Ей, опасни монтажници има в Дойчланд.
Не бях виждал до сега такова вакуумиране с ръчна помпа. Обаче ми хареса как изолира крановете и тръбите.
На мен ми прилича на безплатен монтаж на климатик закупен от METRO Cash & Carry. Нищо не разбират тия! Не сложиха в обща изолация двете тръби при минаването им през стената, навряха снопа във ПВЦ водопроводни тръби, използваха за вакуумиране велосипедна помпа, даже и динамометричен ключ се включи /за к'во ли им беше/, тампони на външното тяло /тия луди ли са бе/.
За какво да го правят, нали после тръбите ще се разделят при крановете.
Съгласен съм, че изглежда доволно грозно с водопроводните тръби, но за сметка на това е солидно, надеждно, дълготрайно и си решават проблема с прегорялата от слънцето и накъсана изолация след време. А вакуумът си е вакуум, независимо от помпата. Далеч по-добре от оставен въздух и влага в системата, или от продухването с фреон, масово практикувани в България
Здравейте. Извинявам се ако не е тука мястото на моя въпрос. Имам нов климатил Gree fairy това му е първо лято, след като изключи компресора въздуха почва да мирише гадно. Прочетох че това се получава когато е мръсе топлообменник и се трупат гъбички там и в дренажната вана. Свалих капака на климатика и всичко беше като ново, но аз все пак напръсках с обесмаслител и после с чиста вода, турбината и ваната не посмях да я свалям аз, и не е сваляна... Преди да напръскам разгледах дреажната тръба дали има хубав наклон, тя се намира в ляво, явно може и в дясно да се сложи защото имаше изход и запушена с гумена тапа, аз я извадих и изтече 50-70мл вода... Нормално ли е това, може ли да има неправилен наклон и водата да се задържа и затова да мирише?
Има един уред наречен нивелир. Слагаш го отгоре и разбираш накъде е наклона.
Само трябваше да нареди тръбите в обратна посока за да не се пълнят с вода и всичко щеше да е перфектно.
... Не думаи... Не ми е това въпроса, а дали е нормално да изтече толкова вода след като е спрял климатика...
П.с в момента нямам под ръка нивелир. Но въпреки това пуснах климатика за да видя от къде ще тръгне първо да тече, първо тръгна от страната където е тръбата но след няколко секунди и от др.
- - - - - - - - - -
медните тръби са в ляво, а дренажната в дясно, дефакто дренажната минава през целия климатик.
Не знам дали да търся отговорност от монтажниците, но все пак утре ще отида и ще им обясня ситуацията.
Само да уточним, че както се вижда съм невеж, вътрешното тяло трябва да си е добрве нивелирано и да няма никакъв наклон. И събрирането на водата може ли да довежда до тази миризма, или трябва да има и прах, мизерия...
Може да довежда до миризма натрупването на мухъл по турбината. При моите се актиивира ръчно подсушаването на питата след изключване в режим на охлаждане, при някои модели и марки след изключване автоматично подсушава питата.
Този пост е редактиран от the inquirer; 26-08-19 в 22:59.