Няколко отметки моля
Споменаваш ТМ, ТП, Зора и подобни като недолюбвани от нас. Ако в тези нас визираш и мен... подходът не е правилен - даже в няколко теми се наложи да се извинявам и да казвам, че не работя за ТМ във връзка с коментари, в които ги подкрепям .
Принципно и аз смятам, че трябва да стане така - фирми вносители с монтажни бригади към тях. Ще се монтира и евтино и качествено, защото фирмата, освен да вземе пари от монтаж трябва и да си продаде стоката.
В момента за мен е някаква извратена история - един е вносителя, друго го монтира и поема гаранцията... въобще пълен хаос, предразполагащ дране на кожи от клиента. Веднъж от търговеца, веднъж от техническия изпълнител. Ако двамата са едно и също юридическо лице ми се струва, че ще бъде много по-добре за нас потребителите...
Аналози не е коректно да даваш - пак минаваме на шопски диалект всеки да гледа в паничката на другия. Така не става - за мен правилния подход е да се абстрахираш какво се прави в други браншове и да не се извиняваш с тях - гледай само в собственото си канче и не търси оправдания отстрани.
Дали ще бъде по-различно ако се въведе ценз.. силно ме съмнява. Както споменах по-горе мнението си - рано или късно дали насила или по собствено желание вносителите ще бъдат задължени да поемат целия процес. А това означава падане на цената на услугата.
Вмъквам една питанка - в интерес на истината в момента не съм хич наясно как седят нещата - купувам си климатик от ТМ да речем. И кой ми го монтира? Бригада на ТМ, фирма, с която ТМ има договор или сам поемам ангажимента да си намеря фирма за монтаж?
Погледнато в по-кратък период - неминуемо ще се наложи да се свали цената на монтажа. Не знам дали и доколко е забрулила кризата бранша ви, но ако не го е сторила още... съвсем скоро ще го направи. Нека си поговорим в началото на лятото отново за цени и качество.
Редовете, в които се опитваш да ме убедиш, че дейности като подмазване, бърникане в ел. инсталация, почистване не са свързани с монтажа на климатика ще ги подмина... Предполагам, че си ги написал в момент на афект... Странно би било да ми окачиш климатика и да си заминеш без да го включиш в инсталацията, странно би било да разбиеш стената и да не я замажеш, странно е и да не почистиш след теб.
Виж, поливането на цветятя и прекопаването на градинката признавам, че са екстри, които биха ме учудили.