Много разводнихме темата, но много хора действително отидоха, а още доста имат такива намерения... И то повечето са от кадърните... После ще се чудите защо няма читави специалисти в почти всички области. Отидоха да "завиват гайки" в чужбина.
Много разводнихме темата, но много хора действително отидоха, а още доста имат такива намерения... И то повечето са от кадърните... После ще се чудите защо няма читави специалисти в почти всички области. Отидоха да "завиват гайки" в чужбина.
Как е според вас монтажа? Hitachi rak-35rpc/rac-35wpc. Съгласен съм с мненията по-горе за некачествения монтаж. Дори и най-голямата фирма и хвалена да вземеш пак може да попаднеш на мърляви хора. Днес го монтираха, като за всяко нещо трябва да им гледаш в ръцете, защото става страшно. Първоначално искаха с 2 метра тръбен път да го монтират, нямало да има проблем. След 5 пъти повторено, че искам да е 3 метра тръбния път и да го навият ако трябва зад външното тяло станаха нещата. Понеже се забавиха с монтажа не вакуумираха системата, след изрично питане и повтаряне поне 6 пъти да го направят. Написах в полето в бланката с въпрос как е извършен монтажа, написах си директно "БЕЗ ВАКУУМИРАНЕ?" Системата била нова и нямало да има проблем, това им бяха думите. Обадих се във фирмата и направо побесняха от това какво се е случило. Утре ще изпратят други хора за да вакумират и ако трябва заредят системата. Външната дупка,където излизат тръбите я запълниха само със силикон, така ли трябва да е? Първия път за стойките разпробиха, но уцелили били арматура и трябвало да се преместят дупките малко, след което и тях запълниха със силикон. Така, като се работи на бройка, а не на надница според мен не е вариант.
Ето снимки:
https://imgur.com/a/eRufO
"Системата била нова и нямало да има проблем..."
Много зле е положението с монтажите в България.
Така навити тръбите дали е проблем? Защо да е пълна глупост за зареждане и вакуумиране наново? Единствен минус е че идват втори път и губят време, според мен е редно да се направи.
Wasabi филтрите дори не си направиха труда да кажат за какво са и трябва ли да се монтират...
Трябва да се махне целия фреон сега, да се вакуумира цялата система поне 20 минути, после да се зареди нов фреон с везна точното количество . А колко хора не знаят какво трябва или не и монтажниците си слагат климатиците така и не им пука изобщо.
Фреона който трябва да махнат,ако не бъде изпуснат в атмосферата какво мислите ще стане с него?
И при тези "специалисти" помпата беше в колата и го мързеше да отиде, защото ще загуби още 20, 30 минути. Мерзавци. Сега ме е страх утре какви ще дойдат и какво ще правят. Какво да питам и говоря утре, като дойдат защото положението е трагедия? Язък,че от завода са си заредили машината, както трябва сега тея ще я "окапят" още повече сигурно..... Името на фирмата утре ще го споделя, като видя крайния резултат.
Този пост е редактиран от Porsche911; 21-12-17 в 20:37.
Според мен, ако не заредят с чисто нов фреон по везна е безсмислено, да правят каквото е било. Климатика ако е работил, то влагата и въздуха са се смесили с фреона и с маслото на компресора. Та по-скоро да оклепат още повече нещата. Друг вариант КЗП и нова машина за сметка на фирмата.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
А новото, което ще ми сипят качествено ли ще е като това, което в завода са сложили? Никой не знае...
Колегите, във форума, които монтират климатици, казват, че има бутилиран фреон 410а запечатан, та се предполага, че е подобен като този с който е зареден климатика. НО дали ще донесат такава бутилка, не е сигурно. По-скоро да донесат фреон източен от друга машина, който е бил на същото дередже. Не пречи да попитате "майсторите" какво мислят да правят преди да са почнали да оклепват още повече нещата.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Фреони всякакви, най-много китайски. DuPont и Honeywell са много скъпи (последно платих 760 лв. за 10 кила) и малко колеги ги ползват. И с най-лъскавата бутилка да дойдат, няма гаранция какво има вътре. Мача в свирен.