сега тея ще я "окапят" още повече сигурно..... Името на фирмата утре ще го споделя, като видя крайния резултат.
    Този пост е редактиран от Porsche911; 21-12-17 в 20:37.

13. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

И при тези "специалисти" помпата беше в колата и го мързеше да отиде, защото ще загуби още 20, 30 минути. Мерзавци. Сега ме е страх утре какви ще дойдат и какво ще правят. Какво да питам и говоря утре, като дойдат защото положението е трагедия. Язък,че от завода са си заредили машината, както трябва сега тея ще я "окапят" още повече сигурно..... Името на фирмата утре ще го споделя, като видя крайния резултат.
    Според мен, ако не заредят с чисто нов фреон по везна е безсмислено, да правят каквото е било. Климатика ако е работил, то влагата и въздуха са се смесили с фреона и с маслото на компресора. Та по-скоро да оклепат още повече нещата. Друг вариант КЗП и нова машина за сметка на фирмата.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2016

А новото, което ще ми сипят качествено ли ще е като това, което в завода са сложили? Никой не знае...

16. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

А новото, което ще ми сипят качествено ли ще е като това, което в завода са сложили? Никой не знае...
    Колегите, във форума, които монтират климатици, казват, че има бутилиран фреон 410а запечатан, та се предполага, че е подобен като този с който е зареден климатика. НО дали ще донесат такава бутилка, не е сигурно. По-скоро да донесат фреон източен от друга машина, който е бил на същото дередже. Не пречи да попитате "майсторите" какво мислят да правят преди да са почнали да оклепват още повече нещата.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

- - - - - - - - - -

По скоро не.

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Фреони всякакви, най-много китайски. DuPont и Honeywell са много скъпи (последно платих 760 лв. за 10 кила) и малко колеги ги ползват. И с най-лъскавата бутилка да дойдат, няма гаранция какво има вътре. Мача в свирен.
    bobovo, ivan74, SPSt и 3 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 62 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпроси свързани с монтажа
    От wils0n във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 21
    Последно: 17-09-13, 15:46
  2. Документ за извършен монтаж на климатик
    От imegogo във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 09-03-10, 20:49
  3. Haier HSU-09HA103/R2(DB) за 750 лв. с монтажа
    От rumo във форум Климатици Haier
    Отговори: 48
    Последно: 21-09-09, 21:31
  4. Относно монтажа
    От asd_klima във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 33
    Последно: 27-11-07, 00:25
  5. Внимание при монтажа на климатици !!!
    От DEF във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 2
    Последно: 23-06-06, 12:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе