По сервизните пишат, че дайсейкай 5 и 8 серия са с капилярни тръби, по 2 броя, с Ф1,2х80мм , за да не вибрира ТРВ-то. Кофти е заварка, без фомиране.
По сервизните пишат, че дайсейкай 5 и 8 серия са с капилярни тръби, по 2 броя, с Ф1,2х80мм , за да не вибрира ТРВ-то. Кофти е заварка, без фомиране.
Здрасти.
Монтирах си Осаката на Р22 фреон във форселта.
За сега работи много добре и охлажда приятно.
Имам малко проблеми с нагласянето на конденза ( климатика виси на свински опашки)
Питането ми е за тръбите .
Нормално ли е тънката тръба да замръзва ?
Получава се конденз във задната част на вътрешното където са свързани тръбите?
Друго което ми прави впечатление е , че двете тръби на външното са студени и кондензира вода.
Мерси за отговорите!
Мерси момчета.
Сега ще трябва да търся някои от раиона на китен за дозареждане.
Пък и мисля да махна свинските опашки и да го хвана за една метална етажерка.
п.п.
Така или иначе догодина на мястото на караванката ще има малка виличка и пак ще ми трябва да
ми монтира един климатик за там
- - - - - - - - - -
Малко феедбак
Намерих момче което да погледне климатика.
Оказа се че всичко си е ок с фреона .
Проблема с конденза е липсата на изолация около 4-5 сме точно при връзките. На вътрешното тяло.
Момчета ми изглежда доста читаво.
Да кажа не е презареждал климатика.
Замери налягането около 3.5 каза че е ок.
Разликата между течащите и нетечащите конуси е съвсем малка.
![]()
Е, сега... Никой не е безгрешен в нищо, то е ясно. Не е била целта друга, а да се усмихнем малко на тези моменти. Наздраве, ivan74!![]()
И от мене един монтаж(първи)
По стечение на обстоятелствата се наложи сам да си го монтирам. Тръбите влизат отдясно на климатика правят завой под гипскартона( изрязах каналче под тялото) и излизат вече отляво всички завои са правени с пружини за да няма пречупвания, иначе трябваше връзките да останат в стената което не е ок. Машината работи добре, не съм мерил налаганията ама предвид нормалната работа. Тръбите на изхода са потни при охлаждане. тръбния път 3.8м.
Преди вакумирането надух системата с азот на 20 бара за проверка на течове.
IMG_20190619_091616.jpg
IMG_20190619_091604.jpg
IMG_20190619_091546.jpg
IMG_20190619_091520.jpg
Този пост е редактиран от lampamp; 19-06-19 в 13:21.
Това хладилник ли е под вътрешното? Не е много ОК.
Хладилник е. Уж съм насочил струята нагоре и на другата страна да не духа във него
Проблема не е за хладилника а за климатика. Когато хладилника работи отделя доста топлина, която лъха кофти точно около датчика за вътрена температура. Ако се появят признаци на шизофрения при климатика, да знаеш, че е от хладилника.