Мести го, той направо е останал в стената.Дебит ще има и така, но не мисля, че така е нормално да стои машината.
Мести го, той направо е останал в стената.Дебит ще има и така, но не мисля, че така е нормално да стои машината.
Аз бих го изместил 20 см вдясно. Сега на практика 1/4 от топлообменника ти не се обдухва. Неминуемо ти е паднал COP, а и изместването ще стане изключително лесно.
според мене нямаш проблеми и не се налага да харчш излишни парички за демонтаж и монтаж на външно тяло, удължаване на тръбен пакет и т.н.
няма да имаш забележимо изменение на сметките за ток, така че притесненията са ти неоснователни
Защо пък да удължава тръби и тн.Да го развие от стойките.Да го премести на дясно и нагоре(или само надясно),колкото му позволяват тръбите(и според него е нужно)и да бележи стойките.Нивела,дупки,гайки,ракия.Първоначално публикувано от nebelservice
Две подвески и по дълги болтове с шайби ,тръбите не ги пипаш...местиш климатика надясно от 5 до 7 см стягаш и си готов.Докато се слага масата с мезето събираш такъмите и сядаш на си пиеш ракията...
Само да вметна, че е мого важно външното тяло да бъде стабилно и надежно монтирано.
При мен има проблем при вътрешното тяло-има един гаден брум.Мисля,че не е закрепено правилно,защото от единя край(противоположния на този от който излизат тръбите) се мърда нагоре около 2-3 см. или вентилатора вътре не е фиксиран здраво.Ако го повдигна малко и притисна капака брума изчезва.Обадих се на сервиза,дано дойдат по-скоро,че не се трае.Някой срещал ли е такъв проблем?
Здравейте, реших да попитам в тази тема, вместо да пускам нова.
Имам притеснения относно това дали правилнo са ми монтирали климатика, и по точно притесненията ми са относно тръбния път и това, че външното тяло не е монтирано по-ниско от вътрешното. Четох, че не е невъзможно да се монтира по този начин, но е необходимо да се направи маслен трап, а това на мен нищо не ми говори.
Прилагам снимка на монтажа, извършен днес, затова и не е оправена падналата мазилка:
Благодаря предварително за вниманието!
След време, тази дължина на тръбния път, лека полека ще провисне, не много, но достатъчно да задържа вода в кондензния маркуч...
Какво ще ме посъветвате да направя за да избегна това?
Ако имаш достъп до пакета, ковни го с 2 "свински опашки" за фасадата.
На тази къща не можеше ли със стълба да го монтират ами го боднаха на терасата даже и конденза там ще тече като гледам.
Абе за можене - можеше, даже те така искаха да го монтират, но аз държах да е на балкона, тъй като:Първоначално публикувано от VeleV.Klima
1) Там няма директно да го вали снега/дъжда или пък да му пече слънцето
2) Този балкон не се ползва, и не е проблем че ще тече конденза директно в него
По-скоро ме притеснява евентуален проблем с маслото заради това че двете тела са поставени горе-долу на едно ниво и евентуалните проблеми с конденза от вътрешното тяло, за които ме предупреди Aleksandars.