Страница 54 от 62 ПърваПърва ... 4445253545556 ... ПоследноПоследно
Резултати от 796 до 810 от общо 921
Like Tree668Одобрявам

Добре ли и извършен монтажа?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2018

Отговор: Добре ли и извършен монтажа?

Здравейте отново, днес фирмата дойде и съм в шок, че си признаха грешката. Прехвърлихме дренажната тръба в дясно и го помолих да направи и лек наклон на дясно(той беше нивелиран добре без наклон). Сега дренажната тръба има директен наклон, а не като преди с 80см права отсечка. В дренажната вана има в дясно и ляво улей като със сигорност ще остава вода в този който не се използа, дори и с лекия наклон пак ще остане. Ще го мисля как да не остава вода, за гумата нещо не ми вдъхва доверие защото трябва да е толкова плътна че да не влиза вода под нея...

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011

Здравейте, преди 2 дни ми монтираха едно Митсубиши. Въпроса е, че поставиха външното тяло на една малка козирка под прозореца без да е закрепено с винтове. Просто си стои върху козирката на метална стойка. Те ме уверяват ще няма никакъв проблем и няма да мръдне, и няма смисъл да се пробива да не се появи влага в магазина отдолу. Нормално ли е това, защото мен ме притеснява?

4. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от milen76 Виж публикацията
    Здравейте, преди 2 дни ми монтираха едно Митсубиши. Въпроса е, че поставиха външното тяло на една малка козирка под прозореца без да е закрепено с винтове. Просто си стои върху козирката на метална стойка. Те ме уверяват ще няма никакъв проблем и няма да мръдне, и няма смисъл да се пробива да не се появи влага в магазина отдолу. Нормално ли е това, защото мен ме притеснява?
    Качи снимките на монтажа

Honor Play с помощта на Tapatalk

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011

Довечера ще направя.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Те да до бяха оставили да виси и на тръбите, за да не тежи на козирката!
    Според мен трябва да е закрепено неподвижно, а дали на козирката е най-удобното място силно ме съмнява.
    Ако се събере вода и сняг на нея, знаеш ли колко бързо ще "отплува' външното тяло към вторични суровини. Имах на старата работа такъв случай на отворена тераса. Като се запуши тръбата за отвеждане на водата с листа и клони и стой та гледай - цяло езеро с дълбочина над 25см. Нивото покри стойките и добре, че тялото беше на тампони и видяхме ситуацията навреме.

7. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Чак да отплува няма.
    Иначе за да не къса хидроизолацията (лятото като стане голяма жега), да е поне малко задигнато и по стабилно се слага на бордюри или на тротоарни плочки и се хваща за тях.
    Зарежи го така нали те си носят отговорността за монтажа и ти си имаш документ.

8.  

9. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Заслужават похвала хората, че не са разпробили плочата. Точно след две зими, всичко около анкерите щте е на брашно. Ще се окепази цялата конструкция заради вашия климатик. Боби ви е дал съвет как се прави с "ботдюри".
    А бордютчетата може с полиуретанов уплътнотел (салам) към плочата. Няма мърдане.

10. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Ми то и стойките може със "салам" ...

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Колега mimojef,
    Надявам се, че не си вадиш хляба с инсталация на климатични и други системи, които изискват закрепване по покриви, козирки и подобни.
    Значи предлагаш тези монтажници да искат от клиента допълнително възнаграждение за "патент".
    Ако на мен ми бяха направили такъв монтаж, щях да им предложа да си вземат оборудването и да си го монтират по този начин у тях или в офиса си.

По твоята логика никой нищо не трябва да закрепва по покривни строителни конструкции.
    Има си начини за работа върху хидроизолации, покриви от различен тип и т.н. Това, че някой си е позволил "хвърчащ" монтаж, не значи, че не е възможно фиксирането на телата с предварително полагане на термо и хидро изолация. Пример - антените от всякакъв тип. Особено на мобилните оператори.

12. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

https://www.youtube.com/watch?v=AtovhJ4QylM
    Ето този човек си изкарва хляба с монтаж на климатици. От 41:00 напред се вижда кърти ли плочи с анкери. Както казахте начини за закрепване много. Кой правилен, кой не.
    Аз не бих позволил да ми продупчат плочата заради едно тяло на климатик. За антена на мобилен оператор може да си полмисля
    Този пост е редактиран от mimojef; 01-10-19 в 10:20.
    Jack Krauser одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Аз на този монтаж не видях инсталация върху покрив или козирка, ама хайде от мен да мине.
    Когато намериш и изгледаш фирмено обучаващо видео за инсталация на Mitsu, тогава можем да коментираме.
    Дори ръководството за инсталация, предполагам, съдържа необходимите фирмени изисквания.

14.  

15. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Дори ръководството за инсталация, предполагам, съдържа необходимите фирмени изисквания.
    Така е. Прав сте.
    Около сградните конструкции обаче също има някой Основни правила и изисквания които трябва да се спазват.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Монтажа едно на ръка в клипа, кефи ме колко е свикнал с колана и разположението на инструмента, който хич не е малко, та вземането и връщането на инструмент не му губят никакво време.Относно дупченето на плочи или козирки - никога не е било проблем от към хидроизолиране на мястото на пробива.За всяко нещо си има технология.
    Gena_bs, tony34al и rosswen харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

То технологии има много, въпросът е кой ги знае, спазва - дали от желание или от възможност, умения, цена. Така че на теория е едно, но на практика малко по-различно седят нещата.
    bobivg одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от Genadi80 Виж публикацията
    Качи снимките на монтажа

Honor Play с помощта на Tapatalk

Ето снимка на монтажа. Това е втори етаж ако не става ясно.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от milen76; 01-10-19 в 11:20.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 54 от 62 ПърваПърва ... 4445253545556 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпроси свързани с монтажа
    От wils0n във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 21
    Последно: 17-09-13, 15:46
  2. Документ за извършен монтаж на климатик
    От imegogo във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 09-03-10, 20:49
  3. Haier HSU-09HA103/R2(DB) за 750 лв. с монтажа
    От rumo във форум Климатици Haier
    Отговори: 48
    Последно: 21-09-09, 21:31
  4. Относно монтажа
    От asd_klima във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 33
    Последно: 27-11-07, 00:25
  5. Внимание при монтажа на климатици !!!
    От DEF във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 2
    Последно: 23-06-06, 12:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе